bara

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Θρύλοι και Μυστήρια της Σαμοθράκης

Διαβάσαμε στο Διαδύκτιο πρόταση για εκδρομή εναλλακτικού Τουρισμού γραφείου της Θεσσαλονίκης με πρόγραμμα που ανακαλύπτει τις κρυφές ομορφιές της Σαμοθράκης.Το κάνουμε μόνο και μόνο για να δούμε τι θησαυρό έχουμε δίπλα μας και δεν τον γνωρίζουμε. 
ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
25 - 28 Μαΐου & 1 - 4 Ιουνίου 4 ημέρες για ομάδα 10 - 16 ατόμων
370 ευρώ από Θεσσαλονίκη Η Σαμοθράκη είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Μεσογείου: 

Διαβάστε τη συνέχεια και το πρόγραμμα της εκδρομής Το ονομαζόμενο και Νησί του Φεγγαριού, είναι η μυστηριώδης Χώρα των δαιμονικών Καβείρων και των Χθόνιων θεοτήτων, αλλά συγχρόνως και ένας υπέροχος φυσικός παράδεισος με παγανιστικά τοπία, αλλά και το ψηλότερο βουνό του Αιγαίου. Κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας, δεν μπορεί να συνδυάσει τόσο εύκολα και σε τόσο μικρή έκταση, τα καταγάλανα νερά του ανοιχτού πελάγους με τα δασωμένα
τοπία και τις απόκρημνες πλαγιές της ενδοχώρας. Αρχαίοι ναοί, μεσαιωνικές οχυρώσεις, ταπεινά ξωκλήσια, τοπική αρχιτεκτονική
και πλούσια λαογραφία, συμπληρώνουν την ονειρική εικόνα του νησιού, που άρχισε να ανακαλύπτεται από Έλληνες και ξένους "υποψιασμένους" ταξιδιώτες.

 
ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Θα κάνουμε μια πλήρη γνωριμία με το μυστηριακό αυτό νησί, με πεζοπορίες στο εσωτερικό και ξεναγήσεις ακόμα και σε άγνωστα μνημεία. Αρχηγοί που γνωρίζουν άριστα τον τόπο,για να επισκεφθείτε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη.Επιλογή καλών εστιατορίων για να γευτούμε την υπέροχη τοπική κουζίνα.
Μικρό και ευέλικτο γκρουπ, για να μπορέσουμε να πάμε και στα δυσπρόσιτα μέρη του νησιού, που αξίζουν περισσότερο.



ΚΑΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
Γνωριμία με το πιο αινιγματικό νησί του Αιγαίου
 (4 ημέρες)



Η
 Σαμοθράκη είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Μεσογείου: Το ονομαζόμενο και Νησί του Φεγγαριού, είναι η μυστηριώδης Χώρα των δαιμονικών Καβείρων και των Χθόνιων θεοτήτων, αλλά συγχρόνως και ένας υπέροχος φυσικός παράδεισος με παγανιστικά τοπία, αλλά  και το ψηλότερο βουνό του Αιγαίου. Κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας, δεν μπορεί να συνδυάσει τόσο εύκολα και σε τόσο μικρή έκταση, τα καταγάλανα νερά του ανοιχτού πελάγους με τα δασωμένα τοπία και τις απόκρημνες πλαγιές της ενδοχώρας. Αρχαίοι ναοί, μεσαιωνικές οχυρώσεις, ταπεινά ξωκλήσια, τοπική αρχιτεκτονική και πλούσια λαογραφία, συμπληρώνουν την ονειρική εικόνα του νησιού, που άρχισε να ανακαλύπτεται από Έλληνες και ξένους “υποψιασμένους” ταξιδιώτες.

Ημερομηνίες:      25  -  28 Μαΐου       &       1  –  4 Ιουνίου
Από Θεσσαλονίκη (οδικώς) : 370 €
Διαφορά μονόκλινου:  80 €    •   Προκαταβολή 150 €




Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια (από Αθήνα)
Oδικές μεταφορές
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3* 
Πρωινός μπουφές                         
Περιηγήσεις & ξεναγήσεις
Είσοδοι μουσείων & μνημείων
Αρχηγός
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Έντυπα
Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται
Γεύματα
Ποτά
Προσωπικά έξοδα
Οτιδήποτε προαιρετικό    


Τι πρέπει να περιμένετε από το ταξίδι:
Το ταξίδι αυτό έχει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια. Εύκολες οδικές διαδρομές σε ωραιότατα τοπία. Σχετικά καλά ξενοδοχεία και πολύ καλή τοπική κουζίνα. Προαιρετικές πεζοπορίες σε τοπία εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Αξιοθέατα κυρίως Ελληνιστικής, Ρωμαϊκής και Βυζαντινής εποχής. Παραδοσιακοί οικισμοί. Πιθανότητα αλλαγής του προγράμματος, λόγω απροειδοποίητης αλλαγής των δρομολογίων των πλοίων.

    
Πληροφορίες -  εγγραφές: 2310 237066  • 2310      
          274045  ή στο emailinfo@kanon.gr
               www.kanon.gr



1η ΗΜΕΡΑ 
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί* και αναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη. Μόλις φτάσουμε θα επιβιβαστούμε στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στην αινιγματική Σαμοθράκη. Καθώς πλησιάζουμε, θα μας εντυπωσιάσει ο όγκος του όρους Σάος, που ξεπετάγεται από τα βάθη του πελάγους. Άφιξη μετά από ταξίδι δύο ωρών και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

2η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα θα γνωρίσουμε τη βόρεια πλευρά του νησιού, που είναι στην κυριολεξία πνιγμένη στο πράσινο. Πρωινή επίσκεψη του μυστηριακού αρχαιολογικού χώρου της Παλαιόπολης, που θεωρείται από τους σημαντικότερους της Ελλάδας. Αφού επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο, θα δούμε το Αρσινόειον, που είναι το μεγαλύτερο κυκλικό οικοδόμημα της Αρχαιότητας και το Ιερό των Μεγάλων Θεών, όπου γίνονταν οι τελετές των Καβειρίων Μυστηρίων. Θα συνεχίσουμε κατά μήκος των καταπράσινων ακτών και θα επισκεφθούμε τον οικισμό Θέρμα, για να δούμε από κοντά τους καταρράκτες της Γριάς Βάθρας (απαιτείται πεζοπορία). Κατόπιν, επίσκεψη  του αινιγματικού Πύργου του Φονιά, και πεζοπορία στην ομώνυμη κοιλάδα, που είναι κατάφυτη με αιωνόβια πλατάνια. Θα καταλήξουμε στην απόκοσμη ηφαιστειακή παραλία του Κήπου, που έχει εξαιρετική θέα στην αντικρινή Ίμβρο (αν ο καιρός το επιτρέπει, θα έχουμε ώρα για μπάνιο). Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ΗΜΕΡΑ
Πρωινή βόλτα στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα, που έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Θα επισκεφθούμε το Λαογραφικό Μουσείο, την εκκλησία, όπου φυλάσσονται τα ιερά λείψανα των Μαρτύρων της Σαμοθράκης και θα ανεβούμε μέχρι το Μεσαιωνικό Γενοβέζικο κάστρο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στα στενά σοκάκια, ή για καφέ και στη συνέχεια, θα κάνουμε μία εξόρμηση στο νότιο κομμάτι του νησιού, για να καταλήξουμε στο χωριό Προφήτης Ηλίας, που φημίζεται ότι έχει το νοστιμότερο κατσικάκι στην Ελλάδα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα, θα ξαναπάμε για καφέ στη Χώρα,  για να  απολαύσουμε ένα από τα μαγικότερα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου.
4η ΗΜΕΡΑ 
Πρωινό ελεύθερο. Για όσους θέλουν (χωρίς έξτρα χρέωση), θα περπατήσουμε μέχρι τα ερείπια του ναού του Χριστού, που κατασκευάστηκε ολόκληρος από μάρμαρα της αρχαίας πόλης (πεζοπορία σε μονοπάτι). Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για προαιρετική εκδρομή στην απρόσιτη νότια πλευρά του νησιού, με καΐκι. Η νότια πλευρά της Σαμοθράκης, κρύβει πολλές εκπλήξεις, όπως περίεργα γεωλογικά σχήματα – που σχετίζονται με τρομακτικούς θρύλους, απομονωμένες παραλίες, καταρράκτες που πέφτουν κατευθείαν μέσα στη θάλασσα και παράκτιες, ή θαλασσινές σπηλιές (νεώτερες έρευνες υποστηρίζουν ότι ο μυθικός Κύκλωπας, ζούσε εδώ). Σε όλη τη διαδρομή, θα μας συντροφεύει η άγρια μορφή του όρους Σάος, που η κορυφή του Φεγγάρι, είναι η ψηλότερη του Αιγαίου. Αν ο καιρός το επιτρέπει, θα έχουμε ώρα για μπάνιο στην παραλία του Βάτου, με τρεχούμενα νερά, πλατάνια και πικροδάφνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα και αμέσως μετά,  θα περάσουμε με το πλοίο στην Αλεξανδρούπολη και θα συνεχίσουμε για τη Θεσσαλονίκη*. Άφιξη αργά το βράδυ.


*Σημείωση: Οι ταξιδιώτες από Αθήνα θα πετάξουν για Θεσσαλονίκη, Καβάλα, ή Αλεξ/πολη όπου και θα συναντήσουν και τους υπόλοιπους συνταξιδιώτες τους.


1.      Η εκτέλεση του προγράμματος εξαρτάται αποκλειστικά από τα δρομολόγια των πλοίων, που δημοσιοποιούνται δύο εβδομάδες πριν την αναχώρηση. Έτσι, υπάρχει πιθανότητα αλλαγής του προγράμματος αναφορικά με τη σειρά των επισκέψεων και τις ώρες αναχώρησης.
2.      Για την επίσκεψη ορισμένων τοποθεσιών, απαιτείται εύκολη πεζοπορία. Είναι χρήσιμα λοιπόν, τα κατάλληλα παπούτσια και η κατάλληλη ενδυμασία. Χρήσιμο επίσης θα είναι ένα αδιάβροχο σε περίπτωση ξαφνικής ανοιξιάτικης βροχής.
3.      Μετά τις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί αν θα είναι δυνατή η προαιρετική βόλτα με το καραβάκι .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου