bara

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Θα προσαρμοστούμε ή… θα ψοφήσουμε!

Γράφει η Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά 
Ενώ η κοινωνία μας άλλαξε ,τουτέστιν οι μη προνομιούχοι και τα λαϊκά στρώματα -των οποίων την αδυναμία τείνουν να εκμεταλλευτούν οι πολιτικοί με τη ρητορεία- δεν πειθαρχούν πια, τα κόμματα εξακολουθούν να μασκαρεύονται και να αποκρύπτουν την αλήθεια!Τι μας λένε δηλαδή οι κυβερνητικοί και οι δήθεν αντιπολιτευόμενοι ,ότι θα βελτιώσουν τη ζωή μας, της νοικοκυράς, του συνταξιούχου του αγρότη ,
του μεροκαματιάρη με… απολύσεις, ότι τώρα περίσσεψε το φιλότιμο και στρατεύονται όλοι μαζί –κι ο καθένας μόνος- για να σώσουν την Ελλάδα ,όταν μας κατέβαλε ο πλανητικός καπιταλισμός και η οικονομία μας πλέον ,ελέγχεται από την ΕΕ!
Ένα σημείο είναι ικανό να μας αποδείξει εδώ και τώρα ότι τα πολλά λόγια είναι ψέματα, η έλλειψη επενδύσεων. Εφόσον δεν υπάρχουν κονδύλια πώς θα επέλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη; Ευσεβείς πόθοι!
Απέλπιδες μου φαίνονται οι προσπάθειες κάθαρσης ,γιατί η διαφθορά, μετακυλώντας κάμποσες δεκαετίες έγινε τόση, που το απύθμενο σύστημά της θα μας οδηγήσει σε άλλες ατραπούς ,θα ηθικολογούμε στο πλαίσιο της δικαίωσης επί ματαίω και θα βουλιάζουμε χωρίς έσοδα ,καθώς εξακολουθούμε να διώχνουμε επιχειρηματίες από τη χώρα εξαιτίας της λαθεμένης φοροεισπρακτικής πολιτικής.
Τώρα ανακαλύψαμε, από το 1974, ότι σε αυτή τη χώρα δε λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός και σπεύδουμε με τους ελεγκτές να ακυρώσουμε κάθε διοικητή ή διευθυντή υπηρεσίας που του φεύγουν λάθρα οι υφιστάμενοι! Το μόνο που φαντάζομαι ότι θα συμβεί είναι να επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας όπου ο μεγάλος θα κυνηγήσει τον μικρό για να ζήσει.
Μας επέβαλαν τόσα, αλλά η διαπόμπευση θα είναι το χειρότερο. Τώρα ανακαλύψαμε τους κοπανατζήδες και τώρα δίνουμε αριθμούς στα μέσα και στους έξω για να μας προσάψουν όσα δεν μας ταιριάζουν ως λαό, από καταβολής!
Έχουμε Δημοκρατία ή τα πισωγυρίσματα την καταντήσανε ψεύτικη που τορπιλίζεται καθημερινά από την ξένη επιβολή; Μας επιβάλλουν να κάνουμε πολλά ασυνήθιστα για τα δεδομένα της χώρας, μας επιβάλλουν την ευρω-τεχνοκρατία !
Ο Χότζας, πήρε την απόφαση να μάθει στο γάιδαρό του να μην τρώει, γιατί το σανό ,του στοίχιζε πολύ κι ο γάιδαρος αντί να μάθει τη νέα «επιβολή» του μέτρου, ψόφησε!
Θα προσαρμοστούμε στα απειροελάχιστα ή θα ψοφήσουμε !
Τι έγινε τελικά σε τούτη τη χώρα; Επικράτησαν κάποιοι με τα ψέματα και με τις λίγες αλήθειες, που όμως δεν μας οδήγησαν παρά στην καταστροφή και για τα επόμενα χρόνια που θα αναλωθούμε ψάχνοντας τα αίτια της διάλυσης, θα αντιπαλέψουμε, στο όνομα των ηρωικώς πεσόντων ,να διατηρήσουμε το κατιτίς από αυτό που μας κληροδότησαν!
Τελικά τη ζημιά την έκανε το παρασκήνιο! Εκεί έπαιρναν κι έδιναν οι διεκδικήσεις πολιτικών θέσεων ,κι εκεί έχαναν το χαμόγελό τους για να το ξαναφορέσουν λίγα λεπτά πριν την καθιερωμένη βόλτα ή λίγο πριν την παρουσίασή τους στα ΜΜΕ
Το πολιτικό κόστος! Αυτό μας έφαγε , η φυσιογνωμία των κομμάτων κι όχι το όφελος του ελληνικού λαού. Ο υπόκοσμος της πολιτικής ,που ήρθε στην επιφάνεια ,ως διαπλοκή, πολιτικά στραβοπατήματα ,συμφέροντα, παρακμή του κοινοβουλίου και όχι μόνο.
Κι αφού « όλοι μαζί τα φάγαμε» άρα όλοι μαζί είμαστε ένοχοι, θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα!
Ποιοι παραμένουν στην εξουσία ,όλοι όσοι δήλωσαν ότι έσφαλαν, ότι αγνοούσαν κάποια πράγματα και… κατάντησαν την Ελλάδα του κόσμου τ’ αναγέλασμα !Όσοι φοβήθηκαν ν’ ακουμπήσουν σοβαρά όταν έπρεπε ,τη στιγμή που ο ΟΟΣΑ π.χ έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου, σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας. Τι έχω να περιμένω !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου