bara

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Τα καινούργια στοιχεία στη λαθρομετανάστευση


Τα καινούργια στοιχεία στο μέτωπο της λαθρομετανάστευσης είναι τα εξής:
Το πρώτο που συμβαίνει είναι η πολύ μεγάλη μείωση εισόδου λαθρομεταναστών από τον Έβρο,μείωση που ξεπερνά το 90% και είναι αποτέλεσμα των αυξημένων μέτρων φύλαξης των συνόρων στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης 'Ξένιος Ζευς".Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι η είσοδος αυτών που εισέρχονται διευκολύνεται από ντόπιους αλλά και αλλοδαπούς διακινητές που εξαργυρώνουν τις υπηρεσίες τους με μεγάλα ποσά που εισπράττουν από τους παράνομους μετανάστες. 'Ετσι συνελήφθησαν, στην αγροτική περιοχή Μάνδρας - Έβρου, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 35 και 33 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες. Δώδεκα (12) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και οι άλλοι δύο (2) υπήκοοι Συρίας.


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
Κομοτηνή, 10 Σεπτεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες
Απετράπη η είσοδος στη Χώρα σε δεκατρείς (13) περίπου μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν χθες (9-9-2012), κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην αγροτική περιοχή Μάνδρας - Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 35 και 33 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες. Δώδεκα (12) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και οι άλλοι δύο (2) υπήκοοι Συρίας.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στη Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.
Με τη σύλληψή τους, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο Ελληνικό έδαφος, σε άλλους δεκατρείς (13) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του Τουρκικού εδάφους.
Κατασχέθηκαν :
  • δύο (2) πλαστικές βάρκες
  • δύο (2) πλαστικά κουπιά
  • δύο (2) κινητά
  • 500 δολάρια ΗΠΑ
  • 85 λίρες Τουρκίας
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργείται από τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου