bara

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ενδιαφέρουσα πρόταση για αγορά των Αποθηκών ΕΑΣ στο Τέρμα Ρόδου από το Δήμο

Άρθρο του Πασχάλη Δρακόπουλου
Στελέχους της παράταξης "μαζί Πάμε Μπροστά"
Στο περασμένο ΔΣ της Τετάρτης 18/07/2012, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κιτσικίδης (και πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Έβρου) πρότεινε την αγορά και την αξιοποίηση μέσω του Jessica και των αποθηκών Ε.Α.Σ. από το δήμο Αλεξανδρούπολης.
Το θέμα συζητήθηκε στα πλαίσια της συζήτησης για το θέματος 25: Έγκριση παράτασης της Σύμβασης «Υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην ωρίμανση φακέλου για υποβολή στο πρόγραμμα JESSICA με εισηγητή τον κ. Βαμβακερό Αντώνιο.

Ο κ. Κιτσικίδης ανέφερε ότι η αντικειμενική αξία των αποθηκών είναι 250.000 ευρώ.
Ο κ. δήμαρχος βρήκε την πρόταση ενδιαφέρουσα, ζήτησε όμως την αποπληρωμή τους με διακανονισμό και δόσεις.
Ο κ. Κιτσικίδης είπε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν καθώς οι αποθήκες είναι δεσμευμένες από εταιρεία λιπασμάτων στην οποία έχει οφειλές η Ε.Α.Σ.
Κύριε δήμαρχε, μη χάνετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία.
Αυτές οι αποθήκες μπορούν να γίνουν πολιτιστικό στολίδι για την πόλη μας. Σε μία από τις τέσσερεις αποθήκες λειτουργεί ήδη θεατρική αίθουσα που στήθηκε από την περασμένη δημοτική αρχή με ενέργειες της μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Ερευνητικό Θεάτρου Θράκης” και τη συνδρομή των Τεχνικών Υπηρεσιών. Είναι στολίδι και με μικρές παρεμβάσεις μπορεί να γίνει κέντρο δραστηριότητας των εθελοντικών και ερασιτεχνικών ομάδων της πόλης σε μία υποβαθμισμένη γενικότερα περιοχή της πόλης.
Δείτε φωτογραφίες του χώρου των αποθηκών από την παράσταση “Ο Χρυσός Άνθρωπος του Σετσουάν” του Μπέτρολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζαμπουλάκη και “Το Γαϊτανάκι Του Έρωτα” του Άρθουρ Σνίτσλερ σε σκηνοθεσία Έφης Δρόσου:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου