bara

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Στο έλεος της ψώρας ο Έβρος

Χρόνια τώρα ο Έβρος ήταν σημείο εισόδου των παράνομων μεταναστών στη χώρα μας. Όταν οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να περιορίσουν την είσοδο των μεταναστών από την περιοχή μας την ίδια ώρα με την επιχείρηση σκούπα του Ξένιου Δία μας κουβάλησαν όλους τους παράνομους μετανάστες από όλη τη χώρα στα κέντρα κράτησης της περιφέρειας μας…!!!!Το ΚΕΕΛΠΝΟ τα τελευταία χρόνια με ομάδες γιατρών νοσηλευτών κλπ προσέφερε στα κέντρα κράτησης υπηρεσίες υγείας εξασφαλίζοντας έτσι και την υγεία αυτών αλλά και προστάτευε και την δημόσια υγεία όλων μας. Τι έγινε και από το τέλος του 2012 το ΚΕΕΛΠΝΟ σταμάτησε και κανένας δεν ενδιαφέρθηκε μέχρι σήμερα και τα κέντρα κράτησης έχουν ξεχειλίσει από ψώρα ….Ποιός ευθύνεται; Ποιος θα ενδιαφερθεί; ….Υπάρχουν εργαζόμενοι εκεί και υπάρχουμε και εμείς ….Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα που προσφέρουν υπηρεσίες στη περιοχή, το έχουν πει, το έχουν γράψει αλλά …..κανείς δεν βλέπει, δεν ακούει…..
Εδώ και ένα μήνα πάνε και έρχονται διαμένοντας σε πολυτελές ξενοδοχείο δύο τύποι οι οποίοι επισκέπτονται φορείς, τα φυλάκια κλπ και υπόσχονται ότι θα μας λύσουν όλα μας τα προβλήματα …προαναγγέλλουν …. προκηρύξεις θέσεων εργασίας, υπόσχονται οδοντιάτρους για τους μετανάστες, κινητές μονάδες και δεν συμμαζεύεται… ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ;
Ερευνήσαμε να μάθουμε ποιοι είναι οι δύο σωτήρες. Δεν θα έλεγα με έκπληξη γιατί πια αυτή είναι η Ελλάδα του μνημονίου, μάθαμε ότι είναι δύο γόνοι στελεχών του Υπουργείου Υγείας!! Έτσι εξηγείται και η dolcevita στην περιοχή σε περίοδο φτώχειας και κρίσης. Ο ένας με σπουδές στα οικονομικά και καμία εμπειρία θα λύσει και θα διαχειριστεί τα ιατρικά θέματα, ο δε δεύτερος γιατρός χωρίς ειδικότητα ο οποίος έχει τη φοβερή εμπειρία αφού διαχειρίστηκε το θέμα των ιερόδουλων με AIDSστην Αθήνα που ξεσήκωσε το Πανελλήνιο , τη Διεθνή γνώμη, όλες οι διεθνείς οργανώσεις καταδίκασαν τους χειρισμούς του και επιλέγει για την ευαίσθητη περιοχή του Έβρου και το ευαίσθητο θέμα των μεταναστών και της Δημόσιας Υγείας.
Κάποιοι μας έχουν για δεύτερης επιλογής πολίτες. Κάποιοι παίζουν με την υγεία μας. Κανείς όμως από τους ντόπιους υπευθύνους δεν μπορεί να πει στους κ.κ. Υπουργούς ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ κανείς δεν μπορεί να πει στην κα Κρεμαστινού ότι είναι πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι σε σύλλογο γονέων.
Ποιος θα μας πει με τη ψώρα τι θα γίνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου