bara

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ.Δένδιας σήμερα στον Έβρο

Τον Έβρο επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας
Σειρά συναντήσεων και επιθεωρήσεων πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή του Έβρου.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί είχε την ευκαιρία, κατά την περιήγησή του σε περιοχές των χερσαίων συνόρων, να επισκεφτεί το Κέντρο Επιτήρησης Χερσαίων Συνόρων και να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών του φράκτη. Για το θέμα αυτό είχε επίσης σχετική ενημέρωση από τον πρόεδρο

της κατασκευάστριας εταιρείας.
«Είχα σήμερα την ευκαιρία να δω όλη την οριογραμμή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στην περιοχή του Έβρου. Ιδιαίτερα, την περιοχή του εδάφους όπου κατασκευάζεται ο φράχτης, προκειμένου να έχω προσωπική εικόνα για τις πολύ μεγάλες δυσκολίες ανάσχεσης των λαθρομεταναστών, που χρησιμοποιούν τα περάσματα αυτά για να εισέλθουν στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος προς κάθε κατεύθυνση: καταρχήν, ο φράχτης έχει αποφασιστεί να κατασκευασθεί και θα ολοκληρωθεί. Θα ολοκληρωθεί στην ώρα του. Εκτός όμως από τον φράχτη, θα υπάρξει στο αμέσως προσεχές διάστημα απόλυτη εντατικοποίηση των ελέγχων στα σημεία εισόδου. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης. Οποιαδήποτε προσπάθεια μέσα στη χώρα είναι καταδικασμένη, εάν οι πύλες εισόδου παραμένουν ανοιχτές. Θα επιχειρήσουμε λοιπόν να τις σφραγίσουμε» , δήλωσε ο Υπουργός μετά την επιθεώρηση των εργασιών του φράκτη.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός επισκέφτηκε το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας (στο Νέο Χειμώνιο) και προέδρευσε σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης και οι Αστυνομικοί Διευθυντές Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, Ταξίαρχοι Γεώργιος Σαλαμάγκας και Ιωακείμ Τσουκνάδης, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν ζητήματα σχετικά με την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την ετοιμότητα και ανταπόκριση των τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών στο θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου