bara

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Κρέας αλόγου σε προϊόντα των εταιριών "ΝΙΚΑΣ" και "ΥΦΑΝΤΗΣ".Ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Ανάκληση Προϊόντων λόγω Ανίχνευσης Κρέατος Αλόγου.Σε συνέχεια της ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού, μετά από τη λήψη Εργαστηριακών Αποτελεσμάτων και των σχετικών ελέγχων των Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Βορείου Αιγαίου και Αττικής, ο ΕΦΕΤ ενημερώνει ότι ανιχνεύθηκε DNA αλόγου στα παρακάτω προϊόντα:
 Κατεψυγμένο σουτζουκάκι Μ.Κ., 80g, ημ/νία λήξης 12/2/20/14, χαρτοκιβώτια των 4kg
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό > 25%)
 Κατεψυγμένες κοτομπουκίτσες 25g, ημ/νία λήξης 7/1/2014, χαρτοκιβώτια των 3 kg
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10% & <25%)
 Κατεψυγμένο σνιτσελάκι Μ.Κ., 130g, ημ/νία λήξης 13/2/2014, χαρτοκιβώτια των 3 kg
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%)
 Κατεψυγμένο σουτζουκάκι Μ.Κ., 80g, ημ/νία λήξης 16/1/2014, χαρτοκιβώτια των 4 kg
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >50%)
 Κατεψυγμένο σνιτσελάκι Μ.Κ., 130 g, ημ/νία λήξης 7/12/2013, χαρτοκιβώτια των 3 kg
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%)
που παράγονται από την εταιρεία “T&T Foods Α.Ε.” (630 80 Λάκκωμα, Χαλκιδικής) για την
επιχείρηση «Χούτος Catering A.E.».
 Προψημένα κατεψυγμένα μπιφτέκια “IFANTIS” σε συσκευασία 10 τεμαχίων με καθαρό βάρος 800g και ημ/νία λήξης 15/11/2013
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >50%) που παρασκευάζονται από την εταιρεία “ΥΦΑΝΤΗΣ Α.Ε.” (Σενέκα 4, Κηφισιά)
 Λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης με εμπορική ονομασία «NIKAS ΜΟΣΧΑΡΙ λουκάνικα τ.Φρανκφούρτης», 280 g, ημ/νία λήξης 5/5/2013,(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10% & <25%)
 Παριζάκι με εμπορική ονομασία «ΝΙΚΑS ΜΟΣΧΑΡΙ παριζάκι», 300 g, ημ/νία λήξης 6/6/2013
(ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >1% & <20%)
που παρασκευάζονται από την εταιρεία “Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.” (22ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, Αγ. Στέφανος Αττικής).
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι. Σημειώνεται ότι η ανάκληση /
απόσυρση αναφέρεται στις συγκεκριμένες παρτίδες προϊόντων και μόνο.Σε ότι αφορά στα θετικά σε DNA αλόγου δείγματα, τα οποία με πρωτοβουλία του ΕΦΕΤ - παρ’ όλο που δεν προβλέπεται από τη Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -υποβάλλονται και σε εργαστηριακό έλεγχο για τον προσδιορισμό της ουσίας
φαινυλοβουταζόνη (phenylbutazone), εκδόθηκαν τα πρώτα οκτώ (8) αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους που ήταν στο σύνολό τους αρνητικά.Ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι περαιτέρω αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με το θέμα της παρουσίας κρέατος αλόγου σε τρόφιμα με βοδινό κρέας, βρίσκεται στον ιστότοπο του ΕΦΕΤ (http://portal.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/horse_meat_alertgr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου