bara

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Διαγωνισμός Διηγήματος με θέμα: Ιστορίες στην Πόλη της Αλεξανδρούπολης!

Με την Αιγίδα του Δήμου Αλεξ/πολης
Μετά την έκδοση δύο συλλογικών βιβλίων για την πόλη της Θεσσαλονίκης με αναπάντεχα μεγάλη συμμετοχή, η δράση «Ιστορίες στην Πόλη μας - 2013» επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.Οι Εκδόσεις iWrite, στο πλαίσιο της γνωριμίας τους 
με τους αναγνώστες και τους συγγραφείς της
Αλεξανδρούπολης, προκηρύσσουν διαγωνισμό διηγήματος στα πλαίσια αυτής της δράσης..
Προσκαλούμε όλους τους συγγραφείς ανεξαρτήτως ηλικίας, ερασιτέχνες και μη, να μας στείλουν ένα διήγημα με φόντο την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Μοναδικός θεματικός περιορισμός είναι το διήγημα να εκτυλίσσεται στην Αλεξανδρούπολη, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου. Τέλος, το διήγημα μπορεί να είναι φανταστική ή πραγματική ιστορία και δύναται να ανήκει σε όλα τα λογοτεχικά είδη (ερωτικό, τρόμου, μυστηρίου, φαντασίας κ.λπ.).
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση του πολιτισμού της Αλεξανδρούπολης, μέσα από την εμπειρία της συγγραφής και της διηγηματικής εξιστόρησης. Στόχος είναι να γνωρίσουμε όλοι την Αλεξανδρούπολη μέσα από μία σειρά λογοτεχνικών κειμένων. Μέσα από έναν έρωτα, από μία ιστορία μυστηρίου κ.λπ. Να περπατήσουμε μαζί με τους πρωταγωνιστές των διηγημάτων σε γνώριμα μέρη, αλλά με έναν διαφορετικό – βιωματικό τρόπο. Να γνωρίσουμε την πόλη σε διάφορες εποχές της, πάντα υπό το μυθοπλαστικό πρίσμα. Να δημιουργήσουμε ένα βιβλίο διαφορετικό από τα άλλα.
Τα βραβευμένα διηγήματα θα συμμετάσχουν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου, το οποίο θα παρουσιαστεί κατά τη βράβευση των συγγραφέων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Η απονομή των βραβείων των διακριθέντων συγγραφέων θα γίνει από Δημότες της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι ανήκουν στο χώρο των Γραμμάτων και Τεχνών.
Ο πολιτιστικός χώρος που θα γίνει η βιβλιοπαρουσίαση, στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και η επιτροπή που θα βραβεύσει τους συγγραφείς, θα γνωστοποιηθούν με το πέρας του διαγωνισμού.
Οι Εκδόσεις iWrite πιστεύουν στον σύγχρονο Έλληνα συγγραφέα και απώτερος στόχος τους είναι η ανάδειξη νέων λογοτεχνικών ταλέντων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου