bara

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο.. κάνει ο κ.Λαμπάκης

Χοντρό λάθος του Δημάρχου κ.Λαμπάκη και των υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης αποτελεί η δημιουργία του πολυδιαφημισμένου έργου του «κοινωνικού αγροκτήματος», με το οποίο ο κ. Λαμπάκης ήθελε να δώσει ένα χωραφάκι σε συμπολίτες μας που δεν διέθεταν, για να το καλλιεργούν και να παράγουν ορισμένα κηπευτικά προϊόντα,ένα τμήμα των οποίων θα μπορούσαν να πουλάνε στη λαϊκή της πόλης μας.Ενώ λοιπόν άρχισαν οι εργασίες και ήδη δαπανήθηκαν αρκετές χιλιάδες ευρώ για την προετοιμασία του αγροκτήματος εμφανίστηκε έκπληκτος στο Δημαρχείο συμπολίτης μας ο οποίος ήταν ο νόμιμος ιδιοκτήτης του με όλους τους τίτλους που διέθετε και να ζητά εξηγήσεις.Οι υπηρεσίες μετά την κατάθεση των στοιχείων ζήτησαν συγγνώμην από τον συμπολίτη μας και τον πρότειναν να ενοικιάσουν ή να αγοράσουν το αγρόκτημα για να συνεχιστεί το έργο του βιοαγροκτήματος.
Ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε και προέβη σε ένδικα μέσα για τη διακοπή των εργασιών και την αποβολή του Δήμου από το οικόπεδό του.
Σημειώνουμε ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών στο κτήμα,έγινε η κοπή ενός υπεραιωνόβιου πλατάνου και μιας βελανιδιάς.
Η περιοχή είναι υπό ένταξη στο σχέδιο πόλης και μάλιστα στο συγκεκριμένο κτήμα έκτασης περίπου 15 στρεμμάτων σχεδιαζόταν και η κατασκευή σχολείου.
Το δημοτικό συμβούλιο έχει ψηφίσει ένα ποσό 400.000 ευρώ για την κατασκευή των απαραίτητων έργων για την λειτουργία του αγροκτήματος.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
1.Με ποιο τρόπο γίνεται η καταγραφή της Δημοτικής περιουσίας
2.Πως σχεδιάζονται και υλοποιούνται τα έργα τα έργα στο Δήμο, όταν ένα τόσο μικρό έργο έχει πρόβλημα στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου