bara

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον Γ.Γ. Δημοσίων Έργων

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Στράτο Σιμόπουλο, πραγματοποίησε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στο γραφείο του στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης. Στη συνάντηση ο κ. Σιμόπουλος ενημερώθηκε από τον κ. Λαμπάκη για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της ανατολικής περιφερειακής οδού, το οποίο όπως τόνισε ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων, «είναι ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό που σε συνδυασμό με την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού και τον κάθετο άξονα Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου, θα προσδώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή».
Ακόμη, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έθεσε το θέμα των χρηματοδοτήσεων της ανάπλασης του παλαιού – παλαιού νοσοκομείου και της επισκευής του λυκείου Φερών, οι οποίες, όπως δήλωσε ο κ. Σιμόπουλος, θα ξεκινήσουν σταδιακά, προκειμένου τα έργα να ολοκληρωθούν.
Νωρίτερα προηγήθηκε διευρυμένη σύσκεψη στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, κ. Γεωργίας Νικολάου, του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, κ. Γιώργου Ούστογλου και των Δημάρχων, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων των Δήμων του νομού Έβρου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Σιμόπουλο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή. Κύρια ζητήματα αποτέλεσαν η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, οι αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών, τα έργα οδοποιίας, η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Σιμόπουλος, η Θράκη αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό των προγραμματισμένων συναντήσεών του με τοπικούς φορείς, κατανοώντας την σημασία της περιοχής και των έργων που εκπονούνται για την ανάπτυξη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου