bara

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

«Εκλογοαπολογιστική ΓΣ της Ένωσης Καταναλωτών Έβρου»

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
«Εκλογοαπολογιστική ΓΣ της ΕΠΚΕ. Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης. Η ώρα της συμμετοχής. Μην μείνεις πίσω!»
Φίλες Φίλοι,
Την εποχή των μνημονίων, την εποχή που ο ένας στους πέντε Έλληνες είναι άνεργος, που ο ένας στους τέσσερεις συμπολίτες μας βρίσκεται κάτω από το επίπεδο φτώχειας, όταν δεν έχει κανείς χρήματα για να καταναλώσει, αναρωτιέται κανείς τι

χρειάζεται μια ένωση καταναλωτών. Όμως τώρα ακριβώς που το κάθε ευρώ έχει αξία, τώρα που κάθε αδικία ει βάρος του καταναλωτή είναι ηθικά τουλάχιστον κακούργημα, τώρα οι Ενώσεις Καταναλωτών εντείνουν και μαζικοποιούν τις δράσεις τους, ερχόμενες δίπλα κυρίως σ’ αυτά τα νοικοκυριά που δεν έχουν πια χρήματα να καταναλώσουν , και που οι τράπεζες τους πιέζουν ψυχολογικά, τους τρομοκρατούν, και προσπαθούν να τους «πετάξουν στον δρόμο».Οι καταναλωτές, στην Ελλάδα, δεν έχουμε αντιληφθεί τη «συλλογική» μας δύναμη και δε συμμετέχουμε, ενεργά, στις Ενώσεις Καταναλωτών. Έτσι πολλοί από εμάς ενώ θέλουμε να υπάρχει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Έβρου, για να μας ακούει, να μας καταλαβαίνει, να δρα για εμάς, να μας προστατεύει, δεν κάνουμε το αυτονόητο, να δώσουμε ισχύ και οικονομική δυνατότητα, στην οργάνωση, που με τη δράση της, σημείωσε αρκετές επιτυχίες, σε τοπικό καθώς και συλλογικά σε εθνικό επίπεδο.
Η δύναμη της Ε.Π.Κ.Ε. στηρίζεται στα μέλη της. Όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο μεγαλύτερη η δύναμη μας, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα της δράσης μας.
Πολλές φορές σκεφτόμαστε ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα. Πρέπει να μπορούμε να κάνουμε εποπτεία της αγοράς, χρησιμοποιώντας επαγγελματικές και επιστημονικές μεθόδους και εργαλεία. Πρέπει να μπορούμε να κάνουμε συγκριτικά τεστ προϊόντων και υπηρεσιών και να συμβουλεύουμε τους καταναλωτές τι να αγοράσουν. Πρέπει να μπορούμε να ελέγχουμε τρόφιμα και άλλα αγαθά όσον αφορά την ασφάλεια τους. Πρέπει να μπορούμε να παρεμβαίνουμε για τον καταναλωτή στην διαμόρφωση των νόμων, να τον εκπροσωπούμε στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, σε τοπικό, εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Όμως, για όλα αυτά δεν αρκούν 100 ταμιακά ενήμερα μέλη.
Φίλες και φίλοι η κατάσταση δεν αλλάζει με κριτική από τον καναπέ, περιμένοντας άλλοι να αντιδράσουν για εμάς. Χρειάζεται σήμερα να γίνουμε ενεργοί πολίτες, συμμετέχοντας στις δράσεις της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου.
Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και σε περίπτωση μη απαρτίας την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00πμ στο ξενοδοχείο Grecotel ΕΓΝΑΤΙΑ Αλεξ/πολης θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΠΚΕ, για την ανάδειξη του νέου ΔΣ. Η μαζική συμμετοχή, την εποχή του μνημονίου όπου ο καταναλωτής βάλλεται από κάθε πλευρά, είναι αναγκαιότητα. Όπως αναγκαιότητα είναι και η ανανέωση των μελών του ΔΣ. Τα μέλη του ΔΣ δεν είναι ισόβια, αλλά και ούτε μπορούμε να περιμένουμε από τους λίγους πάντα να ασχολούνται εθελοντικά για τα προβλήματα όλων μας. Δηλώσεις υποψηφιότητας για την εκλογή του νέου ΔΣ καθημερινά 9-2πμ και 6-9μμ στο τηλ της ΕΠΚΕ 2551350055.
Τώρα είναι η ώρα της αντίστασης!
Είναι η ώρα της συμμετοχής!
Μην μείνεις πίσω!
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΠΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου