bara

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Η μαγεία των άβατων μοναχικών ακτών της Σαμοθράκης


Νοτιοανατολικά στη Σαμοθράκη. 
Εκεί, που πας μόνο με το καραβάκι, ή την βάρκα σου, ή κολυμπώντας...ή πετώντας με την φαντασία σου... 
Βάτος,Κρεμαστό νερό, Πανιά της γριάς
Δείτε φωτογραφίες από την άβατη Νοτιοανατολική Σαμοθράκη
 Εκεί, που φέτος 8 Αυγούστου, μέσα στην άγρια ομορφιά της περιοχής ένα ζευγάρι φιλιόταν μέσα στην θάλασσα,
ακουμπισμένο στα βράχια. Οι δυό τους ένα με το τοπίο...Και ήταν πράγματι μια από τις πιο ταιριαστές εικόνες...



 Όπως οι δεκάδες γυμνιστές στην παραλία του Βάτου που περπατούσαν αδιάφοροι κατά μήκος της ακτής, αδιάφοροι για τον έξω κόσμο. Σαν ευτυχισμένοι ναυαγοί στην άκρη της γης.
Κάπως έτσι ήταν και φέτος στο νησί. Ερωτικά, μοναχικά, μαγικά.





3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες που δείχνουν άγνωστες ομορφιές της Σαμοθράκης σρπολλούς. Καλό θα ήταν ,κάτω από τις φωτογραφίες να γραφόταν η ονομασία της κάθε παραλίας, όσων τουλάχιστων υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για την παρατήρηση σας
    Αν και η καταγωγή μου είναι από τη Σαμοθράκη,οφείλω να ομολογήσω ότι τον γύρω του νησιού τον έκανα μόνο 3 ή 4 φορές την πρώτη φορά που ήταν για μένα αποκάλυψη γύρω στο 1970.Παρ όλα αυτά δεν γνωρίζω τις τοποθεσίες και από ότι κατάλαβα ούτε και η πολύ καλή φωτογράφος των φωτογραφιών με την άδεια της οποίας τις δημοσίευσα γνωρίζει καθότι δεν κατάγεται από τη Σαμοθράκη.Στο blog μου όμως που λόγω καταγωγής έχει μια Σαμαθροκεκτρική κατεύθυνση έχω το παράπονο ότι φωτογραφίες ή πληροφορίες μου στέλνουν μη Σαμοθρακίτες που ζουν στη Σαμοθράκη-μπορώ να τους αναφέρω έναν έναν-ενώ κανένας Σαμοθρακίτης δεν μου έστειλε υλικό.Δεν πειράζει βέβαια,είναι η κακοδαιμονία του τόπου μας.Οι σημερινές φωτογραφίες διαβάστηκαν μέχρι τώρα από 224 Έβρίτες και μη οι περισσότεροι των οποίων δεν γνώριζαν τίποτα για την άβατη Σαμοθράκη και πολλοί ενθουσιασμένοι μου τηλεφωνούσαν ενθουσιασμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.youtube.com/watch?v=Zt9nPMWGvAM

    ΑπάντησηΔιαγραφή