bara

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Η Google ξέρει πολλά...

"Αλλάζουμε την πολιτική απορρήτου και τους  όρους" ήταν το μήνυμα που διάβασαν όλοι οι χρήστες του Google στους υπολογιστές τους τις προηγούμενες ημέρες, η οποία συνοδευόταν με την επιλογή "Μάθετε περισσότερα", αλλά η πλειοψηφία, κατά τη συνήθεια, την απόρριψαν.
Ποιος, άλλωστε, θέλει να διαβάσει γι’ αυτό που το Google σχεδιάζει να κάνει με όλες τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει για μας;Π.χ. για την καούρα στομάχου που ταλαιπωρεί έναν χρήστη. Το γνωρίζει, καθώς έχει καταγράψει ότι ο συγκεκριμένος χρήστης τον τελευταίο καιρό αναζητεί στο διαδίκτυο πληροφορίες για τις καούρες στομάχου και αν αυτές δοθούν, επίσης για παράδειγμα, σε μια ασφαλιστική εταιρεία, είναι δυνατόν να οδηγήσει σε απόρριψη μιας αίτησης για ασφαλιστική κάλυψη. Οι Ευρωπαίοι, αντίθετα από τους Αμερικάνους, εμπιστεύονται λιγότερο τις “επιδρομές” στο ηλεκτρονικό απόρρητο. Υπογραμμίζουν σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, τάσσονται εναντίον κάθε “παράλογης έρευνας”. 
 Ωστόσο, το Google (ή το Facebook) γνωρίζει πλέον περισσότερα από όσα ξέρουν οι στενοί φίλοι και συγγενείς. Π.χ. κάθε mail, πότε στάλθηκε, αλλά και το περιεχόμενό του, μια τηλεφωνική συνομιλία, την ατζέντα των ραντεβού, τον τηλεφωνικό κατάλογο, τα θέματα που ενδιαφέρουν και συνήθως αναζητούνται στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου