bara

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ατύχημα πριν λίγο στην Λαδόξερα

Ατύχημα πριν λίγο στην Λαδόξερα .Συγκεκριμένα μετά από βλάβη που παρουσιάστηκε στο σύστημα πλοήγησης φουσκωτού σκάφους-πιθανόν από Αλεξανδρούπολη-οι επιβαίνοντες έπεσαν στην θάλασσα. Μετά την πτώση στη θάλασσα ο ένας επιβάτης τραυματίστηκε από τη προπέλα του φουσκωτού και μεταφέρεται αυτή την ώρα με SUPER PUMA στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ένας δεύτερος επιβάτης αγνοείται.
Μόλις έχουμε νεώτερα θα σας ενημερώσουμε

2 σχόλια:

  1. Σύμφωνα με ενημέρωση από φίλους των Φαροφυλάκων το φουσκωτό σκάφος είναι από την Λήμνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Re: ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ
    από Terlemakis » Σήμερα, 16:44

    Οι επιβαίνοντες βρέθηκαν στη θάλασσα χωρίς να είναι χτυπημένοι. Τους περισυνέλεξε διερχόμενο φουσκωτό σκάφος με 2 επιβαίνοντες σε άριστη κατάσταση. Στην προσπάθεια να καταφέρουν να επανακτήσουν τον έλεγχο του σκάφους τους, χτυπήθηκε σοβαρά ο τραυματίας ενώ δεν γνωρίζουμε τι συναίβει στον αγνοούμενο. Ο χρόνος λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας του τραυματία ήταν περιορισμένος για ανευρεση του αγνοούμενου και αποφασίστηκε να επιβιώσει τουλάχιστον ο ένας. ¨Οπως και έγινε σε όποια κατάσταση και εάν βρίσκεται. Σημειώνουμε ότι ο τραυματίας γλίτωσε λόγω του κέρδους χρόνου (superpuma κλπ).
    Τώρα η εμπειρία μου από την περιοχή, από την συνομιλία με τραυματία νομίζω πως οι έρευνες πρέπει να συνεχιστούν όσο πάει. Ο λόγος είναι πως κανείς δεν είδε τραυματισμένο τον αγνοούμενο. Επίσης πιστεύω πως το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε να μαζευτεί ο τραυματίας και να του παρεσχεθούν οι πρώτες - πρώτες βοήθειες πρέπει να ήταν στην καλύτερη περίπτωση 15 λεπτά. Τα ρεύματα στην περιοχή είναι απλά ΤΡΟΜΕΡΑ και δεν γίνεται κανείς να τα κοντράρει έστω και σε σταθερή θέση. Πολύ περισσότερο όταν δεν φορά πέδιλα. Άρα στα 15 λεπτά η σχετική θέση του αγνοούμενου από το σκάφος σωτηρίας αυξήθηκε σημαντικά και το κυριότερο προς κατεύθυνση μάλλον άγνωστη καθώς δεν υπάρχει σημείο αναφοράς στην περιοχή. Ακόμη και ο τραυματίας όταν τραυματιστηκε σε απόσταση 50 - 100 μέτρων δεν ακουγόταν οι φωνές του προς το σκάφος σωτηρίας που δεν κατάλαβε τον τραυματισμό.
    Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την ΑΡΙΣΤΗ φυσική κατάσταση του αγνοούμενου, τις αποδεδειγμένες ικανότητες του επιβίωσης, το γεγονός ότι φορά στολή αφήνουν ακόμη και για σήμερα ίσως και αύριο ελπίδες (με την υποσημείωση ότι κανείς δεν τον είδε τραυματισμένο).
    ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ κατά την άποψή μου προς Ιμβρο - Τένεδο διότι αυτή είναι η κατεύθυνση των ρεμμάτων της περιοχής.
    Εμείς εδώ ελπίζουμε ακόμη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή