bara

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Στο χωρίον Μεταξάδες…

Στην ιστορική κωμόπολη των Μεταξάδων με παραδοσιακές στολές υποδέχθηκαν οι νέοι και νέες του χωριού τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό, ο οποίος ιερούργησε την Κυριακή της Απόκρεω, 10 Μαρτίου ε.ε., στον Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού. Διατηρώντας έθιμο του χωρίου, που έχει τις ρίζες του στην διαχρονική διάθεση του τουρκοκρατούμενου
ελληνισμού για απελευθέρωση από το ζυγό, οι χωριανοί εκκλησιάστηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσουρίδης, η Αντιδήμαρχος Μεταξάδων κ. Σούλα Πουργιάζη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεταξάδων και πλήθος πιστών.
Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή το ευαγγελικό ανάγνωσμα μεταξύ των άλλων είπε: «…Ο Χριστός μίλησε με σαφήνεια για την Δευτέρα και ένδοξη Παρουσία Του. Την πρώτη φορά ήλθε ταπεινά και φτωχά, τη δεύτερη θα έρθει με όλη τη θεϊκή του δόξα. Την πρώτη φορά ήλθε για να σώσει τον κόσμο, τη δεύτερη θα έλθει για να τον κρίνει. Την πρώτη φορά έδωσε την εντολή της αγάπης, τη δεύτερη θα κρίνει με δικαιοσύνη. Και θα κρίνει όχι μόνο ως Θεός, ούτε μόνο ως άνθρωπος, αλλά ως Θεάνθρωπος· ως Θεός, που είναι απόλυτα δίκαιος και ως άνθρωπος που γνωρίζει την ανθρώπινη αδυναμία«.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου