bara

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Τέλος Ολυμπιακών Αγώνων...Επιτέλους


ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. E-mail: panosmandalos@yahoo.gr.
Ακόμα ένα δίσεκτο έτος με Ολυμπιακούς αγώνες, τέλειωσε. Η φλόγα που άναψε στην Ολυμπία, με την αρχαία παράδοση, έσβησε και έστειλε στο παρελθόν και τους αγώνες του Λονδίνου. Αγώνες, με πολλά οργανωτικά προβλήματα, αγώνες με δηλώσεις γκάφα, που έδειχναν άρχοντες που κατείχαν αξιώματα σε Ολυμπιακές
επιτροπές και μάλιστα ο πρόεδρος της, να μην κατέχουν ιστορία και να είναι τελείως εκτός τόπου και χρόνου, πρωτόκολλο που ποτέ δεν τηρήθηκε και δεν εφαρμόστηκε, μια τελετή έναρξης που έδειχνε την ύπαρξη της ανυπαρξίας της ιστορίας και φυσικά και το πρωτοφανές του σβησίματος της Ολυμπιακής φλόγας, γιατί δεν πρόβλεψαν ότι θα ενοχλούσε τα αθλήματα.
Και ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στην τελετή έναρξης, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής αποκάλεσε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες γύρισαν στον τόπο τους..ίσως να μην ήξερε ότι πολλές χιλιάδες χρόνια πριν οι Ολυμπιακοί γινότανε στην αρχαία Ελλάδα και ότι η φλόγα ξεκινά από εκεί. Οδυνηρό να είσαι σε μια επιτροπή και μάλιστα αθάνατος που να μην ξέρεις ούτε τα βασικά της δουλειάς σου. Από εκεί και πέρα βγήκε και ο Ερντογάν και είπε ότι η φλόγα είναι Τουρκική και για να μην παραφράζουμε τελείως ότι άναβε στην Έφεσο σε ένα βουνό που εκλύεται φυσικό αέριο και αυτοαναφλέγεται. Μεταξύ βέβαια, προέδρου και Ερντογάν ίσως ποιο έξυπνος και τεκμηριωμένος να ήταν ο Ερντογάν, μιας και η Έφεσος ήταν τουλάχιστον Ελληνική πόλη, τω καιρώ εκείνο, και η ιστορία της, αρχίζει πολλές χιλιάδες χρόνια πριν από την ιστορία του Λονδίνου ….που είναι από τον ….μεσαίωνα και μετά. Πριν πρέπει να ήταν σκλάβοι και βάρβαροι στα βόρεια σύνορα της Δυτικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Βέβαια, αν τα ακούγανε αυτά οι αρχαίοι υμών πρόγονοι, θα τους έπεφταν και τα μαλλιά και τα γένια και τα φρύδια με αυτά που θα έμελε να ακούσουν.
Στο πρωτόκολλο της έναρξης, δεν αναρτήθηκε η Ελληνική σημαία με την Ολυμπιακή και της χώρας διοργανώτριας και φυσικά καθόλιν την Ολυμπιακή περίοδο κυμάτιζαν δύο σημαίες, πρώτη φορά στην ιστορία και όχι τρείς όπως απαιτεί το πρωτόκολλο.
Βέβαια σε όλη την διάρκεια και κατά την απονομή των μεταλλείων έπαιζαν την μουσική του Παπαθανασίου και όχι του ….. Μίστερ Μπίν.
Βέβαια σαν ιστορία οι φίλοι μας οι Βρετανοί μας δώσανε και τον Τζέιμς …ποιον Τζέιμς; Καλέ αυτόν τον Μποντ που σώζει πάντα την βασίλισσα και μετά από την κούραση περνάει και κανά δυο χεράκια και την πρωταγωνίστρια …..τώρα αν θεωρείς κουλτούρα και ιστορία τον Τζέιμς Μποντ ένα εμπορικό και τίποτα άλλο έργο του Χόλυγουντ τότε …….Ολυμπιακή ιδέα ….γεια σου.
Όσο για τους αθλητές, είδαμε τον Μπολτ να περνάει σαν βολίδα, άλλους αθλητές 15 χρονών να έχουν επιδόσεις που και τα ρομπότ θα ζήλευαν και όλα καλά και όλα ωραία με την Ολυμπιακή ιδέα και τις διάφορες εταιρείες που την στηρίζουν. Κάπου-κάπου ακούγαμε και για κανέναν αθλητή που βρισκότανε ντοπαρισμένος ενώ οι άλλοι με τέτοιες επιδόσεις ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και φυσικά θαυμάσαμε για μια ακόμα φορά την Ντριμ τιμ, την ονειρεμένη ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ, που απαγορεύεται το ντόπινγκ κοντρόλ, να κάνει θαύματα. Στους άλλους που επιτρέπεται τα ντόπινγκ κοντρόλ, αφήσανε τον ρόλο των …κομπάρσων. Άλλο ένα Ολυμπιακό ιδεώδες στον βωμό του μάρκετινγκ και της εμπορευματοποίησης.
Βέβαια εμείς σαν αποστολή είχαμε καλούς προέδρους που απόκλειαν από μόνοι τους, τους αθλητές μας ……..για να τους προστατεύσουν από το …ντόπινγκ κοντρόλ. Φυσικά, ο δικός μας πρόεδρος, αν και απόκλειε τους αθλητές μας για θέματα ήθους, δεν έβγαλε μιλιά για τα τεκταινόμενα και τα αίσχη της τελετής έναρξης. Βέβαια σαν μέλος του Λόμπι των εφοπλιστών του Λονδίνου δεν ήθελε να κακοκαρδίσει τους σχεδόν συμπολίτες του, υπερασπιζόμενους τους Έλληνες κακομοίρηδες που πείναγανε και έχουν κρίση. Έπειτα από την ψωροκώσταινα Ελλάδα έστειλε το 1 εκατομμύριο στο City και τα έξοδα διαμονής του, η ψωροκώσταινα του τα πλήρωνε …Αλλά είπαμε είναι αδιάφθορος πρόεδρος και ας διώκεται για φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση και παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος. Βέβαια πολλοί αθλητές μας, παραπονέθηκαν ότι δεν είχαν καν τους προπονητές τους, μαζί τους. Μα καλά είχαν τον Ισίδωρο τον Αδιάφθορο, πως λέμε ο Μέγας Αλέξανδρος ….καμία σχέση, για τους προπονητές θα κοιτάξουμε τώρα.
Αλλά ούτε ο άλλος ο Αθάνατος που κόπτεται για την Ελλάδα… εκείνος ο Κωστάκης ο Γκλίξπουργκ έβγαλε κιχ και ας μην του έδωσαν οι Βρετανοί διαβατήριο με τον τίτλο του. Πήρε βλέπεται Δανικό που γράφει τέως και βολεύεται, ούτε λέξη, ούτε μιλιά, στον φίλο του τον Ζακ.
Για σκεφτείτε, αν κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων συνέβαιναν αυτά στην Αθήνα …δηλαδή δεν τηρούνταν το πρωτόκολλο, τα στάδια δεν ήταν γεμάτα, έσβηνε η φλόγα, δεν είχαμε εξασφαλίσει τους άνδρες για την ασφάλεια κλπ., τι θα γινότανε ….θα μας είχανε στείλει εισβολή τους πεζοναύτες και ότι άλλη δύναμη διάθεταν, αλλά είπαμε οι Ολυμπιακοί γύρισαν στο σπίτι τους …..το Λονδίνο, για αυτό και δεν μίλησε κανένας …….όσο για τους δικούς μας, σιγή ιχθύος.
Υ.Γ. Βέβαια και σε επίπεδο κυβέρνησης και διαβημάτων και εκεί μουγκαμάρα..μην κακοκαρδίσουμε κανέναν …..και μόνο η απόσυρση της Ελληνικής ομάδας θα ήταν ένα μοναδικό κτύπημα στο κύρος των αγώνων για αυτά τα εξευτελιστικά πράγματα που συνέβησαν …αλλά εμείς είπαμε περιμένουμε την τρόικα και αν μας ζητήσουν και παλούκι θα τους το δώσουμε και α ς ξέρουμε για το τι το προορίζουν. Και κλείνοντας θα πούμε…. ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙ Ή ΝΑΜΗΝ ΖΕΙ, ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΩΔΙΑ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου