bara

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Εκτύπωση τελών κυκλοφορίας από την Τετάρτη

Την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 Νοεμβρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σχεδιάζει να ενεργοποιήσει την ηλεκτρονική υπηρεσία, στην ιστοσελίδα www. gsis. gr, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες των Ι. Χ. θα μπορούν να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.Παράλληλα, από χθες λειτουργεί η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) έτους 2012. Μέσω της εφαρμογής αυτής, δίνεται η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα όχι μόνο να υποβάλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2012, αλλά και να προβούν σε έλεγχο της ατομικής περιουσιακής τους κατάστασης για τα έτη 2010 και 2011 πραγματοποιώντας τις απαραίτητες διορθώσεις.
Kαι στην τράπεζα
Όσον αφορά στα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά και οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο διαδίκτυο για να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Θα υπάρχει δυνατότητα και ηλεκτρονικής πληρωμής τους μεσω e-banking. Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα μπορούν να πηγαίνουν στην τράπεζα μόνο με την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκίνητου και το ΑΦΜ τους για να πληρώσουν την οφειλή.
Την ίδια ώρα, η ΓΓΠΣ προωθεί νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με εναλλακτικούς τρόπους χωρίς να απαιτείται να επισκέπτονται τις ΔΟΥ.
Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες αφορούν:
1. Πληρωμή οποιασδήποτε βεβαιωμένης μη ρυθμισμένης οφειλής στο σύνολό της ή μέρος αυτής με όλα τα τραπεζικά προϊόντα. Η υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Ο πολίτης θα μπορεί στον υπολογιστή του, να τυπώνει για όποια οφειλή θέλει «Ταυτότητα Οφειλής (ΤΟ)», με την οποία θα μπορεί να πληρώνει όποτε θέλει όποιο ποσό θέλει, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα πληρωμής που υποστηρίζει η τράπεζά του, όπως στο γκισέ, σε ΑΤΜ, Web Banking, Phone Banking.
2. Πληρωμή οποιασδήποτε δόσης ρυθμισμένης οφειλής με όλα τα τραπεζικά προϊόντα από τον Δεκέμβριο.
3. Ηλεκτρονική Υποβολή Μισθωτηρίων Ενοικίασης από τον Δεκέμβριο.
4. Αγορά παραβόλου για κάθε χρήση με όλα τα τραπεζικά προϊόντα από τον Ιανουάριο 2013 (στο γκισέ, σε ΑΤΜ, στο Web Banking).
5. Πληρωμή οποιασδήποτε οίκοθεν πληρωμής με όλα τα τραπεζικά προϊόντα από τον Ιανουάριο 2013.
Μαρία Βουργάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου