bara

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Έκοψαν το ρεύμα στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών ενώ ήταν γεμάτο κρατουμένους

Την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο αστυνομικό τμήμα Φερών του Έβρου λόγω… οφειλών, έκοψε η Δ.Ε.Η., την ώρα που τα κρατητήρια, από τα οποία πριν από 40 ημέρες είχε γίνει ομαδική απόδραση, ήταν γεμάτα κρατούμενους!
Το κτίριο του τμήματος δεν έχει παραληφθεί επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ. κι έτσι ως οφειλέτης στην Επιχείρηση εμφανίζεται ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο, το οποίο ηλεκτροδοτείται με εργολαβικό ρεύμα. Η διακοπή σήμανε συναγερμό και αμέσως κινητοποιήθηκε η ηγεσία της Αστυνομίας που μεσολάβησε για να γίνει διακανονισμός για την αποπληρωμή της οφειλής, ώστε να αποκατασταθεί η αναγκαία παροχή ρεύματος.
Ευτυχώς, η διακοπή κράτησε μόνο λίγες ώρες και δεν συνέβησαν παρατράγουδα. Στις 10 Μαρτίου, επτά αλλοδαποί κρατούμενοι είχαν κόψει τα κάγκελα από το παράθυρο των κρατητηρίων, είχαν βγει στον προαύλιο χώρο, και εξαφανίστηκαν πηδώντας την περίφραξη και του κτιρίου. Τρεις από τους δραπέτες που κρατούνταν για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών και ένας για ναρκωτικά συνελήφθησαν την επομένη στην Τουρκία και άλλοι δύο σε παρέβρια περιοχή του ελληνικού εδάφους. Οι άλλοι δυο, παραμένουν άφαντοι.
Για την απόδραση είχαν τεθεί τότε σε διαθεσιμότητα οι τέσσερις σκοποί, ο δεσμοφύλακας, ο αστυνόμος Β΄ που ήταν υπεύθυνος κρατητηρίων και ο αξιωματικός υπηρεσίας του τμήματος, ενώ η Ε.Δ.Ε. που διατάχθηκε σε βάρος τους βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου