bara

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Πετυχημένη η παράσταση "Το μεγάλο μας Τσίρκο",με τον Σταύρο Ξαρχάκο επί σκηνής

Το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη "Το μεγάλο μας Τσίρκο" είναι πράγματι ένα έργο σταθμός, μια μαρτυρία για τη διαχρονία της Εθνικής μας περιπέτειας. Μέσα από τραγούδια, σατιρικά και δραματικά επεισόδια, η παράσταση διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές του ελληνισμού: η Τουρκοκρατία, η επανάσταση του 1821, η βασιλεία του Όθωνα, η Μικρασιατική καταστροφή, ο πόλεμος του 1940 είναι ορισμένοι μόνο από τους βασικούς σταθμούς της πορείας που περιγράφονται σ’ αυτό το έργο-ντοκουμέντο, που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ.Το θεατρικό έργο «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ανέβηκε για πρώτη φορά, το καλοκαίρι του ’73 στα χρόνια της δικτατορίας και οι παραστάσεις του ήταν μαζικότατες μέχρι το Πολυτεχνείο, έχοντας τα χαρακτηριστικά και το κλίμα πολιτικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.
Στην πόλη μας ανέβηκε την Παρασκευή 10.08.2012 σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και τον Μαέστρο και συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο επί σκηνής, να διευθύνει 9μελή ορχήστρα.
Ο κόσμος, διψώντας για σοβαρές παραστάσεις, πλημμύρισε το θέατρο, μπήκαν περίπου 100 επιπλέον καθίσματα και καλύφθηκαν και τα σκαλοπάτια.
Η τρίωρη παράσταση αποζημίωσε τους θεατές αν και το ηρωικό, αντιστασιακό κλίμα δεν μπορούσε να ξαναζήσει. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου