bara

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Νέα μέτρα στον Έβρο για ενδεχόμενες πλημμύρες.


Τη λήψη επιπρόσθετων προληπτικών μέτρων και την προετοιμασία των αρμόδιων φορέων για ενδεχόμενες νέες πλημμύρες, που ενδέχεται να πλήξουν την περιοχή του Έβρου τις επόμενες ημέρες, αποφάσισε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ), που συνεδρίασε στην Αλεξανδρούπολη, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη.
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ο Έβρος να παραμείνει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς το φαινόμενο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ενώ οι δήμοι να καταθέσουν στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, τα σχέδια εκκένωσης οικισμών και μετακίνησης των κατοίκων.
Επίσης, να αποκατασταθούν τα ρήγματα των αναχωμάτων, όπου αυτό είναι εφικτό λόγω της ύπαρξης μεγάλων ποσοτήτων υδάτων και μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, να αποκατασταθεί η λειτουργία των σταθμών μέτρησης του ποταμού.
Η σύγκληση του ΣΟΠΠ έγινε, μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε προς τον Έλληνα πρέσβη στη Σόφια, Θρασύβουλο Σταματόπουλο, ο βούλγαρος υφυπουργός των Εξωτερικών, Ντίμιτερ Τσάντσεφ, ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας που θα έχει ως συνέπεια το λιώσιμο του χιονιού και την εισροή ασυνήθιστα μεγάλων ποσοτήτων νερού στα φράγματα Κίρτζαλι, Στούντεν Κλάντενετς και Ιβαήλοβγκραντ.
Σημειώνεται πως οι Βούλγαροι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι στα τρία φράγματα που αυτή την περίοδο δεν έχουν μεγάλη δυνατότητα απορρόφησης, το προσεχές διάστημα αναμένεται να εισρεύσουν περίπου 480 - 610 εκατομμύρια κυβικά υδάτων.
Όπως είπε ο Περιφερειάρχης, κ. Γιαννακίδης, διασφαλίσθηκε από τον υφυπουργό κ. Μωραΐτη να δοθούν άλλα 3 εκατομμύρια ευρώ για τις αποκαταστάσεις των υποδομών, ενώ οι δήμοι θα υποβάλουν το αίτημα στο υπουργείο Απασχόλησης για να παράσχουν μια μικρή οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες ώστε να καλύψουν πρόσκαιρες βιοτικές ανάγκες τους. Επίσης, η ΥΑΣΒΕ, η επιτροπή κτιριακής αποκατάστασης και ο ΕΛΓΑ γνωστοποίησαν ότι έχουν κάνει την οριοθέτηση.

Πηγή:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου