bara

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει «ρίσκα» με την Τουρκία!

                                              Πηγή: newsbomb.gr
 Σπέρνουν θύελλες στα εθνικά θέματα όσοι ζητούν παύση κάθε εξοπλιστικού προγράμματος και αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ

Δυσφορία σε πολιτικούς, στρατιωτικούς και διπλωμάτες προκαλούν οι απόψεις που εξέφρασε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μπαλάφας για θέματα εθνικής ασφάλειας, ελληνοτουρκικές διαφορές και συμμετοχή της Ελλάδας στις ευρωατλαντικές δομές.
Στην άμεση περικοπή των (ήδη περικομμένων) εξοπλιστικών δαπανών θα προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Μπαλάφα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Kontra Channel" υποστήριξε πως το κόμμα του είναι έτοιμο να περικόψει ισχυρότατα όλες τις εξοπλιστικές δαπάνες.

Όταν κλήθηκε μάλιστα να απαντήσει τι θα γίνει με την Τουρκία απέναντι, ο κ. Μπαλάφας απήντησε με ιδιαίτερη άνεση: «Θα το ρισκάρουμε. Θα το ρισκάρουμε...». Η τακτική αυτή θεωρήθηκε ιδιαίτερα επιπόλαια από πολιτικούς παρατηρητές, οι οποίοι επισημαίνουν πως με τέτοιες απόψεις ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για τα εθνικά θέματα και για διεκδικήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι σ' αυτήν την κρίσιμη φάση για θέματα εθνικής κυριαρχίας, ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί αναταράξεις.
Η απερίσκεπτη δήλωση Μπαλάφα, έρχεται ως η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι των απρόβλεπτων διαθέσεων της Κουμουνδούρου, η οποία μάλιστα στο επίσημο πρόγραμμά της, σχετικά με την Εθνική Ασφάλεια και την Εθνική Άμυνα, αναφέρει: «Δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ, ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυση του».
Στο πρόγραμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, επίσης, ότι «η άρνηση στράτευσης πρέπει να προστατεύεται» και ζητά τη «δημιουργία επαρκών δυνατοτήτων για κοινωνική θητεία».
Είναι πια προφανές, όπως διαπιστώνουν «γαλάζια» και όχι μόνο στελέχη, πως ο ΣΥΡΙΖΑ:

-Στρέφεται εναντίον των διεθνών οργανισμών, στους οποίους μετέχει η Ελλάδα, την οποία στερεί από συμμάχους και αδιαφορεί για τους κινδύνους διεθνούς απομόνωσής της.

-Υποκινεί και στηρίζει την άρνηση στράτευσης, γεγονός που οδηγεί στην αποδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεών μας.

-Αδιαφορεί για τους αναγκαίους εξοπλισμούς και δηλώνει ότι ρισκάρει την άμυνα της χώρας.

-Αδιαφορεί για τους κινδύνους που δημιουργεί η επεκτατική στρατηγική της Τουρκίας καιπαίζει στα ζάρια την ασφάλεια, την ακεραιότητα και τα επαπειλούμενα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

«Ποια ασφάλεια μπορεί να αισθάνονται οι Έλληνες και ποια αποτρεπτική ικανότητα μπορεί να έχει χώρα εάν προστατεύεται η άρνηση στράτευσης, εάν υπονομεύεται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και εάν επικρατούν απόψεις σαν κι αυτές του κ. Μπαλάφα;», διερωτώνται από τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου