bara

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ο σκληρότερος χειμώνας των τελευταίων ετών!

Γράφει η Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά

Πρώτη φορά βλέπω τροχοφόρα παντός τύπου, να κουβαλάνε ξυλοειδή προκειμένου να ανταπεξέλθουν οι άνθρωποι στη δυσκολία που γεννάει η χαμηλή θερμοκρασία στο χώρο που ζουν. Λέω ξυλοειδή γιατί ως καύσιμη ύλη χρησιμοποιούνται παλέτες, σανίδια, κομμένα κλαδιά ,νοβοπάν ,ό, τι μπορεί τέλος πάντων να καεί για να ζεστάνει κάποια τετραγωνικά -τζάμπα εννοείται -γιατί τα καυσόξυλα στοιχίζουν τόσο, που δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Και ο υδράργυρος ,σαν έπιασε την κατηφόρα δε λέει να ανέβη λίγο, όσο κι αν κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες ηλιαχτίδες.

Μέσα στον πραγματικό χειμώνα, επιδεινώθηκε ο πολιτικός, που καθημερινά προκαλεί έξαρση των φαινομένων του οικονομικού χειμώνα και τα χειρότερα έρχονται.

Τώρα που το σκέφτομαι ,δυσκολίες υπήρχαν αλλά όχι να γυρίσουμε στην εποχή του ημίφωτος με κεριά, καντήλια και στην καλύτερη γαζόλαμπες.

Πολύ σκληρός ο χειμώνας και νάχεις και τα «γεράκια» πάνω απ’ το κεφάλι σου! Τι άγχος Έλληνά μου, κάθε φορά που καταφτάνει η τρόικα για να μας «ροκανίσει» ή κατ’ άλλους να μας «γδάρει»!

Τι άγχος όταν καθίστανται έωλοι οι στόχοι για μερική έστω κάλυψη του ελλείμματος, όταν πηγές άντλησης των εσόδων παραμένουν οι μισθοί και οι συντάξεις, όταν η φοροκαταιγίδα επιμένει !

Ο σκληρότερος χειμώνας ,γιατί τώρα οι φοροφυγάδες φαντάσματα δεν μπορούν να σώσουν το κράτος, που όψιμα σκέφτηκε να τους αναζητήσει. Οι εξελίξεις δεν δικαιολογούν ίχνος αισιοδοξίας.

Για να ζεσταθεί η καρδιά μας ,να ευφρανθεί η ψυχή μας θα πρέπει

Να κλείσουν τα παράθυρα να μη μπάζουν και επηρεάζουν την εφαρμογή των νόμων.

Να λειτουργήσουν οι ελεγκτικές αρχές σε ότι αφορά το πόθεν έσχες .

Να σταματήσει η παρουσίαση του έσχες χάριν εντυπωσιασμού. Το πόθεν μας ενδιαφέρει. Κι εδώ που τα λέμε βάζετε χέρι σε κάτι ταλαίπωρους και αποφεύγετε τους δυνατούς, γιατί τους φοβάστε, που έπρεπε να πείτε ό,τι είπε ο Αθανάσιος Διάκος «ούτε σε φοβάμαι ούτε σε υπηρετώ…», για ό,τι κάνεις παίρνεις μισθό, λέω εγώ. Τι θα πει παραπάνω και παραπάνω και μερικοί υπάλληλοι έφταναν τους δυο μισθούς με τα επιδόματα που ποτέ δεν ομολογούσαν !Και τι είδους οικονομική πολιτική είναι το να αφαιρείς το ίδιο από διαφορετικά έσοδα .Τι να πληρώσει ο έχων λαμβάνειν μόλις 400 ευρώ .Τα περήφανα γηρατειά επιζητούν το θάνατο μπροστά στην ανυπόφορη οικονομικά ζωή τους .Χάσανε την υπόληψή τους ,ζητιανεύουν τα φάρμακά τους.

Δεν πρέπει ο απλός άνθρωπος ,ο νομοταγής πολίτης να προμηθεύεται κουβέρτες για να ξεχειμωνιάσει και οι επιτήδειοι να διασκεδάζουν στα «Σαλέ» και όπου αλλού.

Η διαφθορά ως αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης επέφερε την άνιση μεταχείριση των πολιτών και όπως φαίνεται την πτώχευση .

Να σταματήσει το παράθυρο σε πληρώνω καλύτερα για να μην χρηματίζεσαι .Πολλοί και πληρώνονταν με το παραπάνω και χρηματίζονταν !

Το έσχες πολλοί ετίμησαν το πόθεν ουδείς!

Ο σκληρότερος χειμώνας ήρθε για τους φτωχότερους και όχι μόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου