bara

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ Ή ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ.

ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
E-mail: panosmandalos@yahoo.gr.
Απειλές, Απειλές, Απειλές. Συνεχιζόμενες απειλές από μέρους των….σύμμαχων μας και εταίρων μας να πληρώσουμε….τα χρέη μας. Οι σύμμαχοι λοιπόν και εταίροι μας λένε, απειλούν και διεκδικούν. Οι δικοί μας πολιτικοί, ακούν, κατεβάζουν το κεφάλι υπογράφουν τα πάντα και ο λογαριασμός στον κόσμο. Τα δικά τους προνόμια απείραχτα. Και στο κάτω-κάτω γιατί να στεναχωρηθούν; Αυτοί τον μισθό και τα επιδόματα τα παίρνουν. Τα αφορολόγητα τους τα αμάξια και τις βενζίνες τους επίσης. Τις τριπλές και τετραπλές συντάξει και όλα τα υπόλοιπα επίσης. Τα σκάνδαλα και οι μίζες στις τράπεζες του εξωτερικού και ο μήνας έχει εννιά. Θα πληρώσουμε τα χρωστούμενα των τελευταίων τριάντα πέντε χρόνων. Δηλαδή όλες τις μίζες και υπερτιμολογήσεις, τα γερμένα υποβρύχια, αλήθεια τα πληρώσαμε και πήραμε ένα και στραβό….τα υπόλοιπα μας τα χρωστάνε; Και το όμορφο είναι, ότι κανείς δεν τα διεκδικεί…εννοώ τα χρήματα, γιατί τα υποβρύχια ας τα χαίρονται. Όσο για τις άλλες διεκδικήσεις, ούτε λόγος ούτε μιλιά. Δεν διεκδικούμε, τα κατοχικά λεφτά, δεν διεκδικούμε τα κλεμμένα από Ζίμενς και άλλες εταιρείες που δίνοντας μίζες υπερκοστολόγησαν με δις τις προμήθειες. Οι ίδιες οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν δηλώσει ότι η Ελλάδα ήταν παράδεισος για αυτές. Αλλά πώς να διεκδικήσεις όταν σε κρατάνε από την μύτη και θα σε κλείσουν μέσα μιας και οι μίζες είναι του πολιτικού μας συστήματος. Και ας πάρουμε τα πράγματα ως έχουν. Ο φετινός προϋπολογισμός έχει έσοδα κάπου στα 85 δις, με την λεγόμενη τρύπα στα 15 δις, από τα οποία 12,5 δις για αποπληρωμή των τόκων. Αν αφαιρέσουμε τους τόκους το έλλειμμα είναι στα 2,5 δις. Εύκολο ποσό να συγκεντρωθεί, αν έστω και λίγο γίνει προσπάθεια για πάταξη της φοροδιαφυγής, μειωθεί η ανεργία και υπάρξει τόνωση της αγοράς. Βέβαια τα 12,5 δις με -4,5% ;ανάπτυξη και 24,5% ανεργία είναι ποσό. Επίσης δεν μας λένε ότι στον ισολογισμό είναι γραμμένο ότι το δημόσιο χρέος θα εκτιναχθεί στο 172,8% δηλ. στα 371,9 δις ευρώ το 2012 έναντι….μόλις 356,8 δις ευρώ δηλ. 161,8% το 2011. Αν δηλαδή συνεχίσουμε να πληρώνουμε χωρίς υπολογισμούς τότε σίγουρα ούτε το 20.030 μ.Χ. δεν θα βγούμε από την κρίση. Η κρίση βέβαια θα επιδεινωθεί μιας και η Τρόικα και οι πρώην κυβερνώντες έχουν συμφωνήσει σε απόλυση 100.000-150.000 υπαλλήλων του δημόσιου τομέα που σημαίνει αύξηση της ανεργίας και αύξηση των επιδομάτων ανεργίας καθώς μείωση των φορολογικών εσόδων και μείωση της κατανάλωσης. Για επενδύσεις ουδείς λόγος. Και πως ένα χρέος με 165% το 2009 δεν ήταν βιώσιμο με ανάπτυξη έστω και +1% και ανεργία στο 9% και σήμερα θα είναι βιώσιμο; Άρα με αυτήν την πολιτική οδηγούμαστε κατευθείαν στο χάος και στον περαιτέρω δανεισμό ή το πιθανότερο μας περνούν για βλάκες ή θέλουν να καλύψουν τα εκτρώματα τους..

Ας πάρουμε όμως και τις απειλές. Πριν μερικά χρόνια οι Κύπριοι είπαν όχι στο σχέδιο Ανάν. Ο τότε πολιτισμένος κόσμος είχε σηκώσει μπαϊράκι και αν δεν ψηφιζότανε το σχέδιο Ανάν, τότε η Κύπρος θα διαλυότανε σαν κράτος και θα υπήρχε καταστροφή. Οι πολιτικοί στην Ελλάδα υπέρ και οι Κύπριοι μόνοι τους είπαν όχι στο σχέδιο έκτρωμα που τους δώσανε, ενάντια στις βουλές όλου του κόσμου. Σήμερα η Κύπρος ευημερεί, είναι μέλος της Ε.Ε., είναι μέλος της ΟΝΕ και έχει σαν νόμισμα το ευρώ. Δεύτερη σημείωση. Οι Κύπριοι με έναν ωραίο ελιγμό κήρυξαν την δικιά τους ΑΟΖ. Παλικαρισμοί και απειλές της Τουρκίας και άλλων χωρών για σύρραξη και εξαφανισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν τους πτόησαν και σε λίγο θα βγάζουν το αέριο και θα γίνουν από τα πλουσιότερα κράτη στον πλανήτη. Εμείς με τις ευλογίες και τις απειλές των εταίρων μας δεν χαράξαμε ακόμα ΑΟΖ και ας έχουμε έναν αξιόμαχο στρατό και από τις μίζες για εξοπλιστικά έχουμε βουλιάξει. Για μια ακόμα φορά θα πω. Μα τι τα θέλουμε τόσα όπλα, όταν ούτε για εκφοβισμό τα χρησιμοποιούμε, αλλά μόνο για να τα συντηρούμε. Βέβαια εδώ υπάρχει λόγος…μίζα και παραλλαγή που κοστίζει αδρά στον προϋπολογισμό.

Στις δηλώσεις βέβαια δεν γίνεται λόγος πως η Ελλάδα που αποτελεί το 2% του ΑΕΠ της ευρωζώνης, αποτελεί τόσο μεγάλο κίνδυνο και κόλαφο στην διεθνή οικονομία. Μάλιστα το…2% του Ευρωπαϊκού ΑΕΠ είναι υπεύθυνο για αυτή την κατάντια και μάλιστα παγκοσμοίως.

Όπως δηλαδή λέμε όταν κλείσει του Μπάρμπα Μήτσου το καπηλειό τότε θα κινδυνεύει πχ ο Μασούτης ή ο Βασιλόπουλος.

Και δεν μας λένε και το άλλο. Ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν ο κεντρικός τραπεζίτης της Τράπεζας της Ελλάδος και φυσικά ο μετέπειτα αντιπρόεδρος της ΕΚΤ. Δεν ήξεραν λοιπόν για τα κρυμμένα χρέη των χωρών. Και αν ήξεραν, το έκαναν λοιπόν σκόπιμα;

Και κατά δεύτερον. Στον κόσμο δεν υπάρχουν τυπωμένα αυτά τα δις ευρώ που λέμε. Άρα η πραγματική ρευστότητα δεν απειλείται από αυτά τα χρέη, γιατί, δεν υπάρχουν ακριβώς τα χρήματα αυτά. Άρα είναι όπως λέμε «αερικά».

Και κατά τρίτον οι αρχές του καπιταλισμού διέπονται από το κέρδος. Κέρδος όμως όλων. Θα κερδίσει ο εργάτης και ο υπάλληλος από την δουλεία του, θα πληρώσει φόρους και φυσικά θα αγοράσει τα προϊόντα που παράγονται και έτσι ο έμπορος, ο βιομήχανος κλπ ,θα κερδίσουν διπλά και τριπλά. Έτσι τα χρήματα γυρνάνε και υπάρχει ευημερία. Εδώ τι;. Τον κλέφτη τον ονομάσαμε αγορές και την δουλεία(όχι δουλειά) ανάγκη αποπληρωμής των κλεμμένων. Μετά χωρίς κέρδος η δουλειά γίνεται δουλεία και χωρίς κέφι.. Άτομα που δουλεύουν χωρίς κέφι δεν παράγουν σωστά και όταν δεν έχεις αγοραστική αξία τότε μηχανεύεσαι άλλους τρόπους. Όχι ορθόδοξους που μόνο παραγωγή δεν επιφέρουν. Αν οι χώρες με χαμηλά μεροκάματα ήταν παράδεισοι τότε όλες αυτές οι χώρες θα ευημερούσαν. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τόση ευημερία στην Ινδία, στην Τουρκία, στην Βουλγαρία, στο Μπαγλαντες, στην Σομαλία κλπ. Μάλλον πείνα καταραμένη υπάρχει. Όσο για την ανάπτυξη της Τουρκίας καλά. Ας δει πως ζούνε στις παραγκουπόλεις της Σμήρνης και της Κων/πολης πάνω από 4 εκατ. Τούρκοι και μετά θα πάει στα Α.Λιόσια και θα νομίζει ότι είναι στο …Λος Άντζελες. Δεν μιλάμε για τα εσωτερικό προς Το Ιράν και Συρία όπου υπάρχουν Κούρδοι……Νομίζω ότι όλοι αυτοί οι μετανάστες προέρχονται από αυτές τις χωρες που μας τις δίνουν σαν παράδειγμα.

Άρα σωστή πολιτική, με κριτήρια που θα δώσουν ανάπτυξη και παραγωγή, ευθύνες εκεί που υπάρχουν και όχι 40 χρόνια στην φυλακή κανένας, δημεύσεις περιουσιών και περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων όπως και επιστροφή από μεγαλοεπιχειρήσεις (Ζιμενς, κλπ) των υπερτιμημένων, απαίτηση των πολεμικών αποζημιώσεων, αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου με συνεκμετάλλευση 50-50 ή και περισσότερο και φυσικά φραγμό στην ασυδοσία των τραπεζών και των απατεώνων. Σημειωτέων ότι, μετά τις δεσμεύσεις δεν χρειάζεται να μπουν αυτοί όλοι φυλακή και να τους ταΐζουμε τζάμπα αλλά ας πάνε να δουλέψουνε και να δουν πώς περνάς με 500 ευρώ.



Υ. Γ. Οι επόμενες εκλογές θα γίνουνε με λίστα που σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι βαρωνόφρωνοι της πολιτικής θα μας καθίσουνε στο σβέρκο μιας και θα μπαίνουν σε πρωτοκλασάτη θέση και θα εκλέγονται χωρίς σταυρό. Άντε μετά να ψηφίσεις ανανέωση.












1 σχόλιο:

  1. Δεν γνωρίζω τον κύριο Μάνδαλο, αλλά μπράβο του που λέει τα αυτονόητα που κανένας δεν τολμάει να μας πει. Μπράβο και σ'εσάς που του δίνετε το βήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή