bara

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Σεμινάριο για τα θαλάσσια θηλαστικά στην Αλεξανδρούπολη

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 και ώρες 09:00-14:00 στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης.
Ποιες είναι οι βασικές απειλές που αντιμετωπίζουν τα θαλάσσια θηλαστικά των ελληνικών θαλασσών; Ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο που εξασφαλίζει την προστασία τoυς; Σε περίπτωση επαφής ή παρατήρησης μεσογειακής φώκιας ή κητώδους, ποιες είναι οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι τοπικές Αρχές και το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ασφάλειά τους αλλά και του ζώου;
Στις παραπάνω ερωτήσεις έρχεται να απαντήσει το σεμινάριο που διοργανώνουν το WWF Ελλάς και η MΟm την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 και ώρες 09:00-14:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Λ. Δημοκρατίας 306, στον 2ο όροφο. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα γίνουν αναλυτικές παρουσιάσεις του νομοθετικού πλαισίου προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών, θα δοθούν σαφείς οδηγίες σε περίπτωση παρατήρησης ζώου, στοιχεία επικοινωνίας των αρμόδιων φορέων ενώ θα παρουσιαστεί και ένα ημίωρο ντοκιμαντέρ με τίτλο Θαλάσσια θηλαστικά: οι συγκάτοικοί μας των ελληνικών θαλασσών. Σκοπός των σεμιναρίων αυτών είναι η παροχή των απαραίτητων γνώσεων προς τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς ώστε να διευκολυνθούν στο έργο της προστασίας των ζώων αυτών. Τα σεμινάρια απευθύνονται στις τοπικές Αρχές και το Λιμενικό Σώμα.



Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τριετούς ευρωπαϊκού προγράμματος «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε» που υλοποιούν το WWF Ελλάς και η ΜOm σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κητολογικών Ερευνών Πέλαγος και το Tethys Research Institute. Το πρόγραμμα, μέσα από μια σειρά δράσεων φιλοδοξεί να ενημερώσει το ευρύ κοινό αλλά και τους αρμόδιους φορείς, σχετικά με την παρουσία των 9 μόνιμων θαλάσσιων θηλαστικών στα ελληνικά πελάγη, τις απειλές που αντιμετωπίζουν, τη σημασία τους για το θαλάσσιο περιβάλλον και τις απαραίτητες δράσεις για την προστασία τους. Μοιραζόμαστε το ίδιο σπίτι ας μάθουμε να ζούμε μαζί!



Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Αλεξανδρούπολης για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.



Για περισσότερες πληροφορίες: www.thalassa-project.gr



Περισσότερες πληροφορίες:

Μαρία Λιβανού, m.livanou@wwf.gr



Σημειώσεις προς συντάκτες:

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Θάλασσα: Μάθε, Δράσε, Προστάτεψε / Εκστρατεία Ενημέρωσης για τα θαλάσσια θηλαστικά στην Ελλάδα», υλοποιείται με τη συνδρομή του χρηματοδοτικού εργαλείου LIFE της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, της Blue Planet Shipping SA και του Πράσινου Ταμείου.

Δείτε το σχετικό infographic εδώ: http://www.wwf.gr/images/pdfs/odigos-symperiforas.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου