bara

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Σχετικά με την συγκοινωνία της Σαμοθράκης

Το πλοίο SAONISOS
Του Βασίλη Σπιτάλα
Σε σχέση με όσα λέγονται τον τελευταίο καιρό για την συγκοινωνία του νησιού μας, έχω να καταθέσω κάποιες ιδέες, κάποιες πληροφορίες και κάποια σχόλια.
1. Ζήτησα και έλαβα από το αρμόδιο υπουργείο, την Σύμβαση του ΣΑΟΣ ΙΙ την οποία σας επισυνάπτω.

Τόσο από την σύμβαση όσο και από τις εξηγήσεις που ζήτησα από τους αρμόδιους και τις απαντήσεις που έλαβα, η εταιρεία ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Ν.Ε. δεν υποχρεούται σε πλοίο αντικατάστασης. (Δηλαδή όταν το SAOS IIακινητοποιείται λόγω βλάβης ή πάει για SERVISES, δεν υποχρεούται η εταιρεία να φέρει άλλο πλοίο δικό της ή νοικιασμένο).
2. Κατά δήλωση του κ. Μανούση σε τηλεφωνική μας επικοινωνία «μετά την έλευση του νέου πλοίου, του SAONISOS, το πρόβλημα αυτό θα λυθεί».
3. Επειδή στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης ο κλάδος του τουρισμού φαίνεται όχι μόνο να αντέχει, αλλά και να βρίσκεται σε άνοδο, θα πρέπει η συγκοινωνία του νησιού μας, τώρα, με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή, να αναβαθμιστεί άμεσα. Ο προσανατολισμός μας θα πρέπει να είναι, όχι μόνο μια εταιρία στο νησί, αλλά και άλλες εταιρίες και άλλες αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες!
4. Να ανοίξουν επιτέλους «οι πόρτες του νησιού μας» τόσο με την διεύρυνση και αναβάθμιση του λιμανιού της Καμαριώτισσας (με την επαναλειτουργία έστω και με εποχιακό τελωνείο), αλλά και με την παράλληλη λειτουργία των αλιευτικών καταφυγίων των Θέρμων και του Λακκώματος (έτοιμος φάκελος).
5. Να δημιουργηθεί επιτέλους στο νησί μας ένα τοπικό διεκδικητικό κίνημα που να λύσει τα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη όσο και με τον τουρισμό. Να σταματήσει επιτέλους το ξήλωμα των υπηρεσιών στο νησί, να γίνει η επάνδρωση του νοσοκομείου και του δασονομείου, να λυθούν ζητήματα εσωτερικής τουριστικής συγκοινωνίας, (π.χ. δεν πάει πούλμαν στην Άμμο και το ταξί από Καμαριώτισσα 20Εuro όταν η επισκεψιμότητα νέων στο νησί μας είναι εντυπωσιακά μεγάλη και γενικά όταν σήμερα ο κόσμος περνάει οικονομικά δύσκολες ώρες)!.
6. Μεσομακροπρόθεσμα η ανάγκη για την κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη και τον τουρισμό στο νησί μας είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίος! Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης αλλά και των εμπλεκόμενων φορέων σ’ αυτήν την κατεύθυνση είναι αναντικατάστατος.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΣΑΟΣ
(Δικές μου πληροφορίες σε σημαντικό βαθμό διασταυρωμένες).
- Το πλοίο θα ονομάζεται SAONISOS (παλιό όνομα του νησιού).
- Πρόκειται για οχηματαγωγό, και είναι πέντε χρόνια παλιότερο του SAOS II.
- Έχει ήδη δεξαμενιστεί και αυτόν τον καιρό “διαμορφώνεται” για την διεύρυνση του σαλονιού του κυρίως και τους χώρους των επιβατών.
- Θα δέχεται 400 επιβάτες και 80 οχήματα,
- Θα είναι έτοιμο για να ταξιδέψει το πιθανότερο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου,
- Θα παίξει ρόλο συμπληρωματικό και ρόλο αναπλήρωσης του SAOS II.
Σας επισυνάπτω
1. Την σύμβαση του SAOS II.
2. Φωτο του νέου πλοίου
3. Αποσπάσματα από παλιότερη συνέντευξη του κ. Μανούση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου