bara

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Συνεργασία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης

Υπογράφηκε την Πέμπτη 14 Ιουνίου και ώρα 12:00, στο γραφείο Δημάρχου, πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Κωνσταντίνου Ρέμελη και της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης, κ. Οξάνα Σισόβα.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Αντιπρύτανης, κ. Γεώργιος Κώστα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλιννοστούντων Επιχειρηματιών Αλεξανδρούπολης, κ. Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου «Ρωσικό Σπίτι», Ιουλία Γαβρίλοβα και εκπρόσωποι του Δ.Π.Θ.            Η συνεργασία των δυο πανεπιστημίων προβλέπει την ανταλλαγή Ρώσων και Ελλήνων καθηγητών και φοιτητών, με στόχο τη υλοποίηση κοινών εκπαιδευτικών δράσεων και πρωτοβουλιών.
Ο κ. Ρέμελης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη της συνεργασίας, η οποία όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «επισφραγίζει μια φιλία πολλών ετών ανάμεσα στους δύο λαούς». «Υπάρχει διάθεση και από τις δυο πλευρές για την επίτευξη μιας ουσιαστικής συνεργασίας, η οποία θα συμβάλλει τόσο στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο πανεπιστημίων, όσο και στην ανάπτυξη τους, μέσα από την αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που προσφέρει», δήλωσε ακόμη ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ..
Σχετικά με την συνεργασία των δύο πανεπιστημίων, η κ. Σισόβα ανέφερε τα εξής: «Με την εξέλιξη αυτή οι διμερείς μας σχέσεις πέρασαν σε άλλο επίπεδο. Πέρα από τουριστικές επισκέψεις, θα υπάρχουν πλέον και ανταλλαγές σε εκπαιδευτικό και επιστημονικό πλαίσιο, οι οποίες θα τονώσουν επιπλέον τις σχέσεις των δύο λαών. Περιμένουμε σύντομα να δούμε σημαντικά οφέλη και για τις δύο πλευρές, ανάλογα εκείνων που προέκυψαν από την επιτυχημένη αδελφοποίηση της Αλεξανδρούπολης με το Σοσνόβυι Μπορ».
Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης χαιρέτισε τη συνεργασία των δύο πανεπιστημίων και εξέφρασε τη στήριξη του δήμου στην επιτυχία της προσπάθειας τους, η οποία προάγει, όπως επεσήμανε, την παιδεία και τον πολιτισμό των δύο περιοχών. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης: «Στόχος του δήμου Αλεξανδρούπολης, μέσω της αδελφοποίησής του με τον δήμο Σοσνόβυι Μπορ ήταν η επίτευξη της εξωστρέφειας σε όλους τους τομείς. Με την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας, προϊόν της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, ο στόχος αυτός υλοποιείται, καθώς είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να μιλάμε για σχέσεις τουριστικές, επιχειρηματικές, πολιτισμικές και εκπαιδευτικές μεταξύ των δήμων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου