bara

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ρημάζει ανεκμετάλλευτο το Παλιό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Παλιό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης
Μας περισσεύουν τα δημόσια κτίρια;
Κανένας δεν νοιάζεται ουσιαστικά για την περιουσία αυτής της πόλης; για τα δημόσια χρήματα που ξοδεύτηκαν για να γίνουν τα κτίρια αυτά; Ούτε τώρα δεν θα γίνει νοικοκυριό, που πιάσαμε πάτο; Το παλιό νοσοκομείο μπορεί να στεγάσει υπηρεσίες που τώρα πληρώνουν παχυλά ενοίκια και μια μελέτη ανακαίνισης και λειτουργίας του κτιρίου μπορεί να γίνει ακόμη και από εθελοντές που ήδη δήλωσαν την διάθεση τους.Σύμφωνα με έρευνα τοπικού καναλιού τον χρόνο για ενοικίαση κτιρίων από διάφορες υπηρεσίες-Περιφέρεια,Δήμος,Αστυνομία κ.τ.λ- δαπανώνται πάνω από 500.000 ευρώ.Να σημειωθεί ότι το κτίριο είναι κατασκευής 1974 νεώτερο από πολλά από τα κτίρια που νοικιάζονται και ο χώρος του επαρκεί για να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες αυτές .

Δεν πάει άλλο,κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα άμεσα. Ο χειμώνας δεν θα πρέπει να βρει το παλιό νοσοκομείο, χωρίς παρέμβαση. Διαφορετικά θα γίνει κατάληψη από αστέγους, λαθρομετανάστες  κάθε αναξιοπαθούντα και από τους κλέφτες κάθε αντικειμένου ακόμα και των κουφωμάτων του κτιρίου..Σήμερα περισσότερο από ποτέ θα πρέπει να φανούν αποτελεσματικοί αυτοί που θεσμικά μπορούν να παρέμβουν. Οι ανάγκες και οι καταστάσεις τους έχουν δυστυχώς ξεπεράσει.
Δημοσιεύουμε σημερινές φωτογραφίες από το κτίριο,στο οποίο μπήκαμε χωρίς κανένα έλεγχο από τις ολάνοιχτες και παραβιασμένες πόρτες. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου