bara

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Γενική συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, γενική συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Αλεξανδρούπολης παρουσία του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Λαμπάκη και μελών της δημοτικής αρχής. Η συνέλευση έγινε με σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης σχετικά με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση των Ο.Τ.Α. και τη βιωσιμότητα τους.
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης τόνισε πως, παρά την ελλιπή χρηματοδότηση από την πολιτεία, μετά από το σκληρό νοικοκύρεμα των 20 μηνών διασφαλίζεται απόλυτα η βιωσιμότητα του Δήμου, τηρουμένων φυσικά των αναλογιών που υπάρχουν σε κεντρικό επίπεδο. Πρόσθεσε δε, πως κατανοεί και αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανησυχίες των εργαζομένων, καθώς και πως αναγκαία είναι η συνδρομή όλων, ως μια γροθιά, ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες των καιρών. Τέλος, δεσμεύτηκε για τη μη ιδιωτικοποίηση καμίας παρεχόμενης υπηρεσίας του Δήμου από την στιγμή που η οικονομική ασφυξία είναι αντιμετωπίσιμη.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Χρυσόστομος Ξανθόπουλος, αφού ενημέρωσε το ακροατήριο πως τα έσοδα του Δήμου προέρχονται κατά 80% ως χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση και παρά την παραλαβή χρέους ύψους 25.000.000 ευρώ, είναι πολύ αισιόδοξος για την πορεία και λειτουργία του Δήμου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Κωνσταντίνος Κασίδης δήλωσε ικανοποιημένος από τις τοποθετήσεις της δημοτικής αρχής και ευχήθηκε τη σύντομη αποκατάσταση του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν θέματα ειδικού χαρακτήρα αναφορικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών.
Αξίζει να σημειωθεί η συγκινησιακή φόρτιση που επικράτησε κατά την αναφορά του Δημάρχου κ. Λαμπάκη στο πρόσωπο του Προέδρου των εργαζομένων κ. Κασίδη, ο οποίος υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης. Ο Δήμαρχος εξήρε τη συνεργασία του με τον κ. Κασίδη, αναφέροντας πως πρόκειται για έναν έντιμο, μαχητικό και αξιέπαινο άνθρωπο και ευχόμενος να υπάρξει άξιος συνεχιστής του, ζήτησε τη συνέχιση της παρουσίας του λόγω της πολύτιμης εμπειρίας του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου