bara

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

1η Πεζοπορία σε μονοπάτι στην περιοχή γιάρια (κόκκινα χώματα) στο Μαϊστρο.

O Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 διοργανώνει την 1η Πεζοπορία σε μονοπάτι στην περιοχή γιάρια (κόκκινα χώματα). Το μονοπάτι οριοθετήθηκε, διευθετήθηκε και χαρτογραφήθηκε από μέλη του συλλόγου με πολύ μεράκι και κόπο, αφιερώνοντας καθημερινά αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη του οικισμού και της περιοχής μας.
Η δραστηριότητα της Ορεινής Πεζοπορίας απευθύνεται σε αυτούς οι οποίοι αγαπούν το περπάτημα στην φύση, και κυρίως την ορεινή. Ο σκοπός κατά βάση είναι η σωματική άσκηση, πνευματική ευεξία και γενικότερα η ευχαρίστηση και ψυχαγωγία, μέσα από την κίνηση, την απόλαυση της φυσικής ομορφιάς και την σφαιρική βιωματική γνώση της περιοχής, στην οποία εξελίσσεται μία διαδρομή Ορεινής Πεζοπορίας. Η διαδρομή είναι μοναδικής ομορφιάς, αφού κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας συναντάμε πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Εκτός από τα πλατάνια, που είναι το σήμα κατατεθέν του Μαΐστρου, συναντήσαμε κέδρους, ιτιές, φτελιές, βελανιδιές, λυγαριές, πουρνάρια, αγριελιές, ρίγανη, τσαλιά και πολλά άλλα φυτά και θάμνους. Επίσης εντύπωση θα κάνει στους πεζοπόρους το γεγονός ότι στο ποτάμι, παρά την μεγάλη επιβάρυνσή του από σκουπίδια και μπάζα, υπάρχουν ψάρια, νεροχελώνες και καβούρια. Τα αηδόνια, τα κοτσύφια, οι γλάροι θα είναι πιστοί σύντροφοί μας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Ο μαυροπελαργός, η αλεπότρυπα, και οι χελώνες που θα συναντήσουμε θα σας εντυπωσιάσουν ιδιαίτερα.

 Η θέα προς το τέλος της διαδρομής είναι μοναδική, αφού θα θαυμάσουμε από ψηλά την Αλεξ/πολη, την Ίμβρο και Σαμοθράκη, τη Θάσο, την Αίνο και την χερσόνησο της Καλλίπολης.
Το μονοπάτι είναι βαθμού δυσκολίας 1 , περνάει κάτω από πλατάνια δίπλα στο ποτάμι. Λίγο δύσκολο είναι το σημείο στα «γιάρια» στην αλεπότρυπα. Αποζημιώνεσαι όμως καθώς περνάς, κάτω από κέδρους, βελανιδιές και πουρνάρια, σαν να είσαι σε ένα μικρό τούνελ.
Η πεζοπορία διαρκεί συνολικά μία ώρα και τριάντα λεπτά και θα αποτελέσει για όλους μας εξαιρετική εμπειρία, αφού πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει δίπλα μας, ένα τόσο όμορφο φυσικό τοπίο.
Συνάντηση

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΪΣΤΡΟΥ (πλατανότοπος) ΩΡΑ: 17.30
Διαδρομή
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μαΐστρου - Γιάρια (κόκκινα χώματα)
Απόσταση: 5.000 μέτρα
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: 1

Οι πεζοπορίες / περπατήματα των διαφόρων διαδρομών αναφέρονται ως:

1. Εύκολο: Ασχέτου διάρκειας, κυρίως επίπεδες, σε καλοφτιαγμένο μονοπάτι.
2. Μέτριο: Ασχέτου διάρκειας, με τμήματα ανηφορικά και κατηφορικά, σε μέτριας βατότητας μονοπάτι.
3. Απαιτητικό: Ασχέτου διάρκειας, με έντονες καλύψεις υψομετρικής διαφοράς κατάβασης.
 

 Απαραίτητα προσωπικά υλικά

1. Νερό
2.Ορειβατικά Μποτάκια ή Αθλητικά παπούτσια
3.Μακρύ παντελόνι η φόρμα
4.Μακρυμάνικη μπλούζα
5.Σακίδιο πλάτης
 
6.Καπέλο


www.silogosmaistrou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου