bara

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η μαλθακότητα και η ηλιθιότητα των νεοελλήνων

ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
 e-mail: panosmandalos@yahoo.gr.
Η Ελλάδα φημιζόταν από τα πανάρχαια για τους αγώνες της για την δημοκρατία, την εδραίωση του ελεύθερου πνεύματος, είτε με ειρηνικούς σκοπούς, ο Σωκράτης ήπιε το κόνιο μόνος του για την διατήρηση και την υπεράσπιση των ιδεών του και των αρχών του, είτε με εκστρατείες όπως του Μ. Αλεξάνδρου, της διάδοσης του Ελληνικού

πολιτισμού μετά όμως από τις πολλές επιθέσεις των Περσών, όπως κα με ανθρωποθυσίες θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε, όπως του Λεωνίδα αλλά και του Παπαφλέσσα, του Α. Διάκου, των Σουλιωτών, κλπ που ενώ ήξεραν την τύχη τους, που ήτανε ο σίγουρος θάνατος υπερασπιστήκαν την Ελευθερία και την Ελεύθερη τους πατρίδα. 
Επίσης υπάρχουν και ευτυχώς λίγοι, πολλοί λίγοι οι οποίοι για χάρη της εξουσίας άνοιξαν τις Κερκόπορτες για να πουλήσουν την πατρίδα τους, όπως ο Εφιάλτης, η προδοσία των Σουλιωτών, κλπ. Και όμως αυτοί ήτανε πολλοί λίγοι σε σύγκριση με την ορμητικότητα των ηρώων με αποτέλεσμα να ακούγονται τα ονόματα τους στο πέρας των αιώνων.
Ακόμα και στην νεοελληνική ιστορία ένας φασίστας και φίλος του συναδέλφου του Ιταλού ομολόγου του όταν του ζητήθηκε η παράδοση της χώρας αντέταξε το μεγάλο όχι που έφερε το έπος της Αλβανίας, ενώ η μεγάλη συγγραφέας μας και ηρωίδα Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτόνησε από την ντροπή της, όταν τα Γερμανικά Ναζιστικά στρατεύματα κατέλαβαν την πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους μην μπορώντας να ανεχτεί την σβάστικα στην θέση της γαλανόλευκης, στον ιστό της Ακροπόλεως. Άλλοι, δεξιοί και αριστεροί πήραν τα βουνά για να αφήσουν πίσω τους το ιστορικό έπος της αντίστασης, με αποκορύφωμα την ηρωική πράξη της ανατίναξης, της γέφυρας του Γοργοποτάμου.
Σήμερα το απόλυτο χάος. 
Σήμερα η νέα τάξη πραγμάτων. Άτομα που εξυμνούν τον Χίτλερ, τον σφαγέα των Ελλήνων και αισθάνονται Έλληνες πατριώτες. Άλλοι που βγάζουν εκατομμύρια και χαιρετούν ναζιστικά όταν βάζουν γκολ και δεν ξέρουν τι σημαίνει αυτός ο χαιρετισμός. Θεέ μου, σκεφτείτε ότι υπάρχει άτομο 20-21 χρονών που δεν ξέρει τι έγινε το 40-45 και έχει μισθό χιλιάδες ευρώ και κατέχει θέση όπου κάνει και δηλώσεις. Σε τι πολιτιστικό και κοινωνικό χλευασμό και απαξίωση έχει πέσει η κοινωνία μας. Τι επιπέδου άτομα έχουν θέση στα μικρόφωνα των ΜΜΕ και μάλιστα τους δίνεται αξία και η δυνατότητα ομιλίας.
Τα μεγάλα Αθηναϊκά κανάλια με αμφιβόλου ποιότητας άτομα που το μόνο που κοιτάν είναι να διαδώσουν ξετσίπωτα και ξεδιάντροπα τις προθέσεις και τις βουλές ξενόφερτων συμφερόντων που δεν κοιτάνε τίποτα άλλο από το να πετύχουν τον σκοπό τους …τον διαμελισμό της Ελλάδος και την υποταγή της. Βέβαια τα άτομα αυτά χωρίς ιδιαίτερα προσόντα με απλά χαρτιά και αμειβόμενοι με χιλιάδες ευρώ καταφέρονται εναντίον μεροκαματιάριδων χωρίς να βλέπουν την αγραμματοσύνη τους και την υποτέλεια τους. Τα κανάλια τους, χρωστούν ίσως και δις ευρώ αλλά ελέω πολιτικής σκοπιμότητας δεν πληρώνουνε μια. Έτσι ο λογαριασμός στον μικρομεσαίο, έρχεται όλο και ποιο φουσκωμένος και φυσικά αυτός είναι ο απόλυτος ….φταίχτης.
Πολιτικοί βουτηγμένοι στις μίζες που ποτέ δεν αποδόθηκαν ευθύνες βολεμένοι από πατέρα σε γιό και ανιψιό που κοιτάνε μόνο τον προσωπικό τους λογαριασμό σε κάποια οφ σορ εταιρεία και δεν κοιτάζουνε τον λαό τους που υποφέρει. 40 χρόνια παθητικών προϋπολογισμών, μιζών και διαφθοράς, που ήτανε απόρροια της δικιάς τους πολιτικής ανικανότητας, τα περνάνε στις πλάτες του λαού λέγοντας τον τεμπέλη, διεφθαρμένο και άλλα πολλά. Όπως λέμε το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει, όχι από την ουρά.
Ενώ κόβουν μισθούς, συντάξεις, αφήνουν την παραγωγή στα αζήτητα αυτοί με όλα τα προσόντα και τις παχυλές απολαβές λένε το κυνικό …μαζί τα φάγαμε χωρίς ντροπή και φυσικά δεν κοιτάζουν ούτε τα κιλά τους που ενώ όλοι έχουμε μείνει πετσί και κόκκαλο, αυτοί σπάνε τις …πλάστιγγες.
Από την άλλη στις κρίσιμες στιγμές υπήρχαν και οι ευεργέτες. Πρόσφεραν και δεν ζητούσαν ανταλλάγματα. Σήμερα οι κρατικοδίαιτοι ιδιώτες που σε μια-δυο δεκαετίες γίνανε δισεκατομμυριούχοι, αφού έφαγαν δις ευρώ, βγάλανε τα λεφτά εκτός δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία αλλά την υπονομεύουν κιόλας. Γράφτηκε για 29 καράβια που θα ναυπηγηθούν από Έλληνες εφοπλιστές. Στην χώρα τους ούτε ένα. 
Και σε όλα αυτά ο λαός.
Οι βολεμένοι και οι αβόλευτοι. 60% ανεργία, μην ακούμε για 28%, γιατί και δύο ώρες τον μήνα να δουλεύεις σε σβήνουνε από τις ταμπέλες ανεργίας και ακούς ανέργους με 2-3 χρόνια ανεργίας να λένε για τους έχοντες εργασία ,καλά τους κάνανε και τους απολύσανε. Αντί να διεκδικήσει για το παιδί του, για την οικογένεια του, δουλειά με πραγματικούς όρους εργασίας εκείνοι στην καρέκλα …βολεμένοι και με κανένα λαπ τοπ ……αφήνουν την δυστυχία τους και καταφέρονται εναντίον αυτών που ακόμα δουλεύουν, αυτών που έχουν κάποιο εισόδημα. Όταν γίνεται απεργία βολεμένοι σε κάποια καφετέρια σατιρίζουν αυτούς που απεργούν …εδώ είναι να γελάς ..γιατί διεκδικούν τα δικαιώματα τους, ενώ αυτός στην καφρίλα του θα μείνει ακόμα ποιο άνεργος και φυσικά όσο διογκώνεται η ανεργία τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα και ποιο επώδυνα για αυτόν και την οικογένεια του, αφού ούτε οικονομικά αποθέματα θα έχει και φυσικά η πείνα θα είναι όχι προ των πυλών αλλά προ του Άδη, για αυτόν και την οικογένεια του.
Ο καναπές πήρε την θέση της αγωνιστικότητας και της διεκδίκησης και η αλλιλοφαγομάρα την θέση της υποταγής.
Άλλοι πάλι ακόμα ποιο υποταγείς και δουλικοί τρέχουν να βρουν δουλεία με ακόμα ποιο εξευτελιστικούς όρους και ακόμα ποιο χαμηλότερο μισθό. Εκλιπαρούν πολιτευτές και επώνυμους για μια θέση στην κατηγορία των ετοιμοθάνατων που όμως ….δουλεύουν.
Αγρότες πάλι που βλέπουν το βιος τους να χάνεται αντί διεκδικήσεων καταφεύγουν σε κανένα βουλευτή μπας και πάρουν καμία επιδότηση και την βγάλουν και φέτος. Μα καλά και αν την βγάλεις φέτος και δεν υπάρχουν οι συνθήκες παραγωγής και ο σωστός προγραμματισμός τότε σίγουρα του χρόνου δεν έχεις μέλλον. Αντίθετα οι κομματικοποιημένες αγροτικές οργανώσεις σφάζονταν μέχρι τώρα για τα δικαιώματα ενώ πίσω επικρατούσε το γλέντι των επιδοτήσεων που λίγοι καρπώθηκαν στο όνομα των πολλών. Και φυσικά ενώ οι επιδοτήσεις υπήρχαν και το χρήμα επίσης οι απεργίες σωρηδόν. Σήμερα με την εγκατάλειψη της υπαίθρου με την καταδίκη των αγροτών και της υπαίθρου σε θάνατο δεν κινείται φύλο.
Έτσι τα λαμόγια κάνουν πάρτι, οι ηλίθιοι πληρώνουν και τους τα τρώνε και όλοι είναι ευχαριστημένοι με την πείνα και την δυσωδία που εκπέμπεται σε όλα τα σημεία.
Κάποτε υπήρχαν 300 ήρωες και ένας εφιάλτης, κάποτε οι Σουλιώτες δεν παραδόθηκαν αλλά τους πρόδωσε μόνο ένας και ηττήθηκαν και μάλιστα προτίμησαν να πέσουν στο Ζάλογγο, κάποτε υπήρχαν πολλοί ήρωες και ένας μόνο προδότης ..σήμερα υπάρχουν πολλοί προδότες και δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ένας……..ήρωας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου