bara

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Πολιτιστικός Σύλλογος Μαΐστρου: Ημερήσια εκδρομή στην Αίνο και Παλιά Μαΐστρο

Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο μας, η προγραμματισμένη εκδρομή στην Παλιά Μαΐστρο και την Αίνο.
Στην εκδρομή συμμετείχαν εκτός από το Δ.Σ. , επιπλέον εβδομήντα Μέλη και Φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαΐστρου. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής επισκεφθήκαμε την πόλη της Αίνου, η οποία είναι η μεγαλύτερη πόλη κοντά στην Παλιά Μαΐστρο. Εκεί μας υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ahmet Çayır και αφού ανταλλάξαμε αναμνηστικά δώρα, μας μίλησε γενικά για την πόλη

του και φωτογραφήθηκε μαζί μας.Ολοι μαζί καμαρώσαμε από ψηλά την Αλεξ/πολη και το Δέλτα του Έβρου. Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος μας ξενάγησε με πολύ καλοσύνη και ευγένεια στους πλακόστρωτους δρόμους της Αίνου, αλλά και σε ένα μέρος του Κάστρου της.
Μετά την ξενάγηση κατευθυνθήκαμε ανατολικά, πάντα με τη συνοδεία του κ. Δημάρχου, προς την Παλιά Μαΐστρο. Δέκα λεπτά δρόμος ήταν αρκετά για να βρεθούμε στην Πατρίδα των προγόνων μας. Εκεί μας περίμενε ο Αντιπρόεδρος με το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού, με τους οποίους ανταλλάξαμε πάλι αναμνηστικά δώρα.
Αφού μας κέρασαν τσάι και αναψυκτικό στο διπλανό καφενείο, περπατήσαμε μαζί με το Δήμαρχο της Αίνου και τον Αντιπρόεδρο του χωριού, στα δρομάκια της Παλιάς Μαΐστρου. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις βρύσες και τα πολλά πηγάδια με το υπέροχο νερό, για τα οποίο μας μιλούσε σαν σε παραμύθι η γιαγιά μας. Είδαμε και τους πελαργούς με τους οποίους είναι γεμάτο το χωριό. Από ψηλά αγναντέψαμε και τον απέραντο κάμπο, που φθάνει μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι σου. Είδαμε και τα χορταριασμένα μνήματα, εκεί που αναπαύονται γενεές γενεών παππούδων και προπαππούδων μας. Βρήκαμε ανθρώπους φιλόξενους και χαμογελαστούς που μας άνοιξαν τα σπίτια τους και αρκετοί από εμάς είχαμε την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε στα μέρη που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας.
Δεν μπορέσαμε να δούμε το παλιό σχολείο στο οποίο φοιτούσαν κάποτε περισσότεροι από ογδόντα μαθητές και δίδασκαν δυο δάσκαλοι. Δεν είδαμε ούτε και το Μοναστήρι της Παναγίας της Σκαλωτής, το οποίο απέχει από το χωριό δέκα λεπτά με τα πόδια. Δεν είδαμε ούτε και τα πετρόχτιστα γεφύρια, αλλά και τη μεγάλη σπηλιά για την οποία μας μιλούσαν οι παππούδες μας και στην οποία έβρισκαν καταφύγιο σε περίπτωση κακοκαιρίας όταν βοσκούσαν τα ζώα τους.
Όλα αυτά δεν τα καταφέραμε γιατί ο χρόνος μας ήταν περιορισμένος, αφού μας περίμενε ο επόμενος σταθμός μας που ήταν η Καλλίπολη. Εκεί αφού γευματίσαμε, είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην παραλία, αλλά και στους δρόμους της όμορφης αυτής πόλης της Χερσονήσου της Θράκης.
Η επιστροφή μας στη Μαΐστρο έγινε περίπου στις 9 μ.μ. χωρίς να υπάρξει κάποιο απρόοπτο. Όλοι οι εκδρομείς έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι και περιμένουν την επόμενη εκδρομή που πιστεύουμε ότι θα πραγματοποιηθεί πολύ γρήγορα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου