bara

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Εγκαίνια Παιδικής Χαράς Κλειούς Μανέα στην Αλεξανδρούπολη

Εγκαινιάσθηκε το πρωί της Κυριακής 7 Οκτωβρίου η Παιδική Χαρά Κλειούς Μανέα, στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, παρουσία του δικηγόρου, κ. Χρήστου Μανέα, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων της περιοχής και πλήθους πολιτών.
Το έργο κόστισε 150.0000 ευρώ και αποτελεί δωρεά του κ. Μανέα, στη μνήμη της συζύγου του, Κλειούς, της οποίας το όνομα δόθηκε τιμητικά στην παιδική χαρά, ενώ τοποθετήθηκε στην είσοδό της και ανάλογη μαρμάρινη επιγραφή.
Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης απένειμε το μετάλλιο τιμής Α΄ τάξης του Δήμου στον κ. Μανέα, όπως ορίζει και η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την συνολική προσφορά του, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η δωρεά 800.000 ευρώ για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο θα εξυπηρετεί και αθλητικούς συλλόγους του Δήμου.
Στις δηλώσεις του ο κ. Μανέας, ο οποίος όπως επεσήμανε, είχε αποφασίσει μαζί με τη σύζυγό του, όσο εκείνη βρισκόταν εν ζωή, να διαθέσουν την περιουσία τους για αγαθοεργούς σκοπούς στη Βόρεια Ελλάδα, ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για την άψογη συνεργασία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατασκευή παιδικής χαράς στο κέντρο της πόλης, η οποία όπως ανέφερε «θα αποτελέσει κόσμημα για τους δημότες και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά».
Από την πλευρά του, ο κ. Λαμπάκης τόνισε ότι: «Απολαμβάνουμε από σήμερα, εμείς και τα παιδιά μας, μια παιδική χαρά με σύγχρονα παιχνίδια και προδιαγραφές ασφαλείας που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση». Ακόμη ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Χρήστο Μανέα για τη συνολική προσφορά του στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και του ευχήθηκε δύναμη για να συνεχίσει τις ευεργεσίες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου