bara

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Συνέντευξη Κυριάκου Γεροντόπουλου

- «Η αλήθεια είναι σημαντικότερη από τις εντυπώσεις»
- «Προτιμώ να με εμπιστεύονται παρά να με δοξάζουν»
 

Συναντήσαμε τυχαία τον υποψήφιο βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Άκη Γεροντόπουλο, και του ζητήσαμε μια συνέντευξη ενόψει των εκλογών. Δεν μας την αρνήθηκε, παρ’ ότι ο χρόνος τον πίεζε .
Κύριε Γεροντόπουλε, γιατί ο κόσμος να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία;
Γιατί η Ν.Δ. είναι η μόνη που μπορεί να σώσει την κατάσταση. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο, αυτός είναι ο Σαμαράς. Και τα πράγματα είναι οριακά. Αν από αυτές τις εκλογές δεν λάβει ισχυρή εντολή ο Αντώνης Σαμαράς, πολύ φοβάμαι για το μέλλον μας. Και μάλιστα για όλα, μα όλα τα θέματα. Και για την οικονομία, και για τα εθνικά. Η χώρα αυτή τη στιγμή είναι ριγμένη στα βράχια. Και είναι προφανές ότι αυτοί που την έριξαν στα βράχια δεν την ξεκολλάνε από ’κει. Και μπάζουμε συνέχεια νερά και η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη. Δεν έχουμε χρονικά περιθώρια. Χρειαζόμαστε άμεσα κάποιον τολμηρό, ικανό, να πιάσει το τιμόνι. Αυτή είναι η αλήθεια.
Ο κόσμος όμως είναι απογοητευμένος από τους πολιτικούς…
Ο κόσμος είναι κουρασμένος και θυμωμένος. Τρέχει από το πρωί ως το βράδυ να τα βγάλει πέρα. Η καθημερινότητά του είναι πιεστικότατη και η οικονομική δυσπραγία την κάνει αφόρητη. Συνάνθρωποί μας αυτοκτονούν! Τον κόσμο τον απογοήτευσαν και τον εξόργισαν η κοροϊδία από πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένες πρακτικές διαχείρισης της εξουσίας. Όμως το “δεν εμπιστεύομαι κανέναν”, κατά τη γνώμη μου είναι λίγο μοιρολατρικό, είναι και λίγο ηττοπαθές…Κι επειδή είναι οφθαλμοφανές ότι βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού, θα είναι κρίμα και για την κοινωνία και για την πατρίδα να μην εμπιστευτεί ο κόσμος τον Αντώνη Σαμαρά που δεν είναι ούτε Βενιζέλος ούτε Παπανδρέου. Που δεν είπε, δεν λέει, και ούτε πρόκειται ποτέ να πει ψέματα. Που δεν είναι πολιτικός αριβίστας. Που για χρόνια βρισκόταν στην «πολιτική έρημο» επειδή είναι ασυμβίβαστος. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Το μήνυμά σας δηλαδή είναι πως δεν είστε όλοι ίδιοι; Δεν πρόκειται περί “μηνύματος” αλλά για μια πρόδηλη πραγματικότητα. Κι αυτό κατά τη γνώμη μου δεν είναι μόνο πολιτικό ζήτημα, είναι κοινωνικό. Οι πολίτες είναι αναγκαίο με την ψήφο τους να σηματοδοτήσουν τα επόμενα βήματα της χώρας και να νοηματοδοτήσουν το πέρασμα της Ελλάδος στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της. Να τιμωρήσουν όσους τους εμπαίζουν και παίζουν με τη νοημοσύνη τους, να στηρίξουν τις προτάσεις που μπορούν σε ορατό χρόνο και επί του πρακτέου να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Είναι αναγκαίο οι πολίτες εμπράκτως, ψηφίζοντας δηλαδή, να γίνουν συμμέτοχοι της αναμόρφωσης της Ελλάδας. Έτσι έχουν τα πράγματα.
Ποιο θα είναι το σημείο αιχμής της διακυβέρνησής σας; Η δράση και οι αλλαγές. Οι οποίες θα γίνουν. Οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται θα γίνουν. Είναι η μόνη στρατηγική που δίνει λύσεις στις παθογένειες που κράτησαν τη χώρα στάσιμη και αδύναμη, που καλλιέργησαν την αδιαφάνεια και τη διαφθορά, που διάβρωσαν το κράτος, που υπονόμευσαν την Πρόνοια, την Υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής των Ελλήνων! Είναι η νούμερο ένα επιλογή πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης. Και την επιλογή αυτή δεν την διαπραγματευόμαστε. Ο Τόπος χρειάζεται δράσεις, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που παράγουν όφελος για όλους τους πολίτες. Εμείς θα δράσουμε λοιπόν άμεσα, υπεύθυνα, αποτελεσματικά.
Στην πράξη τι σημαίνουν όλα αυτά όμως;
Διαφάνεια, δικαιοσύνη, οι κανόνες να τηρούνται απ’ όλους, η προσπάθεια να επιβραβεύεται, η αξιοσύνη να ανταμείβεται, η τιμιότητα να αναγνωρίζεται. Αυτός είναι ο δικός μας αξιακός κώδικας, αυτό αποζητούν και οι πολίτες! Το αίτημα της αλλαγής είναι σήμερα καθολικό. Ο τόπος έχει άμεση ανάγκη και οι πολίτες απαιτούν λόγια σταράτα.
Η ΝΔ πάντως κύριε Γεροντόπουλε, δέχεται σκληρή κριτική και από το ΠαΣοΚ, και από την Αριστερά, και από τα δεξιά της… Κάποιοι, είτε κυβέρνησαν είτε όχι, αρνούνται να παραδεχτούν τις ευθύνες τους για το χάλι που έφεραν στο Κράτος, στην Οικονομία, στην Κοινωνία. Και δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά μόνο να λαϊκίζουν. Παριστάνουν τους καταγγέλλοντες εκείνοι που ταυτίστηκαν με τη διεύρυνση της φτώχειας και πολλαπλασίασαν την ανεργία. Μας εγκαλούν εκείνοι που έχουν το ιδεολογικό χούι να εμποδίζουν τις μεταρρυθμίσεις. Μας πετροβολούν όσοι θέλησαν να κάνουν το «κομμάτι» τους ως αρχηγοί πολιτικών μοεφομάτων. Και υψώνουν ανερυθρίαστα τη φωνή και κουνούν το δάχτυλο, δημιουργώντας εντυπώσεις…Ξεχνούν όμως κάτι: Η αλήθεια είναι σημαντικότερη από τις εντυπώσεις.
Κύριε Γεροντόπουλε, θα ήθελα να ανανεώσω το ραντεβού μας για μια ακόμη συνέντευξη, λαμβάνοντας ως αφετηρία της μια φράση η οποία σας αντιπροσωπεύει προσωπικά ως πολιτικό…
Όσο πολιτεύομαι χρωστώ στους συμπολίτες μου και κανένας δεν μου χρωστά τίποτε.
Σας ευχαριστώ θερμά, καλό αγώνα.

Κι εγώ σας ευχαριστώ, να είστε καλά.

3 σχόλια:

  1. γεροντοπουλε ειναι η πρωτη φορα θα σε ψηφίσω, αλλα νομιζω οτι δεν θα παει χαμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακη ξερεις οτι η Ν.Βύσσα ειναι μαζι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΣΑΙ ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή