bara

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Λάθος κάναμε αλλά....εσείς πληρώστε

Tου Μάνδαλου Παναγιώτη.
 e-mail: panosmandalos@yahoo.gr
Ακούμε και τρελαινόμαστε. Το χρέος φούσκωσε και πήγε στο 15-16% και φυσικά με αυτά τα στοιχεία μπήκαμε στο μνημόνιο. Η συνταγή που σας δίνουμε είναι λανθασμένη. Το λένε εδώ και τρία χρόνια, αλλά εσείς ραγιάδες πληρώστε. Κόσμος άνεργος.
Κόσμος πεινασμένος.
Κόσμος που πληρώνει, ενώ δεν έχει και εξαθλιώνεται. Και όμως οι δικοί μας πολιτικοί, σιγή ιχθύος. Δεν έπρεπε να βγει κάποιος να πει. Καλά, αφού τα φουσκώσατε και μας βάλατε σε αυτήν την περιπέτεια δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς ούτε ο λαός μας. Αφού μας δίνεται λάθος συνταγή και προκαλέσατε μεγαλύτερο κακό, τότε πάρτε τις ευθύνες σας και αποβάλατε από εμού το ποτήριον τούτο. Αλλά πώς να το πουν αυτό; Ο Αλογσκούφης ήταν ο πρώτος που με την απογραφή του 2005 διόγκωσε το χρέος και μας έλεγε κλέφτες και απατεώνες. Ήταν αυτοί που τους ψηφήσαμε για να κυνηγήσουν τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου και τα cds που είχε φτιάξει ο Σημίτης, .Αποτέλεσμα όμως, σκάνδαλα μετά σκανδάλων, υπόθεση Βατοπεδίου-Ζαχόπουλου, κλπ. Φυσικά εν τω μεταξύ από το 2007-2009 το χρέος πηγαίνει στα ύψη. Μετά ήρθε ο Γιωργάκης και αφού πήρε το ποδήλατο του, αντί να φουσκώσει την ρόδα, φούσκωσε το χρέος. Αφού λοιπόν το χρέος φούσκωσε άρα δεν υπάρχει και είναι διαπιστωμένο. Σαν να λέμε ότι βρίσκεις στον λογαριασμό σου 15 εκατομμύρια χωρίς να τα έχεις. Σίγουρα με την διαπίστωση του λάθους αποσύρονται και τα λεφτά. Όχι όμως αν για αυτή την δουλειά έπεσαν μίζες σε υψηλά πρόσωπα. Εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Τα χρέη αν και ανύπαρκτα εξακολουθούν να υπάρχουν. Αφού δεν χρωστάω τότε τι πληρώνω; Και ας πάρουμε την κατάσταση όπως είναι.

Η ύφεση στο 5%. Οι φόροι δυσβάστακτοι. Επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη ενώ κανένας δεν θα επενδύσει σε ένα κράτος όπου οι πολιτικοί αντί για προγραμματισμό κοιτάζουν να βγάλουν την ημέρα και φυσικά όταν η φορολογία είναι στο 45% συν όλα τα χαράτσια και τον ΦΠΑ(23%) μπορεί να φτάνει στο 80%. Επίσης κανείς δεν θα κοιτάξει έναν ηγέτη κράτους που εκλιπαρεί για επενδύσεις. Όταν ζητάς επενδύσεις θέτεις τους όρου , τις προϋποθέσεις και το οικονομικό κλίμα για να μπορεί να καταστεί βιώσιμη μια επιχείρηση. Εδώ το χάος. 42 υπουργεία και ούτε λόγος για μείωση. 65 δις ευρώ υπολογίζεται η φοροδιαφυγή χωρίς κανένας να κάνει τίποτα για την πάταξη της και όταν το ΣΔΟΕ χτυπάει πόρτες στην βουλή κάνουν διακομματικές, όπου με 250 ευρώ την ώρα οι βουλευτές απαλλάσσουν τους συναδέλφους τους. Έχουμε δημοκρατία που οι πολιτικοί της δεν έχουν το κουράγιο να βγουν έξω και τους φυλάνε αστυνομικοί. Επί χούντας ακόμα και ο Παπαδόπουλος κυκλοφορούσε ανάμεσα στα πλήθη. Τώρα, η δημοκρατία έχει και την μορφή της τυραννίας καμιά φορά. Αντισυνταγματικοί νόμοι γίνονται συνταγματικοί με το έτσι θέλω. Μην μου πείτε ότι το χαράτσι είναι συνταγματικό; Διπλή φορολόγηση με τον ΦΑΠ στο ίδιο ακίνητο. Μην μου πείτε ότι η μείωση των μισθών είναι συνταγματική; Κρίθηκε αντισυνταγματική και δικαστικά αλλά συνεχώς εφαρμόζεται και με μεγαλύτερη δριμύτητα.

Μην μου πείτε ότι η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού είναι συνταγματική; Και αν τα δικαστήρια αποφάνθηκαν για την αντισυνταγματικότητα του αυτός εφαρμόστηκε. Μην μου πείτε ότι η διατήρηση των παχυλών βουλευτικών μισθών και συντάξεων όπως και των συμβούλων της κεντρικής εξουσίας είναι συνταγματική; Κρίθηκε αντισυνταγματική και όμως αυτοί τα παίρνουν. Μην μου πείτε ότι είναι συνταγματικό με 2 τετραετίες ή μια τετραετία ολόκληρη να παίρνεις σύνταξη και μάλιστα 5χιλιαρου, ότι είναι συνταγματική, ενώ ζητάς από τους υπηκόους σου 40 χρόνια δουλειάς; Που είναι η ισονομία μεταξύ των πολιτών;

Μην μου πείτε ότι πληρώσαμε 4,5 δις ευρώ, τα υποβρύχια στους έντιμους Γερμανούς και παραλάβαμε ένα και γερμένο. Αλλά και εκεί πρέπει να τα πληρώσουμε και κανείς δεν μιλάει.

Αν διαμαρτυρηθείς είσαι τρομοκράτης. Αν απεργήσεις είσαι κατά του κοινωνικού συνόλου που ταλαιπωρείς γιατί υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι που αυτοί άφησαν στον δρόμο.. Αυτά και άλλα κουφά ακούμε στην τηλεόραση και αναρωτιόμαστε αυτοί οι άνθρωποι είχαν ποτέ σχέση με την οικονομία. Είχαν ποτέ σχέση με το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα; Είχαν, τέλος όλων, δουλέψει ποτέ στην ζωή τους ή βολόδερναν από κόμμα σε κόμμα έχοντας κατοχυρωμένο μέσα το ψέμα και την υποκρισία όλη τους την ύπαρξη;



Υ.Γ. Αν ακούσεις τηλεόραση τότε τρελαίνεσαι για τα καλά. Ακούς μερικούς δημοσιογράφους να μιλούν για τους μισθούς και ότι πρέπει να κοπούν. Και να δεις το μισθολόγιο τους είναι πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα. Και τα κανάλια να χρωστάνε στο ΙΚΑ, και στους ασφαλιστικούς οργανισμούς πολλά εκατομμύρια. Για την εφορία δεν λέμε, ούτε για τα χρέη προς το ΕΡΣ που ποτέ σχεδόν δεν πλήρωσαν. Και όμως φωνάζουν για τους μεροκαματιάρηδες των 500 ευρώ. Ελλάς, Νεοελλήνων τρελών και μιζαδόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου