bara

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Αλλαγή του χρόνου με Αγρυπνία στον Άγιο Νικόλαο

Το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου 2012, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αγρυπνία την ώρα που θα αλλάζει ο χρόνος. Αυτή η Αγρυπνία θα τελεσθεί για δεύτερη φορά φέτος στην Μητρόπολή μας και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να περάσουν αυτήν την εορτή με πνευματικό τρόπο δοξολογώντας τον Θεό για την χρονιά που πέρασε και παρακαλώντας τον για την νέα χρονιά έτσι ώστε να μας χαρίζει δύναμη, υπομονή και κάθε ευλογία. Το νέο έτος μπορεί να είναι δημιουργικό και ελπιδοφόρο μόνο όταν ο άνθρωπος το υποδέχεται προσευχόμενος στο Θεό και αγαπώντας τον συνάνθρωπό του.
Απευθυνόμαστε προς όλους τους πιστούς και κυρίως στα μοναχικά άτομα, ώστε κανείς να μη μείνει μόνος εκείνη τη βραδιά, αλλά όλοι μαζί να εορτάσουμε την Πρωτοχρονιά στον Άγιο Νικόλαο. Από τις 9.30’ το βράδυ θα αρχίσει ο Όρθρος και η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Έτους και στις 12.00’ ακριβώς την ώρα που θα αλλάζει η χρονιά, θα γίνει ειδική ακολουθία με ευλογία βασιλόπιτας και κάλαντα μέχρι τις 12.30΄ μετά τα μεσάνυχτα. Στις ακολουθίες θα χοροστατήσει ὁ Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ο οποίος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα διανείμει την βασιλόπιτα στο εκκλησίασμα.
Σας προσκαλούμε και σας προτρέπουμε να προσέλθετε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου την ερχομένη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου στις 9.30’ το βράδυ στην Πρώτη Θεία Λειτουργία, στην ανατολή του Νέου Έτους, για να προσευχηθούμε όλοι μας στον Κύριό μας Ιησού Χριστό για να μας χαρίσει την ευλογία του την καινούρια χρονιά.


Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου