bara

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Πάσης φύσεως και εθνικότητας ειδικοί κατακλύζουν τα υπουργικά γραφεία στο πλαίσιο της κοινοτικής… αλληλεγγύης

Σε μία σύγχρονη Βαβέλ μετεξελίσσονται αργά αλλά σταθερά τα υπουργεία της κυβέρνησης.
Κι αυτό γιατί, σε σχεδόν καθημερινή βάση, εμφανίζονται νέοι σύμβουλοι, διαφόρων εθνικοτήτων, έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να …μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση τους στους έκπληκτους τις περισσότερες φορές υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείας και υπηρεσιακούς παράγοντες. ( ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ Γ@@@@ΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ…)
Αυτή τη στιγμή, διάσπαρτοι στο μηχανισμό, βρίσκονται Γάλλοι, Ολλανδοί και Σουηδοί ειδικοί, ενώ προσεχώς αναμένονται και Γερμανοί.
Προσοχή: όλοι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τα στελέχη της taskforce, τα οποία κυκλοφορούν εδώ και καιρό στα υπουργεία και τους οργανισμούς, ούτε βεβαίως με τις αποστολές της τρόικας που ζουν και υπάρχουν μόνιμα στην Αθήνα.
Δεν θα έχουν καμία σχέση ούτε με την ομάδα της Κομισιόν που συγκροτείται για να λειτουργεί δίπλα στην taskforce. Πρόκειται για κάποιας μορφής κρατικές αποστολές, που έρχονται στην χώρα μας στο πλαίσιο της κοινοτικής αλληλεγγύης για να δώσουν τα φώτα τους σε συγκεκριμένους τομείς, όπου θεωρούνται εξπέρ.
Όπως, για παράδειγμα, στο κομμάτι της διοικητικής μεταρρύθμισης, συμβαίνει με τους Γάλλους ειδικούς, οι οποίοι έχουν αναλάβει να αναδιαρθρώσουν ακόμα και τη λειτουργία του πρωθυπουργικού γραφείου.
Άλλοι ειδικοί εγκαθίστανται στο υπουργείο Ανάπτυξης ενώ άλλοι αναμένονται στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και σε μια σειρά από άλλα κυβερνητικά πόστα. Ο τελικός τους αριθμός; Στην πραγματικότητα, δεν μπορεί να υπολογισθεί.( ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ? ΜΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ? ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ? )
Για την ακρίβεια, είναι αμφίβολο αν κάποιο κέντρο στην κυβέρνηση έχει πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Το πιθανότερο είναι πως τον αριθμό «κρατάει» το εδώ γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος μάλλον είναι και ο «τροχονόμος» όλων των παραπάνω.
Γιατί αλλιώς κινδυνεύει να «χαθεί η μπάλα» …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου