bara

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Θυρανοίξια στη Στέρνα

«Τα αδύνατα τοις ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ». (Λουκ. 18:27). Στα δύσκολα αυτά χρόνια της κρίσης η πίστη και η ευσέβεια των ανθρώπων μας ξεπέρασε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις και ήδη με τη Χάρη του Θεού παρέδωσε στην λατρεία τον νεόδμητο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Στέρνας.
Το όνειρο των κατοίκων της Στέρνας έγινε πραγματικότητα, το Σάββατο, 25 Μαΐου ε.ε., το απόγευμα. Παρουσία πλήθους πιστών από τη Στέρνα και τα γύρω χωριά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός τέλεσε τον αγιασμό των θυρανοιξίων και στη συνέχεια τον Πανηγυρικό Εσπερινό.
Ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου άρχισε να κτίζεται το 2001 και η ενορία μέχρι τώρα εξυπηρετείτο στο υπόγειο που είχε διαμορφωθεί σε χώρο λατρείας. Ο Ναός είναι βασιλική σταυροειδής μετά τρούλου και μαζί με τον Άγιο Γεώργιο θα τιμάται και στην Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.
Το πρωί της επόμενης, Κυριακής του Παραλύτου, 26 Μαΐου ε.ε. στον νεόδμητο Ναό ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος εξ αφορμής της ευαγγελικής περικοπής για τη θεραπεία του Παραλυτικού μεταξύ των άλλων είπε ότι «Βηθεσδά σημαίνει «οίκος ελέους», και η κολυμβήθρα αυτή προτυπώνει την Εκκλησία, μέσα στην οποία εκδηλώνεται το έλεος του Θεού και οι πιστοί αναγεννώνται πνευματικά».Συνεχάρη με την ευκαιρία των θυρανοιξίων το δραστήριο εφημέριο της ενορίας Πρωτοπρ. Εμμαν. Γιορουκίδη και τους πιστούς που απο το περίσσευμα ή το υστέρημα τους έκτισαν αυτό τον περικαλλή Ναό.
Στα θυρανοίξια παρέστησαν ο βουλευτής Έβρου Άκης Γεροντόπουλος, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Δημ. Μουζάς, ο Διοικητής της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Δημ. Γλυμής και άλλοι επίσημοι.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Ναϊδρίου Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο χωριό Καναδά της περιοχής του τέως Δήμου Τριγώνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου