bara

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Έβρος:Κοινοτική ενίσχυση για τη διάθεση γάλακτος σε σχολεία.


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Έβρου ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκε η υπ΄αρίθμ.268/12728/2013 ΚΥΑ, σχετικά με την χορήγηση κοινοτικής ενίσχυσης για τη διάθεση γάλακτος σε μαθητές σχολικών μονάδων. Πρόκειται για το νομικό πλαίσιο υλοποίησης ενός κοινοτικού προγράμματος στήριξης της κατανάλωσης γάλακτος από μαθητές σε σχολεία.Σύμφωνα με την παραπάνω ΚΥΑ δεν προβλέπεται δωρεάν διανομή, αλλά ενίσχυση επί της τιμής διάθεσης του γάλακτος. Το επιδοτούμενο προϊόν είναι το παστεριωμένο γάλα, ενώ το ποσό της ενίσχυσης είναι περίπου 0,18 λεπτά ανά λίτρο και η μεγίστη επιλέξιμη ποσότητα ανά μαθητή και ανά σχολική ημέρα είναι 250 ml.Το ποσό της ενίσχυσης μπορεί να συμπληρωθεί και από άλλους πόρους που ενδεχομένως διαθέτουν ορισμένοι φορείς όπως οι Δήμοι κλπ.Επιλέξιμοι φορείς μπορεί να είναι οι σχολικές μονάδες, οι σχολικές επιτροπές, οι προμηθευτές των προϊόντων ,τα κυλικεία ή και οργανώσεις που έχουν συσταθεί ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό (όπως ένας σύλλογος γονέων και κηδεμόνων) και λειτουργούν για λογαριασμό μιας ή περισσοτέρων σχολικών μονάδων.
Το παστεριωμένο γάλα θα χρησιμοποιείται μόνο για σκοπούς κατανάλωσης από τους μαθητές που φοιτούν στις σχολικές μονάδες για τις οποίες γίνεται αίτηση ενίσχυσης, ενώ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στην παρασκευή γευμάτων.
Η διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι επιλέξιμοι φορείς και οι υποχρεώσεις που αυτοί αναλαμβάνουν, αναφέρονται στην παραπάνω ΚΥΑ που έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ 247 τεύχος Β’ του 2013.
Για την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης έγκρισης και πρόθεσης συμμετοχής προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα μας ανακοινωθεί με νέο έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Έβρου τηλ. 25513-57154 κα Καπαρμούση Μαρία και στο τηλ. 25513-57121 κο Τσώνη Κων/νο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου