bara

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

California Dreamin' (Nesfarsit) στον "Φλοίσβο"

24-25/06 California Dreamin' (Nesfarsit) - Κρίστιαν Νεμέσκου Σενάριο: Κάθριν Λίνστραμ, Κριστιάν Νεμέσκου, Τούντορ Βόικαν
Ηθοποιοί: Ράζβαν Βασιλέσκου, Αρμάν Ασάντε
Ρουμανία, 2007, διάρκεια: 155'
Δυο λόγια για την ταινία:Ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Cristian Nemescu γύρισε το California Dreamin’ το πρώτο εξάμηνο του 2006 και τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου, ενώ βρισκόταν στην τελική παραγωγή, σκοτώθηκε επιβαίνοντας σε ένα ταξί καθώς μια Πόρσε Καγιέν που την οδηγούσε ένα Βρετανός, πέρασε με κόκκινο και με ταχύτητα 110 χλμ. εμβόλισε το όχημα. Ήταν μόλις 26 χρονών.Η ταινία μας μεταφέρει στο 1999 στη διάρκεια του πολέμου στο Κόσσοβο, όπου ένα τραίνο που μεταφέρει Νατοϊκό υλικό συνοδευόμενο από έναν Αμερικάνο λοχαγό των πεζοναυτών Doug Jones (Armand Assante), σταματάει σε ένα μικρό χωριό στη Ρουμανία στο μέσο του πουθενά γιατί ο σταθμάρχης βρίσκει μια παρατυπία στα χαρτιά. Για πέντε ημέρες οι κάτοικοι του χωριού προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την απρόσμενη παρουσία των Αμερικανών. Ο Δήμαρχος οργανώνει μια γιορτή προς τιμή τους, ενώ ο λοχίας David McLaren (Jamie Elman) ερωτεύεται την κόρη του σταθμάρχη που ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή. Τί θα γίνει όμως με την αποστολή των Αμερικανών?
Δραματική κωμωδία για το ταραγμένο παρελθόν της Ρουμανίας και την προσπάθειά της να βρει την ταυτότητά της στο σύγχρονο κόσμο, καθώς και στον τρόπο που οι Αμερικανοί βλέπουν τα Βαλκάνια, αλλά και τα Βαλκάνια τους Αμερικανούς και που βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία.
Το California Dreamin’ ολοκληρώθηκε μετά τον θάνατο του σκηνοθέτη καθώς το μοντάζ έχει γίνει από άλλον. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ των Καννών το 2007 κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στο τμήμα “‘Ενα Κάποιο Βλέμμα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου