bara

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η μηδενική διαπραγματευτική ικανότητα του Ελληνικού Κράτους. Ναι σε όλα αρκεί να ικανοποιήσουμε τους ξένους.

ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. E-mail: panosmandalos@yahoo.gr.
Στην Νεοελληνική ιστορία από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους επικρατεί η τάση για διαφοροποίηση των Ελλήνων ανάμεσα σε διαφορετικές τάσεις όπως ήταν στην αρχή οι Αγγλόφωνοι, οι Ρωσόφιλοι, οι Γερμανόφιλοι, οι Γαλλόφωνοι….κάθε λογής …Έλληνες που αγωνίζονταν για τα συμφέροντα όμως ….των άλλων. Στην μεταπολίτευση αυτό μετατράπηκε σε Ευρωπαϊστές και μη. Σήμερα ακόμα και αν δεχτούμε ότι ο αναφαλβητισμός είναι πολύ χαμηλός επικρατεί η ίδια αντίληψη. Οι φιλοευρωπαίοι και οι υπέρμαχοι του ευρώ, οι αντιμνημονικοί, οι υπέρ του μνημονίου, οι Γερμανόφιλοι, κλπ. Κανείς δεν έλεγε και δεν λέει…..είμαι Έλληνας.
Από την ίδρυση του, λοιπόν το Ελληνικό κράτος υποταγμένο, αν και ελεύθερο ποια από τον Τουρκικό ζυγό, συνέχισε με διάφορους μνηστήρες της εξουσίας να ικανοποιεί τα κέφια και τα καπρίτσια των ξένων δυνάμεων χωρίς μεγάλη αντίσταση. Βέβαια σε αυτό αποτελούν εξαίρεση ο Καποδίστριας και ο Μεταξάς που στο τέλος και οι δύο χάσανε την ζωή τους.
Η αναποτελεσματικότητα Των Ελλήνων κυβερνώντων να διαπραγματευτούν ή και να δώσουν λίγη αντίσταση στα λεγόμενα των ξένων, μηδενική. Σήμερα και ενώ ξοδεύουμε δις και τρις ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα οι Τούρκοι αλωνίζουν το Αιγαίο και κανείς δεν βρέθηκε να τους σταματήσει. Εδώ στον Έβρο υπάρχει η λαδόξερα ή η βραχονησίδα Ζουράφα πέντε ναυτικά μίλια ανατολικά της Σαμοθράκης. Λέγεται λαδόξερα γιατί ακριβώς πολλές φορές αναβλύζει λαδί δηλ. πετρέλαιο και φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε την σημασία. Εκτός αυτού σε αποτελεί και προέκταση των χωρικών μας υδάτων κατά 6 ακόμα ναυτικά μίλια σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς. Τα τουρκικά αλιευτικά συνεχώς παραβιάζουν και περνούν δίπλα από την βραχονησίδα και μάλιστα πολλές φορές αψηφούν και τα περιπολικά ή τις κανονιοφόρους του Π.Ν. και συνεχίζουν αμέριμνα το ψάρεμα. Φυσικά κάποια διαβήματα μετά και τέλος. Το ίδιο και στον εναέριο χώρο. Και φυσικά κάποιος θα αναρωτηθεί αφού ούτε για εκφοβισμό δεν χρησιμοποιούνται αυτά τα όπλα γιατί τα αγοράζουμε και μάλιστα με διπλάσιες τιμές από τους άλλους; Για να ικανοποιήσουμε μήπως την αδηφάγα πολεμική μηχανή των…συμμάχων; Μα ποιών συμμάχων. Οι σύμμαχοι είναι για να έχεις υποστήριξη και σύμπνοια ιδεών και συμφερόντων, όχι να σε προωθούν για να αγοράζεις όπλα εναντίον των ίδιων των συμμάχων. Άρα η συμμαχία πρέπει να γίνεται με γνώμονα και τα συμφέροντα σου.
Η δημιουργία έπειτα της Ελληνικής ΑΟΖ καθώς και ο καθορισμός των 12 ναυτικών μιλίων ως εναέριου και ναυτικού Ελληνικού χώρου, που ισχύει σε όλα τα κράτη στην Ελλάδα αποτελεί μυθικό στοιχείο. Και βέβαια καταλαβαίνουμε ότι μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Στην Ελλάδα έχουμε 6 ναυτικά μίλια εθνικά ύδατα και 10 εναέρια. Για πείτε μου αν και εσείς δεν γελάτε με αυτά τα πράγματα και αν δεν είναι μοναδική αιτία αμφισβήτησης αυτή εδώ η απόφαση.
Βέβαια η απόφαση για την Ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή θα σήμανε και τις αδειοδοτήσεις για υδρογονάνθρακες που όλοι γνωρίζουνε ότι υπάρχουν ανάμεσα σε Θάσο και Σαμοθράκη καθώς και από την ανατολική μεριά της νήσου Σαμοθράκης και κατ επέκταση και της Ζουράφας (Λαδόξερα).
Ακόμα και η Αλβανία, ενώ είχε συμφωνήσει για την χάραξη στα χωρικά ύδατα, μονομερώς, αθέτησε την συμφωνία. Εμείς ούτε καν μονομερή επέκταση δεν κάναμε αλλά περιμένουμε…..τους άλλους.
Από την πλευρά των Σκοπίων πάλι, χάσαμε μια βέβαιη μάχη από ένα ανύπαρκτο κράτος και έναν ανύπαρκτο λαό που μάλιστα κατασκευάστηκε από τους ίδιους μας τους συμμάχους σε βάρος μας χωρίς να σηκώσουμε διεκδικήσεις και μάλιστα χρηματοδοτώντας την ανάπτυξη του. Μην ξεχνάμε ότι τα Ελληνικά κεφάλαια είναι στην 2η θέση των επενδύσεων σε αυτή την χώρα και μάλιστα τα καζίνα τους συντηρούνται από τους Έλληνες που εισρέουν και καταθέτουν πλουσιοπάροχα τον οβολό τους, στηρίζοντας την οικονομία τους.
Ένα άλλο φαινόμενο εδώ στην Θράκη είναι η ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας και μάλιστα μιας μειονότητας των πομάκων που είναι . Διάφοροι ωρύονται κατά καιρούς για τον ρόλο του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής. Μα το Τουρκικό προξενείο απλώς κάνει καλά την δουλεία του. Εδώ και δεκαετίες οι Πομάκοι κάτοικοι της Θράκης φωνάζουν και διαμαρτύρονται ότι δεν είναι Τούρκοι αλλά Έλληνες πολίτες και δεν θέλουν Τουρκική γλώσσα στα σχολεία τους αλλά πομακική διάλεκτο. Επίσης τα βιβλία που μοιράζονται στα Τουρκικά δεν τα θέλουν. Πλήθος διαβήματα και διαμαρτυρίες και μάλιστα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου όλα τα σχολεία μπροστά στους επισήμους φώναζαν Ελλάς -Ελλάς…..αλλά η απάντηση του πολιτικού μας συστήματος και του Αθηνοκεντρικού κράτους….ήταν δεν μας παρατάς. Το αποκορύφωμα ήταν η μοναδική Ελληνική βιβλιοθήκη αυτή της Μίκης να κλείσει λόγω αδυναμίας πληρωμών του προσωπικού της…..στην βιβλιοθήκη εργαζότανε…ένα άτομο και μια καθαρίστρια…αν είναι δυνατόν να μην μπορεί ένα κράτος να συντηρήσει αυτό το….υπέρογκο ποσό. Η βιβλιοθήκη είχε σημαντικό έργο και ήταν επισκέψιμη από πολλούς μουσουλμάνους Πομάκους και παιδιά καθώς είχε και σημαντικό πολιτιστικό ρόλο στην περιοχή γιατί είχε ανεβάσει πολλές αρχαίες τραγωδίες με μειονοτικούς πρωταγωνιστές. Μετά από αυτά θα έρθουν κάποιοι και θα πουν για τον ρόλο του προξενείου…..Μα ποιου προξενείου όταν ο ίδιος πουλάς τους κατοίκους του σαν πρόβατα στα δόντια του λύκου.
Από την άλλη αγοράζουμε συνεχώς όπλα…όπλα που μας τα πουλάνε σε διπλάσιες τιμές οι σύμμαχοι μας για να προστατευθούμε από τους άλλους μας σύμμαχους τους Τούρκους που….μας απειλούν. Έλεος κύριοι, έλεος. Τα ακούμε χρόνια. Τα βλέπουμε χρόνια και περιμένουμε σε κάθε εκλογική διαδικασία τον σωτήρα μας που αφού μας τα λέει μετά παίρνοντας την εξουσία συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό εδώ και τριάντα χρόνια. Και φυσικά τα τελευταία χρόνια αγοράζουμε όπλα χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη οπότε και οι Ελληνικές βιομηχανίες παρακμάζουν και χωρίς ποιότητα. Ας δούμε ότι πήραμε γερμένα υποβρύχια και μάλιστα τα πληρώσαμε αλλά δεν τα πήραμε.

Δεν μιλάμε για τις πολεμικές αποζημίωσης που οφείλει το Γερμανικό κράτος για τα έκτροπα του 2ου παγκοσμίου πολέμου; Εδώ σιγή ιχθύος. Κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ο Ελληνικός πληθυσμός σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία συρρικνώθηκε κατά 13%. Δηλαδή σφαγιάστηκαν το 13% των Ελλήνων….αλλά μην φωνάζετε και παρεξηγηθούν οι σύμμαχοι μας και μας φωνάζουν…Πρέπει να τους πληρώσουμε και κάτι τοκογλυφικά δάνεια για να ικανοποιηθούν. Ούτε επί Τουρκοκρατίας δεν είχαμε τόσους νεκρούς σε τόσο σύντομο διάστημα.
Αυτοί λοιπόν οι τίμιοι και ηθικοί σύμμαχοι μας που πλουτίσανε από τις μίζες που δώσανε για να πουλήσουν σε διπλάσιες τιμές την πραμάτεια τους είναι αυτοί που λένε ότι τους χρωστάμε και πρέπει να πληρώσουμε….Μα όλα αυτά τα παράνομα κονδύλια δεν πρέπει να επιστραφούν; Δεν πρέπει να δοθεί δικαιοσύνη για τις παράνομες αναθέσεις και για τα χρήματα της υπερκοστολόγησης; Αλλά αν δεν διεκδικήσεις φυσικά και δεν έχεις και την απαίτηση να πάρεις και όταν δέχεσαι τα πάντα και το θεωρείς επιτυχία πάλι τι θα περιμένεις; Οι άλλοι να σε λυπηθούν….όχι εδώ και τριάντα χρόνια μόνο πίσω κάναμε και μόνοι μας δημιουργήσαμε γκρίζες και μαύρες ζώνες….ζώνες που μπορεί να αποβούν μοιραίες και για την οντότητα του Έθνους μας. Αν δεν κοιτάξεις τα του οίκου σου τότε είσαι άξιος της μοίρας σου…και κανείς πολιτικός μέχρι τις μέρες μας δεν τα κοίταξε…..μόνο μίζα και παραλλαγή…..Μόνο που έλειπε η Ελληνική σημαία ή όταν κυμάτιζε ήταν για κομματικό συμφέρον και όχι για την Ελλάδα….ρε γαμώτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου