bara

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Έγκλημα: Οι ασφαλισμένοι και οι γιατροί θυσιάζονται στην "Υγεία του Μνημονίου"


ΧΑΙΡΕ ΚΑΙΣΑΡ... ΟΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ !
Το πιο επαίσχυντο, άθλιο και απάνθρωπο σύστημα υγείας τριτοκοσμικών συνθηκών που υπήρξε ποτέ εφαρμόζεται τώρα στην Ελλάδα...
Θα αναγκαστούμε να φωνάξουμε τους Γιατρούς χωρίς σύνορα, να επιστρέψουν από την Αφρική για να εμβολιάζουν τα παιδιά μας !
Ο ΕΟΠΥΥ ...... ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ
Η υπηρεσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης περίπου 8.000.000 πολιτών ονομάζεται πλέον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και υπάγονται σε αυτόν τον φορέα οι πολυάριθμοι ασφαλισμένοι του πρώην Ο.Γ.Α. , του περιβόητου Τ.Ε.Β.Ε. (Ο.Α.Ε.Ε.), οι ταλαίπωροι ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α. και του Ο.Π.Α.Δ. Αυτοί οι λίγοι. Κι επειδή είναι λίγοι ακολουθούν κι άλλοι σύντομα με τις επόμενες ρυθμίσεις.
Οι συγχωνεύσεις από ότι μάθαμε έγιναν για το «καλό» των ασφαλισμένων ,για την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στη συνταγογράφηση, για την εξοικονόμηση χρημάτων κ.α.
Ο πρόεδρος του νεοσύστατου Ε.Ο.Π.Υ.Υ. επικαλείται τις « δυνάμεις ανατροπής» που θα διορθώσουν όσα άσχημα, στραβά, αγκυλωμένα υπήρχαν στο σύστημα υγείας.
Έως 1-1-2012 παρείχαν τις ιατρικές υπηρεσίες τους στο Ι.Κ.Α. 7000 γιατροί, στον Ο.Π.Α.Δ. 12.500, στον Ο.Α.Ε.Ε. 4.300 και στον Ο.Γ.Α. 10.500 γιατροί. Σύνολο 34.000.
Η ανατροπή που έγινε για το καλό μας συρρίκνωσε αυτόν τον αριθμό στο μαγικό νούμερο των 4.300 γιατρών όλων των ειδικοτήτων. Δηλαδή ένας γιατρός ανά 1600 ασφαλισμένους .
Μελετώντας τα αριθμητικά στοιχεία που αφορούν τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. οδηγούμαστε σε συμπεράσματα που μας πείθουν πως οι εισφορές μας «αξιοποιούνται» στο κοινωνικό αγαθό της υγείας.
Στο νομό Αχαΐας δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι αιματολόγοι, ογκολόγοι, παιδοψυχίατροι, μικροβιολόγοι, νευροχειρούργοι, ενώ διαθέτουν έναν ολόκληρο ενδοκρινολόγο, 6 ωτορινολαρυγγολόγους και 5 δερματολόγους για ολόκληρο το νομό.
στην Αττική ο συνολικός αριθμός των συμβεβλημένων ιατρών είναι 2.324, σχεδόν το μισό ιατρικό προσωπικό. Αν και οι αριθμοί θαμπώνουν, τα πράγματα δεν είναι διόλου καλύτερα.
Ογκολόγοι είναι μόνο 5 σε ολόκληρο το νομό, μικροβιολόγοι 2, νεφρολόγοι 3, παιδοψυχίατρος 1,νεφρολόγοι 3, νευροχειρούργοι 4.
Αν σκεφτεί κανείς και το πλαφόν των 50 ιατρικών επισκέψεων τη βδομάδα, αντιλαμβάνεται την ποιότητα και τη δωρεάν περίθαλψη που απολαμβάνει ο κάτοικος του πολυπληθέστερου νομού αυτού του τόπου και κάθε νομού αυτής της χώρας.
Αξίζει εδώ μια αναφορά και στην «ορθή και προσεκτική» αναδιανομή του προσωπικού των νοσοκομείων. Σε πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο καταργήθηκε νοσοκομείο στη Ραφήνα και το προσωπικό αναφέρεται πως θα μεταφερθεί στο κέντρο υγείας της Ραφήνας. Μια μικρή λεπτομέρεια ξέχασαν, πως κέντρο υγείας σε αυτήν την πόλη δεν υπάρχει.
Κι αν στην Αττική είναι δυνατή η πρόσβαση σε άλλο δήμο τι γίνεται στα Δωδεκάνησα που λόγω γεωγραφικής ιδιαιτερότητας θα περίμενε κανείς κάποια ευαισθησία στον τομέα της υγείας;
Καταρχήν οι γιατροί είναι όλοι κι όλοι 37.Σχεδόν 3 ανά νησί.
Αυτά λέει μια απλοϊκή στατιστική ματιά. Οι παιδίατροι, μια τόσο σημαντική ειδικότητα είναι μόνο 5 (1 στην Κάλυμνο, 2 στη Ρόδο και 2 στην Κω), γαστρεντερολόγος 1 στην Κω κι 1 στην Κάλυμνο και ρευματολόγος 1 στη Ρόδο, κανένας ορθοπεδικός ή οφθαλμίατρος ή δερματολόγος. Παθολόγο έχουν μόνο τα νησιά Ρόδος (7), Κως, Κάλυμνος και Λέρος.
Στη Βοιωτία οι ειδικότητες των αλλεργιολόγων, γαστρεντερολόγων, ενδοκρινολόγων, μικροβιολόγων, ουρολόγων, πνευμονολόγων είναι ανύπαρκτες. Έχουν βέβαια 1 οφθαλμίατρο κι 1 δερματολόγο. Πολύ καλύτερα από τα Δωδεκάνησα.
Στον Έβρο λείπουν 16 ειδικότητες γιατρών και 1 παιδίατρος θα εξυπηρετεί τα παιδάκια όλου του νομού, όπως και στις Σέρρες. Ίσως οι 5 καρδιολόγοι να προλαβαίνουν τα εμφράγματα των γονιών τους κάθε φορά που θα αρρωσταίνει ή θα τραυματίζεται το παιδί τους.
Ο τρίτος κι ο τέταρτος σε πληθυσμό νομός της χώρας το Ηράκλειο και η Μαγνησία έχουν μόνο από 5 παιδίατρους.
Στα Γρεβενά όλοι κι όλοι οι συμβεβλημένοι γιατροί είναι 6 και στην Εύβοια οι παιδίατροι είναι μόνο 2.Έχουν κι 1 οφθαλμίατρο στην Κύμη, 2 ώρες από τη Χαλκίδα. Πολύ καλύτερα από την Ευρυτανία που έχει μόνο μία ειδικότητα, δηλαδή 2 παθολόγους ή από τους νομούς Ημαθίας, Κυκλάδων, Ξάνθης ,Πέλλας, Χίου, και Λέσβου που δεν έχουν κανέναν παιδίατρο.
Την εποχή που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν δεχτεί βάναυσες μειώσεις, τώρα που ο κάθε πολίτης καλείται να πληρώσει 16.500 ? για τις δεσμεύσεις-δόσεις του δεύτερου μνημόνιου, το υπουργείο υγείας προτείνει και το ελληνικό κοινοβούλιο εγκρίνει ο ασφαλιζόμενος να πληρώνει τις ιατρικές επισκέψεις, τις εξετάσεις και τα φάρμακά του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου