bara

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Απολογισμός έργου της Επιτροπής Πολιτισμού-Τουρισμού της Περιφέρειας Αν.Μακ.και Θράκης

Η Επιτροπή Πολιτισμού – Τουρισμού  για 2η χρονιά συνέχισε το έργο της. Συνολικά συνεδρίασε δεκαπέντε (15) φορές, εκ των οποίων οι οκτώ (8) συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., την Κομοτηνή, τρεις (3) στην Π.Ε. Ξάνθης, μια (1) στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού Δράμας, μια (1) στο Ωραίο (Δήμο Μύκης), μια (1) στην Π.Ε. Αλεξανδρούπολης και μια (1) στην Ελευθερούπολη (Δήμος Παγγαίου).
Τα θέματα που συζητήθηκαν στην επιτροπή ήταν εκατόν τέσσερα (104) και η επιτροπή πήρε συνολικά εβδομήντα εφτά (77) αποφάσεις.
· Στη Συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού –Τουρισμού στο Φαλακρό έγινε και ταυτόχρονη οργάνωση-προβολή του Χιονοδρομικού Κέντρου για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Συσκέψεις – Ημερίδες – Συνεδριάσεις
o Σύσκεψη στον Δήμο Παγγαίου στην Ελευθερούπολη, στις 26 Ιανουαρίου 2012 
o Σύσκεψη στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή στις 27 Ιανουαρίου 2012
o Συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων ΑΜΘ και το γερμανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης ελληνογερμανικού forum με θέμα «ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ»,στην Καβάλα στις 28 και στις 29 Μαΐου 2012.
Συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη, επισκέψεις σε Μουσεία και πολιτιστικούς χώρους των στελεχών των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας των Π.Ε. Καβάλας και Έβρου.
Συμμετοχή σε εκθέσεις
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμμετείχε στις ακόλουθες εκθέσεις, οι οποίες παρουσιάζονται χρονολογικά :. 
1. Στην στοχευμένη δράση προβολής της χώρας μας στην Γαλλία από τον ΕΟΤ στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Έκθεσης για τον «Μέγα Αλέξανδρο» που έγινε στο μουσείο του Λούβρου. 
2. Στην τουριστική έκθεση "Holiday and Spa expo" , 16-18/02/2012 στην Σόφια της Βουλγαρίας ως συνεκθέτης του Ε.Ο.Τ.. Παράλληλα έγινε παρουσίαση της Περιφέρειας στη Σόφια (Συνέντευξη τύπου- προβολή τοπικών προϊόντων). 
3. Συμμετοχή στην ετήσια έκθεση κρουαζιέρας στο Μαϊάμι των Η.Π.Α. «Sea Trade mıamı Beach Florıda 12-15/3/2012 στο πλαίσιο συνεργασίας προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού 
4. Στην μικτή τουριστική έκθεση “International Fair of Tourism”, 23-26/2/2012 στο Βελιγράδι της Σερβίας ως συνεκθέτης του Ε.Ο.Τ. Παράλληλα στο Βελιγράδι με ειδικό όχημα το οποίο είχε φωτογραφίες , της Σαμοθράκης και της Θάσου και πληροφορίες για την περιοχή διανεμήθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό σε μεγάλο εμπορικό κέντρο στο νέο Βελιγράδι και σε κεντρικούς δρόμους. 
5. Συνεργασία με τις Ενώσεις ξενοδόχων της ΑΜΘ αλλά και με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων για την προβολή της Περιφέρειας , μέσω των επιχειρηματιών του Τουρισμού στην έκθεση ΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη. 
6. Στην τουριστική έκθεση «Ι.Τ.Β.» ως συνεκθέτης του Ε.Ο.Τ, 7-11/03/2012 στο Βερολίνο της Γερμανίας. 
7. Στην 1η έκθεση εναλλακτικού τουρισμού NEXUS στην Αθήνα με ειδικό περίπτερο σε συνεργασία με τους φορείς διαχείρισης των οικοτόπων ΑΜΘ. 
8. Στην τουριστική έκθεση «T.T.R.” , 15-18/03/2012 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας ως συνεκθέτης του Ε.Ο.Τ. 
9. Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ δια του Π.Σ και Αντιπροέδρου της Επιτροπής κ. Πέτροβιτς Δημήτρη στην Έκθεση «Lentravel 2012» στην Αγία Πετρούπολη, Ρωσία. 
10. Στο Φεστιβάλ Κερασιού τον Ιούνιο στην Ραιδεστό της Τουρκίας σε συνεργασία με το ελληνικό Προξενείο Αδριανούπολης που έγινε στη Ραιδεστό της Τουρκίας (Ιούνιος 2012). Διανομή έντυπου υλικού και τοπικών προϊόντων. 
11. Στο 1ο FORUM Παραγωγής και Εξοικονόμησης Ενέργειας, στην Καβάλα, με ειδικό περίπτερο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ 
12. Στην μικτή τουριστική έκθεση «World Travel Market», 5-08/11/2012 στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας. 
13. Στην μικτή τουριστική έκθεση «Φιλοξένια», 22-25/11/2012 στην Θεσσαλονίκη με αυτόνομο περίπτερο και σε συνεργασία με τους Δήμους και τους φορείς τουρισμού της Περιφέρειας. 
14. Συμμετοχή, κατόπιν πρόσκλησης της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια της Βουλγαρίας στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Inter- Expo Center, προβάλλοντας τις τουριστικές, αλλά και γευστικές δυνατότητες της Περιφέρειάς μας, στις 2 Δεκεμβρίου 2012. 
15. Προβολή της Περιφέρειας στις εκδηλώσεις της «Ονειρούπολης» του Δήμου Δράμας μέσω ενός σταθερού περιπτέρου, τον μήνα Δεκέμβριο. 
Εκδηλώσεις – Οργάνωση γραφείου Αντιπεριφερειάρχη
Kavala AirShow : Διοργάνωση με τους τοπικούς φορείς της Καβάλας του 2ου Kavala Airshow αλλά και σειράς παράλληλων δράσεων που έγιναν στο νησί της Θάσου, με την ευκαιρία της τοποθέτησης μνημείου για τους πεσόντες αεροπόρους της περιόδου 1916- 1918. (Ιούνιος 2012)
Επαφές με τα γραφεία του Ε.Ο.Τ. στο εξωτερικό 
1. Μέσω των εκθέσεων 
2. Με την αποστολή έντυπου και ψηφιακού υλικού για την Περιφέρεια. 
3. Με την αποστολή ηλεκτρονικών παρουσιάσεων στα γραφεία του Ε.Ο.Τ. 
Α) ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ WOMEX-WORLD MUSIC EXPO( Ιούνιος 2012) 
Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. κατόπιν αιτήματος του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης έστειλε ηλεκτρονικό τουριστικό υλικό της περιοχής για τουριστική προβολή της Περιφέρειάς μας μέσω της ιστοσελίδας της Μουσικής Έκθεσης WOMEX η οποία πραγματοποιήθηκε 17-21 Οκτωβρίου 2012.
Β)ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΒΑΛΛΟΝΙΑΣ» ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ (14-16/09/2012) 
Η Θεματική Ενότητα Πολιτισμός – Τουρισμός μετά από αίτημα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Βελγίου – Λουξεμβούργου απέστειλε ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό για την τουριστική προβολή της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γιορτές της Βαλλονίας»(Fête de Wallonie)που έλαβε χώρα στο Namur του Βελγίου. 
Συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας για το ελληνικό πρωινό 
Τον Νοέμβριο 2012 έγινε η πρώτη συνάντηση με τον υπεύθυνο του προγράμματος για το ελληνικό πρωινό των ξενοδοχείων, τον κ. Πίττα, στο γραφείο του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού, κ. Παπακοσμά. Στόχος είναι το πρώτο εξάμηνο του 2013 να δημιουργηθούν δυο τοπικά σύμφωνα για το ελληνικό πρωινό. Το ένα είναι το «Τοπικό Σύμφωνο Θράκης» και το «Τοπικό Σύμφωνο Ανατολικής Μακεδονίας».
Μέσα από την στήριξη της πρωτοβουλίας του Ξ.Ε.Ε. για την προώθηση του ελληνικού πρωινού φαίνεται η στενή σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στο πρωτογενή τομέα και εκείνον της μεταποίησης προϊόντων με τον τουρισμό. Οι ξενοδοχειακές μονάδες, που ήδη χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα θα έχουν την δυνατότητα να προωθήσουν αυτήν τους την ενέργεια, ενώ παράλληλα θα δοθεί αφορμή και σ’ άλλους επιχειρηματίες να υιοθετήσουν αυτές τις πρακτικές για το πρωινό τους. 
Δημιουργία Χάρτας Πολιτισμού
Η Χάρτα του Πολιτισμού αφορά έναν πλήρη κατάλογο όλων των εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες σε διάστημα ενός χρόνου με δυνατότητα επαρκούς επικαιροποίησης και διαδραστικά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν την ενημέρωση σε σχέση με τις εκδηλώσεις, η οποία έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας (www.pamth.gov.gr) στην ενότητα Τουρισμός.
Δημιουργία ημερολογίου τοπικών αγροτικών γιορτών
Το Ημερολόγιο Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων περιλαμβάνει τις γιορτές ανάδειξης τοπικών προϊόντων σε όλο το εύρος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και είναι ταξινομημένο ανά Περιφερειακή Ενότητα. Τόσο η χάρτα όσο και οι παρουσιάσεις των εκδηλώσεων που συνδέουν τα προϊόντα της γης αποτελούν ένα χρηστικό εργαλείο προβολής του τόπου μας προσβάσιμο σ’ όλους. 
Διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Στη σελίδα στο facebook με τίτλο «Πολιτισμός – Τουρισμός» https://www.facebook.com/profile.php?id=100004328617418 παρουσιάζεται φωτογραφικό υλικό, πληροφορίες για τουριστικά καταλύματα, μουσεία, θρησκευτικά μνημεία, τον φυσικό πλούτο, τα τοπικά προϊόντα όπως και δράσεις προβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Είναι σημαντικό ότι έχει μεταφραστεί σε αγγλικά, γαλλικά, τούρκικα και ρώσικα.
Φιλοξενίες διαμορφωτών κοινής γνώμης
1)Οργανωτική υποστήριξη στην φιλοξενία Γερμανών δημοσιογράφων από την Π.Ε. Καβάλας στην περίοδο του Kavala Air Show τον Ιούνιο του 2012. 
2)Οργανωτική υποστήριξη στην φιλοξενία και περιήγηση δημοσιογράφων από την Ουκρανία που επισκέφθηκαν τους Δήμους της ΠΕ Καβάλας και την Θάσο (Ιούνιος 2012), σε συνεργασία με τους ξενοδόχους. 
3)Οργανωτική Υποστήριξη σε συνεργείο της Τσεχικής κρατικής τηλεόρασης που γύρισε ντοκιμαντέρ για την περιοχή. 
4)Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. κατόπιν αιτήματος του ΕΟΤ γραφείου Ολλανδίας φρόντισε την δωρεάν μεταφορά του δημοσιογράφου Michiel Van Dan καθώς και την περιήγησή του στη Θάσο. Τον Ολλανδό δημοσιογράφο συνόδευσαν οι συνεργάτες της Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού- Τουρισμού κ. Αδάμ Ευστράτιος και κ. Τσανάκας Άγγελος. (18-19 Ιουλίου 2012) 
Λοιπές ενέργειες ενδυνάμωσης του τουρισμού της Π.Α.Μ.-Θ. 
 Συνεργασία - συνάντηση με την Αεροπορική Εταιρεία AEGEAN στην Αλεξανδρούπολη με σκοπό την σύνδεση του αεροδρομίου «Δημόκριτος» με την Ρωσία αλλά και την προβολή της περιοχής μέσω εντύπων και των ηλεκτρονικών μέσων της εταιρείας. 
· Εβδομαδιαία επικοινωνία και πληροφόρηση σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες της Γαλλίας, της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας με ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό της Περιφέρειας 
· Διαφημιστική και συγγραφική προβολή σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς επίσης συνεχής ενημέρωση σε τουριστικά γραφεία και ΜΜΕ εξωτερικού για τις τρέχουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
· Αποστολή ηλεκτρονικού τουριστικού υλικού στον HATTA (Ιούνιος 2012):Η Θεματική Ενότητα Πολιτισμός – Τουρισμός μετά από αίτημα του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA)παραχώρησε ψηφιακό υλικό για να χρησιμοποιηθεί για την προβολή της Περιφέρειάς μας ως τουριστικός προορισμός μέσω εκδηλώσεων , ταξιδιών γνωριμίας , ΜΜΕ αλλά και μέσω τουριστικών ιστοτόπων. 
· Υποστήριξη Ροταριανών Ομίλων (Ιούλιος 2012) : Η Θεματική Ενότητα Πολιτισμός – Τουρισμός μετά από αίτημα του Ροταριανού Ομίλου Καβάλας και σε συνεργασία με αυτόν έστειλε επιστολή σε Ροταριανούς Ομίλους χωρών της Ευρώπης ως πρόσκληση να επισκεφθούν την περιοχή μας. 
· «Αειφορική Εναλλακτική Τουριστική Ανάπτυξη του βορειοανατολικού τμήματος του Δήμου Σαμοθράκης η πρόταση JESSICA» ήταν το θέμα διημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Σαμοθράκης στις 5 και 6 Ιουλίου 2012 στην οποία συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Τουρισμού. 
· Συμμετοχή σε Ειδική Ημερίδα «Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην τουριστική ανάπτυξη» : Στις 17 Ιουλίου 2012 ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπακοσμάς συμμετείχε στην ειδική ημερίδα του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που έγινε στην Αλεξανδρούπολη και μίλησε στα στελέχη της Π.Ε Έβρου και στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα με θέμα «Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης στην τουριστική ανάπτυξη.» 
· Συνάντηση εργασίας με θέμα : «Το λιμάνι της πόλης της Καβάλας αλλά και η χερσαία ζώνη σ’ αυτό» : Στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 σε κοινή πρωτοβουλία της Π.Ε Καβάλας και της Θεματικής Ενότητας Πολιτισμός – Τουρισμός ΑΜΘ πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με θέμα «Το Λιμάνι της πόλης της Καβάλας αλλά και η χερσαία ζώνη σ’ αυτό.» 
· Παρουσίαση της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜΘ στο RECULTIVATUR : Στις 19 Σεπτεμβρίου 2012 παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος RECULTIVATUR, που υλοποίησε ως εταίρος το Επιμελητήριο Ξάνθης , οι άξονες της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜΘ από τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Παπακοσμά. Το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη φρόντισε να διανεμηθεί στους ξένους εταίρους του προγράμματος έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό της Περιφέρειας που αφορούσε το τουριστικό και πολιτιστικό απόθεμα της Περιφέρειας. 
· Εβδομαδιαία επικοινωνία και πληροφόρηση σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες της Γαλλίας, της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας με ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό της Περιφέρειας. 
· Διάθεση (κατόπιν αιτημάτων ) σε σχολεία, συλλόγους, φορείς έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού προβολής των τουριστικών δυνατοτήτων της Περιφέρειας ΑΜΘ. 
· Δωρεές βιβλίων : Η Θεματική Ενότητα Πολιτισμός – Τουρισμός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με την πρωτοβουλία που ανέλαβε να πραγματοποιήσει δωρεές βιβλίων κατάφερε να συγκεντρώσει και να διανέμει 1420 βιβλία, σε βιβλιοθήκες (Δημόσιες – Δημοτικές) σχολεία, ιδρύματα και συλλόγους . Η πλειοψηφία των βιβλίων ήταν εκδόσεις της Περιφέρειας , των πρώην Νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, λογοτεχνικές εκδόσεις και βρίσκονταν στις αποθήκες. 
Τα βιβλία διανεμήθηκαν στους παρακάτω φορείς: 
Στην Π.Ε. Καβάλας 
- Δημοτικά Σχολεία Θάσου (140 βιβλία) 
- Δημοτικά Σχολεία – Γυμνάσια - Λύκεια Δήμου Καβάλας (670 βιβλία) 
- Δημόσια Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης (70 βιβλία) 
- Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας (23 βιβλία) 
- Μουσείο Μεχμέτ Αλί (15 βιβλία) 
- Παιδόπολη (15 βιβλία) 
Στην Π.Ε. Ροδόπης 
- Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (31 βιβλία) 
Στην Π.Ε. Δράμας 
- Δημόσια Βιβλιοθήκη Δράμας (50 βιβλία) 
Στην Π.Ε. Έβρου 
- Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης (29 βιβλία) 
- Δημοτική Βιβλιοθήκη Δ.Ε.Π.Α. Διδυμοτείχου (30 βιβλία) 
- Δημοτική βιβλιοθήκη Σουφλίου ΚΕ.ΚΟ.ΠΑ.Π. (33 βιβλία) 
- Δημοτική Βιβλιοθήκη Φερών (29 βιβλία) 
- Δημοτική Βιβλιοθήκη Σαμοθράκης (54 βιβλία) 
- Σύλλογοι Π.Ε. Έβρου (35 βιβλία) 
Στην Π.Ε. Ξάνθης 
- Δημοτική Βιβλιοθήκη Στέγης Γραμμάτων και Καλών Τεχνών (70 βιβλία) 
- Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταυρούπολης (43 βιβλία) 
- Δημοτική Βιβλιοθήκη Αβδήρων (38 βιβλία) 
- Βιβλιοθήκη Δ. Μύκης (12 βιβλία και Εγκυκλοπαίδεια 32 τόμων). 
Σύνολο: 1420 βιβλία. 
Μαζί με τα βιβλία δόθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό τουριστικό υλικό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. 
Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι 
- Η ενθάρρυνση του διαβάσματος ειδικά από τους νέους 
- Η ενδοπεριφερειακή συνείδηση και η ανάδειξη τοπικών εκδόσεων 
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ 
Διανομή ενημερωτικού υλικού στον θρησκευτικό χώρο της Λυδίας στους Φιλίππους Καβάλας για τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που είχαν προσεγγίσει το 2012 το λιμάνι της Καβάλας. 
Συνολικά για το έτος 2012 επισκέφθηκαν την περιοχή μας 12 κρουαζιερόπλοια από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο. 
Συγκεκριμένα : 
1) SEVEN SEAS VOYAGER στις 21-4-2012 (αρ. Επιβ. 699) 
2) AMADEA στις 13-5-2012 (αρ. Επιβ. 488) 
3) WIND STAR στις 17-5-2012 (αρ. Επιβ.98) 
4) PRINCESS DANAE στις 24-5-2012 (αρ. Επιβ. 381) 
5) SEVEN SEAS MARINER στις 27-6-2012 (αρ. Επιβ. 725) 
6) SEA CLOUD II στις 28-6-2012 (αρ. Επιβ. 64) 
7) SEVEN SEAS MARINER στις 14-7-2012 (αρ. Επιβ. 721) 
8) SEA DREAM στις 10-9-2012 
9) QUESTOR ADVENTURE στις 24-9-2012 
10) MINERVA στις 29-9-2012 (αρ. Επιβ. 290) 
11) COLOMBUS II στις 26-9-2012- 27-9-2012 
12) COLOMBUS II στις 5-10-2012 
ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
· Υποστήριξη για την συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά προγράμματα J.T.I. & T.A.R.G.E.T.
· Υποβολή πρότασης σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον αλιευτικό τουρισμό.
· Στις 18 Ιουνίου 2012 ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπακοσμάς μίλησε για τις δυνατότητες ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Training for Church Cudies and Cultural Heritage» με διακρατικούς εταίρους από την Αυστρία, Γερμανία, Βουλγαρία και Ρουμανία που υλοποίησε το Κ.Ε.Κ της Π.Ε Καβάλας.
· Στις 28 Ιουνίου 2012 ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Τουρισμού μίλησε στην ημερίδα με θέμα ‘’ Τουρισμός & Βιοποικιλότητα μπορούν να συνυπάρξουν; ‘’ που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης στην Ξάνθη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Περιφερειακές ανταλλαγές και πολιτικές για τη διατήρηση και την προστασία της βιοποικιλότητας στην Ευρώπη – REVERSE» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου