bara

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Επίσκεψη της Βουλευτή της Καναδικής Βουλής κ.Νίκη Άστον στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Σημαντική συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης με την ελληνικής καταγωγής Ομοσπονδιακή Βουλευτή Καναδά, κ. Νίκη Άστον.
Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε για περίπου δύο ώρες, κυριάρχησε το ζήτημα της επένδυσης του χρυσού στην περιοχή, καθώς η εκμεταλλεύτρια εταιρία «Eldorado Gold», είναι καναδικών συμφερόντων.
Η βουλευτής μετά από λεπτομερή ενημέρωση από το Δήμαρχο για το ζήτημα, και αφού τέθηκαν υπόψη της όλες οι ομόφωνες αποφάσεις των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων της περιοχής, καθώς και τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η εναντίωση όλων των θεσμικών και φορέων των νομών Έβρου και Ροδόπης, δεσμεύτηκε ότι θα ενώσει τη φωνή της και θα στηρίξει την προσπάθεια με κάθε τρόπο που διαθέτει από το αξίωμά της. Μάλιστα, ένας εξ’ αυτών είναι και η υποβολή ερώτησης στη βουλή του Καναδά, αναφορικά με το «πώς μπορεί μια καναδική εταιρία να εκθέτει τη χώρα της, προσπαθώντας κόντρα στη θέληση της τοπικής κοινωνίας και όλων των τοπικών φορέων, να υλοποιήσει μια επένδυση που θα καταστρέψει, λόγω και της χρήσης κυανίου, το περιβάλλον, την υγεία, τη ζωή και την ανάπτυξη του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου