bara

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Η τραγικοκωμική κατάσταση του πολιτικού μας συστήματος


  ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. E-mail: panosmandalos@yahoo.gr
Και φτάσαμε στις εκλογές. Οι αρχηγοί των κομμάτων και οι υποψήφιοι βουλευτές περιφέρονται σε όλη την Ελλάδα και προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος του κόμματος τους. Έτσι απλά, λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Λες και οι κυβερνήσεις που πέρασαν δεν είχαν το στίγμα τους. Λες και αυτοί δεν είναι οι υπαίτιοι της κρίσης και της κατάντιας της οικονομίας. Λες και όταν ξαναπάρουν την εξουσία ως δια μαγείας θα ξαναφέρουν πίσω τις χαμένες αποδοχές , τις χαμένες συντάξεις, τις χαμένες θέσεις εργασίας. Όχι. Τώρα φωνάζουν ότι η αποσταθεροποίηση του κράτους χωρίς μια ισχυρή κυβέρνηση θα ήταν καταστροφή. Και ως τώρα αυτό το σημερινό τραγικό Ελληνικό….θαύμα δεν είναι το αποτέλεσμα των σταθερών κυβερνήσεων που μέχρι τώρα παράγαμε. Δεν είχαμε σταθερές κυβερνήσεις, όταν υπογράφαμε το μνημόνιο ένα και δύο; Δεν είχαμε μονοκομματικές κυβερνήσεις όταν παραδόθηκε η εξουσία από τον Κωστάκη στον Γιωργάκη με όλα τα αποτελέσματα; Δεν είχαμε σταθερές κυβερνήσεις όταν στην κρίση των Ημίων, εκλιπαρούσαμε και ευχαριστούσαμε τους Αμερικάνους για το αποτέλεσμα δημιουργώντας μόνοι μας γκρίζες ζώνες; Δεν είχαμε σταθερές κυβερνήσεις που συγκάλυπταν η μια την άλλη και η μίζα και η παραλλαγή πήγαινε σύννεφο και τα δις ευρώ εξαφανίζονταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς εις υγειά του κορόιδου; Δεν είχαμε σταθερές κυβερνήσεις που βγαίνανε και χλευάζανε κάθε τι το Ελληνικό και λέγανε ότι είμαστε τεμπέληδες και ακαμάτηδες; Ποιοι; Αυτοί που φτιάξανε αυτό το σύστημα. Και αφού μας είπαν ότι έχουμε τις περισσότερες αργίες στην Ε.Ε και αποκαλύφθηκε στο τέλος ότι έχουμε τις λιγότερες, αφού μας είπανε ότι έχουμε τις περισσότερες άδειες στην Ε.Ε και αποδείχθηκε ότι μόνο η Κορέα έχει τις ίδιες, αφού μας είπανε ότι έχουμε τον μεγαλύτερο δημόσιο τομέα στην Ε.Ε και αυτό κατέρρευσε καθότι έχουμε τον ίδιο ακριβώς με την Γερμανία 11,2% και πολύ λιγότερο από την Αγγλία 20%, αφού μας είπανε ότι ζούμε πάνω από τα όρια ης οικονομίας και οι μισθοί και οι συντάξεις είναι υπέρογκες στο τέλος γίναμε Βουλγαρία, και οι πολυεθνικές πουλούν τα προϊόντα τους με 30% περισσότερο κέρδος από την Γερμανία. Αλήθεια, η Βουλγαρία είναι τόσο αναπτυγμένη με τόσο χαμηλούς μισθούς; Και θα ήταν παράδεισος αν ήταν όπως μας το λέγανε. Η πραγματική αλήθεια είναι ότι η κρίση σε αυτήν την χώρα είναι τόσο βαθιά και η εξαθλίωση του πληθυσμού της ακόμα ποιο μεγάλη.

Δεν μας είπανε όμως ότι τόσα χρόνια σκύβαμε το κεφάλι και δεν διεκδικούσαμε τίποτα. Δεν μας είπανε ότι δεν διεκδίκησαν ποτέ την ΑΟΖ και τον μαύρο χρυσό που είναι κρυμμένος στο Αιγαίο. Δεν διαπραγματεύτηκαν, αλλά ικανοποίησαν κάθε επιθυμία των ξένων υπογράφοντας τα μνημόνια. Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ κανένα είδος δανείου που μπορεί να μας έβγαζε από την κρίση. Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ την καταστροφική αγρανάπαυση και τις μειώσεις στις ποσοστώσεις γάλατος και κρέατος που είχαν καταστροφικά αποτελέσματα για την όχι μόνο γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή αλλά και για την μεταποιητική βιομηχανία. Και το κομικοτραγελαφικό είναι, ότι αυτές γίνανε εις βάρος όλων των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου. Δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ τα αντισταθμιστικά οφέλη για τα εξοπλιστικά προγράμματα αφήνοντας να χαθούν δις ευρώ που πήγαν στις τσέπες των επιτηδείων.

Σήμερα όλα τα κόμματα ερίζουν ότι, όταν γίνουν κυβέρνηση θα μας σώσουν και ακούς ότι: ο ένας δεν έχει πρόγραμμα για την υγεία και την παιδεία ή ότι αυτή αποτελεί πολυτέλεια για τους Έλληνες, Κύριε ελέησον, η άλλη ότι αν λάβει επιστολή για σχηματισμό κυβέρνησης θα τον γυρίσει πίσω γιατί είναι για να διοργανώνει απεργίες και άλλα πολλά που ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθούμε με την προσφιλή έκφραση της διαφήμισης…..έχτε ξεφύγ …κάποιος πρέπ να σας μαζέψ.

Αλλά πώς να διαπραγματευτείς όταν είσαι υποχείριο των μιζών που έχεις πάρει και σε έχουνε στο χέρι. Πώς να δικαιολογήσεις τα δις που χάθηκαν από τα ταμεία από τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου και των ομολόγων…σήμερα έχουν και άλλο χτύπημα από το διαβόητο Hair cut….δεν μπορούσαν βλέπεις να το πουν «κουτσούρεμα» γιατί θα το καταλάβαιναν πολλοί. Δεν μας λένε τίποτα για τα 50 υπουργεία που κοστίζουν τα μάλα και δεν παράγουν τίποτα. Κάποτε είχαμε 35 και δεν είχαμε κρίση. Δεν μας είπανε για τους 15 πλουσιοπάροχους μισθούς και τα προνόμια των βουλευτών που δεν κόπηκαν αλλά κόπηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί των 500 ευρώ…που κοστίζουν. Δεν μας είπανε πολλά αλλά ζητούν τα ίδια άτομα με τις ίδιες μεθόδους την ψήφο μας για να μας βγάλουν από την κρίση……



Υ.Γ. Δεν μας είπανε ότι οι Έλληνες είναι πρώτοι σε ιδιοκατοίκηση και κάποιοι δεν το θέλουν ή επιδιώκουν να τα απομυζήσουν και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας, όπως θέλουν και τις καταθέσεις και τον πλούτο που υπάρχει χωρίς να πληρώσουν δραχμή…συγνώμη ευρώ….και να το παίξουν σωτήρες……..όπως κάποτε το 40-41 που θα μας έσωζαν και πάλι……..και οι δικοί μας ούτε λέξη για τις αποζημιώσεις και τις καταστροφές…..Για να μην σας κουράσω δεν μας λένε πολλά. Το μόνο που λένε είναι ψηφίστε μας για να έχουμε άλλη μια τετραετία για στάνταρ μισθό μιας και κανείς τους δεν δούλεψε και όλοι είναι πολιτικοί καριέρας…γιατί δεν βγάζουν νόμο που να λέει ότι ο βουλευτής έχει δικαίωμα για δυο τετραετίες και μετά στην δουλεία του…και για σύνταξη ένα επίδομα στα 65 ξέρετε πόσα θα γλίτωνε ο κρατικός προϋπολογισμός…αλλά ο Παυλόπουλος προέβλεψε με δυο τετραετίες μπορείς να πάρεις και 5 συντάξεις…….ενώ ο εργάτης στα 40 χρόνια μια των 500 και κλειστά τα 65…..και το φέρετρο με πληρωμή…αυτοί και εκεί………δημοσία δαπάνη πάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου