bara

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

1ο κάμπινγκ της Ακαδημίας Πολιτών στην Σαμοθράκη

Η Ακαδημία Πολιτών είναι στην ευχάριστη θέση να προτείνει το 1ο εβδομαδιαίο κάμπινγκ που θα πραγματοποιηθεί στην Σαμοθράκη από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου έως την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως σκοπό την ομαδική εκπαιδευτική – βιωματική εμπειρία, τη γνωριμία με τον εαυτό μας και την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων μέσα από τις παρακάτω δράσεις:
· Βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιπέτειας
· Ψυχόδραμα
· Θεατρικό παιχνίδι
· Προσανατολισμός – Orienteering
· Joga – ηχοθεραπεία.
· Κατανόηση της γλώσσας του σώματος – βελτίωση της επικοινωνίας
· Reiki - ενεργοποιώντας την αυτοϊαση
· Σιάτσου
Ταυτόχρονα θα υπάρχει ειδική παιδαγωγός η οποία θα απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά τις ώρες που οι ενήλικες θα συμμετέχουν στις δράσεις. 
Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα ουσιαστικής επαφής και επικοινωνίας με τον εαυτό τους, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και την υπέροχη φύση της Σαμοθράκης. Επίσης στη συνάντηση αυτή θα εστιάσουμε στο περιβάλλον, στην αφύπνιση της «εσωτερικής» οικολογικής συνείδησης και ευαισθησίας με στόχο τη διαμόρφωση στάσεων και δράσεων εναλλακτικής οικολογικής ζωής. Στις δράσεις μας οι εισηγητές – εμψυχωτές των ομάδων θα εντάξουν στα προγράμματά τους και την «Νίκη της Σαμοθράκης» στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων από την ανασκαφή και ανακάλυψή της.Το σεμινάριο απευθύνεται
…Σε εκπαιδευτικούς, ανθρώπους του θεάτρου και των τεχνών, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, στελέχη επιχειρήσεων και στον καθένα που ενδιαφέρεται για την εσωτερική και προσωπική του ανάπτυξη. (Δεν απαιτείται η προηγούμενη εμπειρία ως μέλος της Ακαδημίας Πολιτών).
Ημερήσιο Πρόγραμμα
Στο πρόγραμμα προβλέπονται μικρές ομάδες για τις πρωινές συναντήσεις με διαφορετικούς εκπαιδευτές – εμψυχωτές 10:00 – 14:00 και απογευματινές συναντήσεις μετά τις 18:00 με παρουσιάσεις των ομάδων, ομαδικές δράσεις και παρουσίαση τεχνικών για την ερασιτεχνική παραγωγή βιολογικών προϊόντων (σαπούνια, σπιτικά καλλυντικά κ.α. με βάση φυσικά προϊόντα).
Παράλληλες δράσεις: 
· Ορειβασία, περίπατος, κολύμπι στις βάθρες (μοναδικό φυσικό φαινόμενο που παρατηρείται μόνο στη Σαμοθράκη)
· Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο
· Παρασκευή κεραλοιφής
· Συλλογή αρωματικών φυτών
· Ιαματικά λουτρά
Χρήσιμες πληροφορίες:
Το κάμπινγκ έχει διάρκεια 7 ημέρες ( 6 διανυκτερεύσεις)
· Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν για τη διαμονή τους
1. Στο –low cost- οργανωμένο Κάμπινγκ στα Θέρμα της Σαμοθράκης (ο καθένας θα πρέπει να φέρει σκηνή και εξοπλισμό υπαίθριας διαβίωσης) με συνολικό κόστος 10€ κατά άτομο για όλες τις ημέρες διαμονής.
2. Παρακείμενοι ξενώνες - ξενοδοχεία
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝΩΝ:
Από 30-45€ το δίκλινο/ημέρα
75€ η σουίτα/ημέρα, χωρητικότητας 5-6 ατόμων.
Στο ποσό της διαμονής στο κάμπινγκ περιλαμβάνονται και οι μετακινήσεις από και προς το λιμάνι κατά την προσέλευση και αποχώρηση στο σεμινάριο καθώς και εκδρομών προγραμματισμένων
Απαραίτητο για την εγγραφή είναι η επικοινωνία με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
1. Τηλέφωνο: 6945779762 Χρύσα Μπίμπαση
2. Email: xbibasi@gmail.com
ΥΣ. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.
Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας των Πολιτών
Ευστράτιος Παπάνης
Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας
Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου