bara

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Από 4 έως 14 Ιουνίου οι εγγραφές των παιδιών για την «Παιδική Εξοχή Μάκρης»

Έναρξη εγγραφής παιδιών και ηλικιωμένων (μέλη ΚΑΠΗ) που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση του κρατικού προγράμματος «Παιδική Εξοχή Μάκρης» για το καλοκαίρι 2013.Από τις 4 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου θα πραγματοποιούνται οι εγγραφές των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση του κρατικού προγράμματος «Παιδική Εξοχή Μάκρης» για το καλοκαίρι 2013.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις κατασκηνωτικές περιόδους διάρκειας 12 ημερών:
1η Περίοδος: 15 Ιουλίου – 26 Ιουλίου (για παιδιά)
2η Περίοδος: 26 Ιουλίου – 6 Αυγούστου (για παιδιά)
3η Περίοδος: 6 Αυγούστου – 17 Αυγούστου (για παιδιά)
4η Περίοδος: 18 Αυγούστου – 29 Αυγούστου (για ηλικιωμένους-μέλη ΚΑΠΗ)
Προϋποθέσεις εγγραφής:
α) Στις Παιδικές Εξοχές γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού και που οι οικογένειές τους δεν μπορούν με δικές τους δαπάνες να καλύψουν την ανάγκη αυτή, ηλικίας 6 έως 16 ετών.
β) Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται κατόπιν ιατρικής εξέτασης αυτών σε Κέντρα Υγείας και στους Σταθμούς Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και για τους κατοίκους Αλεξ/πολης στα Εξωτερικά Ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξ/πολης.
γ) Στους Σταθμούς Προστασίας Μάνας Παιδιού & Εφήβου (Σ.Π.Μ.Π. & Ε) εγγράφονται ασφ/να παιδιά ηλικίας από 6 - 16 ετών. Τα παιδιά μπορούν να προσέρχονται στους Σ.Π.Μ.Π. & Ε για την εγγραφή τους κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Κατά την εγγραφή στα κατά τόπους ιατρεία απαιτείται η προσκόμιση:
1. Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας ή φωτοαντίγραφο της πρόσφατης δήλωσής τους θεωρημένο ή υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει το ύψος του οικογενειακού εισοδήματός τους
2. Βιβλιάριο ασθενείας (των ενταχθέντων ταμείων στον ΕΟΠΥΥ)
3. Βιβλιάριο εμβολίων (για τα παιδιά)
4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
5. Απόδειξη κατάθεσης 30 Ευρώ στον λογαριασμό της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου με Αριθ. Λογ.:0881010007979501202 για τους κατοίκους Φερών, Δήμου Σουφλίου, Δήμου Διδ/χου, Δήμου Ορεστιάδας και Δήμου Σαμοθράκης. (Εξαιρούνται από το οικονομικό αντίτιμο οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι).
Μόνο για τους κατοίκους Αλεξ/πολης, οι εγγραφές θα γίνονται στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας του Δήμου Αλεξ/πολης (Δ. Σολωμού 26, παλιά Πυροσβεστική). Απαιτείται απόδειξη κατάθεσης 30 Ευρώ που θα αποδίδεται από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας.
δ) Για κάθε παιδί συμπληρώνεται από τα προαναφερόμενα της παραγράφου β΄ ειδική καρτέλα, στην οποία εκτός από τα ατομικά στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο, ηλικία, καταγωγή κλ.π.) θα καταγράφεται κάθε παρατήρηση του γιατρού για την υγεία του παιδιού.
ε) Από τις κατασκηνώσεις αποκλείονται, μέχρι αποκαταστάσεως της Υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα (επιληψία κλπ.).
στ) Τα παιδιά μπορούν να επισκέπτονται τις παραπάνω Υγειονομικές Υπηρεσίες για την εγγραφή τους τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέχρι την 14η Ιουνίου 2013.
ζ) Οι Υπηρεσίες της παραγράφου β΄ θα στείλουν τις συμπληρωμένες καρτέλες στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας του Δήμου Αλεξ/πολης (Δ. Σολωμού 26, 68100 Αλεξ/πολη), το οποίο στη συνέχεια, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της κατασκήνωσης, θα κατανείμει τα παιδιά στις τρεις περιόδους.
Τηλ. Υπευθύνων Τμήματος Κοιν. Προστασίας και Παιδείας:
2551088141 Μισαηλίδης Αναστάσιος
2551088249 Χατζηχαρίτωνος Έφη
2551088147 Μπαξεβάνη Φούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου