bara

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Κανέλλη-Δούρου-Κασιδιάρης

Γράφει ο Φαροφύλακας
Κασιδιάρης-Κανέλλη-Δούρου
Γίναμε μάρτυρες μιας σκηνής που δεν μας τιμά και πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας. Βλέπουμε μια τραμπουκική επίθεση από ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής σε δύο υποψήφιες βουλευτίνες. Η συζήτηση που προηγήθηκε ήταν έντονη και ιδιαίτερα χαμηλού επιπέδου με ανταλλαγή ύβρεων (εδώ έχει ευθύνη και ο Παπαδάκης ο οποίος έπρεπε να ηρεμήσει έγκαιρα την ατμόσφαιρα).
Κάνω όμως και κάποιες άλλες σκέψεις:
Πρέπει όλοι και όλες και ιδιαίτερα τα κόμματα, να φροντίσουμε να είναι το επίπεδο αντιπαράθεσης, επίπεδο επιχειρημάτων και όχι επίπεδο ύβρεων και πολύ χειρότερα χειροδικιών ή οποιασδήποτε μορφής βίας.

Στο ερώτημα, η επίθεση Κασιδιάρη είναι η μόνη τραμπουκική ενέργεια ή βία της οποίας γίναμε θεατές τελευταία; Δυστυχώς είχαμε πολλές, από πολλούς και ποικίλης σημαντικότητας. Ακόμα και τα γιαουρτώματα, πολύ δε περισσότερο ενέργειες όπως η στάση κάποιων διαδηλωτών να κάνουν ανθρώπινη ασπίδα για να εμποδίσουν το πυροσβεστικό όχημα που ήταν στην Κοραή να πάει στο φλεγόμενο κτίριο της Marfin με το γνωστό τραγικό αποτέλεσμα.
Η κάθε αντιπαράθεση πρέπει σε μια δημοκρατία να εκδηλώνεται με δημοκρατικό τρόπο αλλά και σεβασμό στις πεποιθήσεις και αντιλήψεις του συνανθρώπων μας που μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές από τις δικές μας. Η δημοκρατία στηρίζεται στη διαφορετικότητα, ο ολοκληρωτισμός στη μη αναγνώριση της διαφορετικότητας και ο φασισμός στη θεώρηση ως μιάσματος και επικίνδυνου οποιουδήποτε έχει άλλη άποψη.
Βρίσκω λογική την εξήγηση που έδωσαν στην εκπομπή της τηλεόρασης (νομίζω του Mega)οι κοινωνιολόγοι και ο Διονύσης Σαββόπουλος, ότι τα γιαουρτώματα έχουν παίξει σημαντικό έως και καθοριστικό ρόλο στην άνοδο της Χρυσής Αυγής. Κάθε δράση έχει την αντίδρασή της. Η καθόλα δίκαιη αγανάκτηση μπορεί να εκδηλωθεί με άλλους πιο δημοκρατικούς τρόπους.
Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη και ας αναρωτηθούμε μήπως άθελά μας συμβάλουμε στο φαινόμενο Κασιδιάρη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου