bara

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Πεζοπορία στο Εθνικό πάρκο Δαδιάς Λευκίμης!


Το Δίκτυο Εθελοντών Δασοπροστασίας Έβρου διοργανώνει εκδρομή Ορεινής Πεζοπορίας στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς Λευκίμης με στόχο την εναλλακτική άθληση, την ψυχαγωγία, τη γνώση, την εκπαίδευση και την επαφή με το δάσος. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου 2012. Το κόστος συμμετοχής για τη μεταφορά ανέρχεται στα 5 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6947 725 398.
Η αναχώρηση θα γίνει από το χώρο στάθμευσης του πάρκου Εγνατία στις 09:15 π.μ. Από εκεί με λεωφορείο θα φτάσουμε στο χωριό Λευκίμη και θα συνεχίσουμε βόρεια προς τις παρυφές του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς Λευκίμης περνώντας ακριβώς από το σημείο όπου ξεκίνησε η καταστροφική φωτιά του περασμένου καλοκαιριού. Λίγο πιο κάτω θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας η οποία θα έχει μήκος 13 χιλιόμετρα και κατά τη διάρκειά της θα γνωρίσουμε τη μοναδική μαύρη Πεύκη όπου στην κορυφή της χτίζουν τις φωλιές τους τα σπάνια πουλιά του πάρκου, θα απολαύσουμε τη μοναδική θέα και το τοπίο με τη σπάνια βλάστηση και τα ρυάκια και έπειτα από μία ως επί το πλείστον εύκολη και κατηφορική διαδρομή θα καταλήξουμε στην πλατεία της Δαδιάς για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αλεξανδρούπολη.
Εφόδια; Αθλητική περιβολή, λίγο νεράκι, ίσως κάποια φρούτα και καλή διάθεση!
Το περπάτημα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους άθλησης. Είναι εύκολο, όχι ιδιαίτερα κοπιαστικό, δεν απαιτεί ακριβό εξοπλισμό και μπορεί να γίνει οπουδήποτε από τον οποιονδήποτε. Χαρίζει υγεία, μακροζωία, και μας βοηθά να χάσουμε τα περιττά κιλά. Το περπάτημα είναι ένας ιδιαίτερα καλός τρόπος για να αδυνατίσει κανείς, ιδίως όταν έχει καιρό να αθληθεί, ή κάνει καθιστική ζωή. Είναι η απολύτως φυσική και αποτελεσματική μέθοδος για όσους δεν θέλουν να πάνε σε κάποιο γυμναστήριο ή να επιλέξουν άλλα πιο απαιτητικά αθλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου