bara

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Πολιτική τρέλα,πολιτική αυτοκτονία ή η αυτοκτονία ενός λαού

Γράφει ο Μάνδαλος Παναγιώτης
e-mail: panosmandalos@yahoo.gr
Αυτές τις μέρες γινόμαστε αποδέκτες της ολοκληρωτικής τρέλας, του πολιτικού μας συστήματος. Ενώ ζητάν θυσίες από τον κόσμο, κόβουν μισθούς και συντάξεις των 300-400 ευρώ, αυτοί ανεξέλεγκτα διορίζουν με παχυλούς μισθούς και μάλιστα στην βουλή όπου παίρνουν και 15 μισθούς συγγενείς και λοιπούς κολλητούς. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να λες ότι θέλεις να μειώσεις το δημόσιο και να έχεις βάλει όλους τους συγγενείς σου, που οι περισσότεροι δεν έχουν ούτε οικονομικά προβλήματα και μάλιστα θυγατέρες και κουμπάρους στις θέσεις που θέλεις να απελευθερώσεις και μάλιστα να κόβεις τις συντάξεις των 300 ευρώ για να βρεις έσοδα. Πόση υποκρισία μπορεί να υπάρχει σε αυτό το ζήτημα. Να μειώσουμε το κράτος, έλεγε ο Μητσοτάκης και διόρισε όλη την οικογένεια εκτός της συγχωρεμένης, στην βουλή. Αυτός με 4-5 συντάξεις και φυσικά ας περικόψουμε τις συντάξεις των 300-400 ευρώ.
Βέβαια ούτε λόγο για το εξωτερικό, όπου οι τίτλοι εφημερίδων μας λένε ζητιάνους , γύφτους, μας βάζουν το δάχτυλο της Αφροδίτης, κλπ. Και εμείς τρέχουμε να δώσουμε και συνέντευξη. Καμία πυγμή κανένα θάρρος. Θα πληρώσουμε αυτά που χρωστάμε αλλά συγχρόνως, εξασφαλίζουμε στους άλλους τα χρήματα που κλέψανε όπως πχ στον διακανονισμό της Σίμενς, όπου η ίδια η εταιρεία δίνει αυτά τα εκατομμύρια ευρώ για να αποφύγει τα χειρότερα που είναι πολλά δισεκατομμύρια ευρώ. Και γιατί να πληρώσουμε αυτά τα λεφτά που είναι κλεμμένα. Αυτά τα λεφτά έφεραν το χρέος σε αυτά τα επίπεδα και όχι μόνο. Τα γερμένα υποβρύχια , τα άρματα χωρίς οβίδες, τα υπερκοστολογημένα αεροπλάνα κλπ. Και αντί να ζητήσουμε διαγραφή όλων αυτών των χρεών, εμείς σαν καλοί υποτακτικοί θα τα πληρώσουμε όλα.
Μάλιστα έγινε και διακανονισμός για να μην πληρώσει η Σίμενς το ποσό των 2 δις και να κάνει παροχές 150-170 εκατομμυρίων. Προσοχή, ούτε λεφτά θα δώσει, μόνο παροχές θα κάνει και αν τις δείτε σαν τα αντισταθμιστικά οφέλη του Άκη, γράψτε μου ξανά. Δηλαδή, ο Έλληνας φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει τα χρήματα που δωρίσαμε στην Γερμανική εταιρεία γιατί αυτοί μας λένε πρέπει να πληρώσετε και δεν σας χαρίζουμε ούτε ευρώ. Φυσικά και τα υπόλοιπα θα διακανονισθούν και μετά θα ζητάμε 11,5 δις, που θα γίνουν 14,5, 19,5 και πάει λέγοντας, από τον κοσμάκη και πραγματικά το βαρέλι δίχως πάτο, είναι για το όφελος των Γερμανών και των άλλων προστατών μας που προσπαθούν να βγάλουν και από την μύγα ξύγκι, όπως λέμε.
Βέβαια εμείς σαν άρχουσα τάξη(πολιτική τάξη) και διαιωνίζοντες πολιτικοί θα απολαμβάνουμε τα μπάνια μας σε ωραίες πισίνες κάνοντας νεροτσουλήθρες, καγιάκ και ποδήλατο φορώντας τις στολές κατά τα πρότυπα των πολιτισμένων φίλων μας και διατηρώντας την σιλουέτα μας, ενώ η ζωή των άλλων θα έχει γίνει εφιάλτης.
Πως μπορεί ένας πρωθυπουργός κράτους να πηγαίνει επίσκεψη και οι εφημερίδες και ο τύπος της χώρας να τον αποκαλούν γύφτο, ζητιάνο και αυτός να ανέχεται αυτήν την κατάσταση. Τα προσβλητικά σχόλια, έπρεπε, να ακυρώσουν αμέσως τις επισκέψεις. Πως μπορείς να είσαι σύμμαχος, αυτού που σε πατάει και πίνει το αίμα σου και μάλιστα να χαμογελάς μαζί του. Θα σας πληρώσουμε μέχρι to τελευταίο ευρώ, πουλώντας, νησιά, γη και ουρανό. Για αυτά όμως, οι εν λόγω κύριοι δεν κατάλαβαν ότι χύθηκε αίμα και σκοτώθηκαν άτομα για να τα διατηρήσουμε και να είμαστε ελεύθεροι. Και ο Μεταξάς ήταν φασίστας αλλά εναντιώθηκε και στον φίλο του Μουσολίνι που ήταν ομοϊδεάτης και έκανε πόλεμο. Και δίκαια θεωρήθηκε ήρωας μιας και σταμάτησε τις ορδές που μας στέρησαν μετά τη ελευθερία, αλλά αφήνοντας στην ιστορία το θάρρος και την ανδρεία ενός ολόκληρου λαού. Και φυσικά η ανδρεία και το θάρρος είχαν αποτελέσματα, μιας και 5 χρόνια μετά η γαλανόλευκη ξανακυμάτιζε πάνω από τα ελεύθερα Ελληνικά χώματα. Εδώ δεν έχουμε το κουράγιο να αρθρώσουμε λέξη, να πούμε ότι οι συνταγές που μας δώσατε ήταν δηλητήριο και δεν θα έχουν επιτυχία και υπεύθυνοι είστε και εσείς. Ότι το έκτρωμα που φτιάξατε και ονομάσατε ευρώ οδήγησαν όλες τις χώρες στην χρεοκοπία. Και μάλιστα η Γερμανία από αυτήν εδώ την κρίση έχει βγάλει δισεκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα, η Γερμανία που το παίζει ο καλός, τίμιος και οργανωμένος εταίρος, που έχει τις περισσότερες εταιρείες στην Ευρώπη βουτηγμένες σε παράνομους χρηματισμούς, σε δωροδοκίες και μίζες για να παρθούν με ….τους εντιμότατους τρόπους, οι αναθέσεις. Και παρεμπίπτοντος αυτός που χρηματίζεται διαπράττει αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος αλλά το ίδιοι και αυτός που χρηματίζει.
Η εντιμότατη Γερμανία με τους δύο παγκόσμιους πολέμους που αιματοκύλησε και κατέστρεψε τον κόσμο, ποτέ δεν πλήρωσε ούτε μια δεκάρα …όχι μάρκο, που κήρυξε άλλες δύο φορές πτώχευση με την επανένωση των Γερμανιών και πάλι δεν πλήρωσε δεκάρα από τα χρέη της επανένωσης. Αλλά για αυτά ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Μόνο ότι θα σας πληρώσουμε τα πάντα πουλώντας τον βιος μας, ξεπουλώντας τα χώματα μας, δουλεύοντας για 200-300 ευρώ …άκου εκεί οι Έλληνες να θέλουν να πληρώνονται κιόλας.
Ελάτε και πάρτε μας και την φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων(τελευταία ακούσαμε ότι γύρισαν στον τόπο τους οι Ολυμπιακοί αγώνες δηλαδή στο Λονδίνο, η coca-cola είχε βγάλει από τον χάρτη την Ελλάδα, ίσως μας πουν ότι και τα Ελγίνεια ήταν όπερα του Σαίξπηρ ή του άλλου του Τζειμς Μποντ ….όπως εμείς έχουμε τον Ηρακλή και τον Θησέα αυτοί έχουνε τον Τζέιμς …Θεέ μου τι ξεπεσμός της ιστορίας, κλπ) όπως και τα νησιά μας και αν και αυτά δεν φτάνουν για να πληρώσουμε, έχουμε και την Ακρόπολη, την Επίδαυρο, την Θράκη, αυτήν μάλλον την έχουν ξεπουλήσει εδώ και καιρό και ότι έχει απομείνει, πάρτε και όλη την Ελλάδα, εμείς θα τα πληρώσουμε και θα έχουμε την τιμή να δουλεύουμε, χωρίς άδειες, αργίες και ….μισθό για την ένδοξη ΓΕΡΜΑΝΊΑ προστάτιδα μας και θα είμαστε καλοί και υποτακτικοί μαζί σας………
Υ.Γ. Δυστυχώς, αν οι πρόγονοι μας έβλεπαν τη δουλικότητα και την απαξίωση αυτήν θα σηκωνόταν ο Λεωνίδας, ο Ηρακλής, ο Θησέας, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, η Δόμνα Βυσβίζη και η Μπουμπουλίνα, και όλοι οι άλλοι και θα μετακομίζανε για να μην ντρέπονται για το κατάντημα των νεοτέρων δουλικών Νεοελλήνων. Ίσως κάποτε να ξαναβγάλουμε τέτοιους ήρωες, μέχρι τότε άλλα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς δεν θα είναι αρκετά, γιατί αυτό μας…..αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου