bara

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Σύσκεψη Περιφερειάρχη και Υπουργού Μακ. Θράκης με τα Επιμελητήρια

Η ανάγκη εδραίωσης της συνεργασίας μεταξύ των επιμελητηρίων στο πλαίσιο ενός μόνιμου επιχειρηματικού φόρουμ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, τονίστηκε σε συνάντηση εργασίας στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή.Στόχος της συνάντησης,όπου προήδρευσε ο Υπουργός Θόδωρος
Καράογλου και συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης και όλα τα παραγωγικά και επιστημονικά επιμελητήρια της περιοχής, οι προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής και η καταγραφή των προβλημάτων της.
«Μέσα από τον διάλογο προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα, ανοίγουν δίαυλοι επικοινωνίας, αλλά και δρόμοι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων» σημείωσε ο κ. Καράογλου, ο οποίος τόνισε πως το Υπουργείο θα αποτελέσει ομπρέλα για επιχειρηματικές εκθέσεις και αποστολές.
Από την μεριά του ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, εξήρε την θεσμική συνεργασία που υπάρχει, η οποία αποτυπώνεται, εκτός από τα προβλήματα της περιοχής και στις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε τη στήριξη του ΥΜΑ-Θ για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την προώθηση των προϊόντων τους και την στήριξη του επιμελητηριακού θεσμού.
Να σημειωθεί πως τα συμπεράσματα της συνάντησης θα καταγραφούν και θα παρουσιαστούν σε ειδική σύσκεψη στην Θεσσαλονίκη στις 11 Απριλίου, με την παρουσία του αρμόδιου υπουργού Νότη Μηταράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου